Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

 

  ” la PDL încep săaparăsurprizele. Și-a dat demisia (în sfârșit!) Anton Mițaru, secretarul executiv al organizației județene ” îl mai menajăm un pic pe primarul Romeo Rădulescu, înainte de a informa opinia publică unde se „ascunde” chestiunea împăcă rii instituției cu Crinu Popescu care i-a băgat în pușcă rie edilii trecuți ” vineri, în jurul orei 18, în târgul din comuna Lădești, cu ocazia zilei Sfinților Constantin și Elena, va avea loc sărbătoarea onomastică a deputatului independent Constantin Mazilu. Pentru că la eveniment vor fi peste 400 de invitați, de pe acum se monteazăun cort uriaș, se pregătește materia primăpentru bucatele oferite ” La Reședința Arhiepiscopalădin Rm. Vâlcea, zilele trecute, a avut loc ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru mandatul 2010-2014 „

 

” La PDL încep săaparăsurprizele. Și-a dat demisia (în sfârșit!) Anton Mițaru, secretarul executiv al organizației județene. „Nu mai pot, sunt bolnav și nici nu mai știu cu cine sămerg. Sunt, deja, patru curente, în organizație și toate vor puterea” – a declarat proaspătul demisionar. Surse interne din acest partid ne-au informat că , în această situație, sintagma viitorului de partid este „Gheorghe, treci la treabă!” – aluzie cu trimitere la profesorul Gheorghe, unul dintre cei mai bine pregătiți pedeliști pentru această funcție, aflat, acum, liber de sarcini politice. Cele patru „curente” de care se plânge Anton Mițaru ar putea fi Romulus Bulacu + Samoil Vâlcu, Dorel Jurcan + Ana Maria Pătru (AMI), Romeo Rădulescu + Dragoș Constantinscu și bucureșteanul Valentin Iliescu – trimisul de la centru, în prezent ministru în Relația cu Parlamentul. Tot aceleași surse ne-au declarat că deși Anuța Handolescu s-a situat în afara organizației, ea mai are putere de „seducție” politică , narcotizații și teleghidații săi fiind Romulus Bulacu și Samoil Vâlcu. Desigur, acestea sunt doar parțial adevărate, pentru că au început alegerile în organizațiile locale și nu-i puțin ca așa zisele „curente” (de la Mițaru, citire!) să-și poatănumi oamenii lor în fruntea organizațiilor comunale, în lumina alegerilor de la Conferința județeană ce va avea loc la data de 5 iulie. Numai că dracu’ e cât casa pe pedeliștii județeni. Existălocalități vâlcene unde lipsesc organizațiile portocalii sau existăorganizații care au declarat un anumit număr de înregimentați în partid, dar în afara președintelui, nu mai existăaltcineva.

” Se relevătot mai multe semne că delatorul primarului Gutău va renaște în Primăria Râmnicului, acesta lăudându-se cu prietenia noului primar, pe care, zice el, l-a și votat, de altfel. Semn că acest lucru ar fi adevărat este faptul că instituția administrației publice locale din Rm. Vâlcea a renunțat la serviciile avocatului Octavian Fieroiu și ar fi întreprins diligențe pentru anularea tuturor proceselor deschise de fostul conducă tor, abuzivului afacerist Crinu Popescu. Astfel, procesul pentru neacordarea dreptului de preemțiune Primăriei Rm. Vâlcea, la vânzarea unui imobil aparținând Patrimoniului Cultural că tre Banca Transilvania, își va înceta existența, cu toate că instanța de judecatăa dat câștig primăriei și Crinu Popescu trebuie săplătească 500 milioane lei cheltuieli de judecatăacesteia. Acum, atât Crinu Popescu, cât și Banca Transilvania negociazăîncropirea sumei de plată, pentru a fi achitatăprimăriei. Pe această „istorică ” împăcare, ar fi multe de spus, dar îl mai menajăm un pic pe primarul Romeo Rădulescu, înainte de a informa opinia publică unde se „ascunde” chestiunea împăcă rii instituției cu acela care i-a băgat în pușcă rie pe edilii trecuți. Totuși, urmărim cu mare curiozitate ce măsurăse va lua împotriva lui Popescu, pentru faptul că a construit, ilegal, o halăde 1.000 m.p. pe canalizarea municipiului Rm. Vâlcea. În cazul în care și acest zvon de „că dere la pace” se va confirma, soluția este numai una: mutarea conductei de canalizare de sub hală(pe banii cui?) și pupat cu toții Piața Independenței. Trădare, numele tău este politichia și șmecheria.

” Vineri, în jurul orei 18, în târgul din comuna Lădești, cu ocazia zilei Sfinților Constantin și Elena, va avea loc sărbătoarea onomastică a deputatului independent Constantin Mazilu. Pentru că la eveniment vor fi peste 400 de invitați, de pe acum se monteazăun cort uriaș, se pregătește materia primăpentru bucatele oferite, se transvazeazățuica, vinul și „norocul”, din vase mari, în recipienți mici și spornici. Norocul va fi oferit celor care se vor înscrie în partidul generalului Oprea, care este și el așteptat la Lădești. Surpriza cea mai mare va veni de la faptul că UNPR-ul va avea o puternică filialăîn județ, cu precă dere în municipiul Rm. Vâlcea, unde s-a și închegat un nucleu de personalități politice bine-cunoscute. Nu am primit consimțământul de a dezvălui participațiunea unor politicieni „transfugi” la UNPR, dar profesia ne obligăsăridică m un colț de pe mister. Președintele organizației județene a UNPR va fi Gheorghe Udubae, iar generalul Dumitru Îârdea îl va secunda îndeaproape, într-o funcție județeană . Ne-a fost promisăîntreaga dezvăluire a „secretului” uneperist, la sărbătoarea de la Lădești, într-o conferințăde presă a independentului deputat Constantin Mazilu.

” La Reședința Arhiepiscopalădin Rm. Vâlcea, zilele trecute, a avut loc ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru mandatul 2010-2014. Ea a fost prezidatăde Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, iar cei prezenți nu au făcut altceva decât au votat ceea ce li s-a impus, fiind un strălucit aparat de ridicat mâna, precum un corp ansamblu care se aflăîn democrația bisericească . Astfel, a fost numităComisia Executivăa Eparhiei, compusădin: PC Petre Vețeleanu, PC Emilian Ionescu, PC Nicolae Preoteasa, dirijați din spatele cortinei roșii de PS Lovișteanu. Adunarea Eparhialăva fi condusăde trei preoți și patru mireni , aceștia fiind următorii: PC Emilian Ionescu, PC Pete Vețeleanu, PC Nicolae Preoteasa (directorul Seminarului din Rm. Vâlcea), Dumitru Steflea (CONFIS), deputatul Vasile Bleotu și doctorul Ion Albescu (Straubing). Consistoriul îi are în componența sa pe PC Nețu – președinte și pe PC Ilie Ivan – vicepreședinte. Cazurile preoților băgați, spre judecare, în Consistoriu, se analizeazăde cei doi amintiți mai sus, După care ei fac un referat de constatare a situației judecate, care se trimite la Consistoriul Mitropolitan, din Craiova (Mitropolit IPS Irineu), unde PC Nețu este și vicepreședinte. De decis va decide că lugărul poreclit Leușteanu, ajuns Episcop de Râmnic, prin numirea lui în funcție de că tre Patriarhul Daniel, frați întru masonerie. Deci, puterea în Arhiepiscopia Râmnicului se aflăexclusiv în mâna Episcopului Leoveanu, care nu știe nici el cum de a ajuns mai mare peste 1000 de preoți vâlceni. Sau știe și s-a pus pe distrugerea bisericii vâlcene!

” această săptămânăva fi decisivăpentru ce va urma în România. Problema este că lucrurile nu se rezolvădistrugând economia și că utând țapi ispășitori. Guvernul trebuie săpunăîn practică măsurile ce urmeazăa fi luate, în ciuda presiunilor străzii. Reforma nu se face cu sindicatele. Dincolo de reformă în acest moment trebuie luate măsuri disperate care săechilibreze bugetul. toată lumea are idei, toată lumea din tribunăștie săjoace fotbal mai bine decât jucă torii de pe teren, toată lumea ar fi tras mai bine penalty-ul. Este cu totul altceva când cunoști situația și trebuie săiei o decizie. Campania anti care a luat amploare nu va face niciodatăbine României. Din fericire majoritatea românilor nu cred presa. Din nefericire simt aceste măsuri pe pielea lor, amplificate emoțional. Guvernul este dator nu numai săimplementeze măsuri anticriză, ci săși comunice în așa fel încât săle înțeleagănecesitatea toată lumea. Dacă e nevoie săprovoace emoție, s-o facă , dar săîi facă pe români săînțeleagăcă suntem pe marginea prăpastiei, și cu toții am adus țara aici, direct sau indirect. Într-o țară unde mafia securisto-comunistăeste prezentăpânăși la cerșetori, unde justiția este parte a acestei mafii, iar existența ei este mai periculoasădecât lipsa, în afara unui regim militar temporar nimeni nu rezolvănimic niciodată. Pânăcând borfășimea și trântorii din toate straturile sociale nu vor fi tratați ca în China cu tribunalul militar pe stadion, nimic nu se schimbăîn România, oricine ar conduce. Un aviator, oricât de pregătit și experimentat ar fi, nu poate pilota un avion de mucava construit de NKVD și KGB. Vreau să-l văd pe Ponta că îi cere lui Năstase să-i roage pe cei că rora le-a dat doar pe șpaga încasatăde el energia electrică , țițeiul și gazele, să-i lase poporului român răgazul de un an săle valorifice pentru redresare. Săiei de la popor energie cu 20-30$/MWh și săi-o revinzi cu 140, țiței cu 20$/baril și săi-l revinzi la prețul internațional, este ceva! Și cred că este caz rarisim, dacă nu cumva unic de îngenunchere și spoliere a propriei țări de că tre premierul ei. Noroc de mătușa Tamara că a venit din Georgia cu un număr nespecificat de cufere cu bijuterii, ca fata moșului din povestea de adormit copiii nătângi și românii. Bugetarii trebuie săcontribuie și ei cu ceva la ieșirea din criza financiară, mai ales că treaba este temporară. Desigur, ei sunt cu gura mare, însă… aiurea fiindcă de unde nu-i, nici Dumnezeu nu are ce lua. Fiți optimiști, că țara geme de „specialiști” în datul cu părerea.