Acasă Arhiva 2 Samoil Vîlcu, decapitat de noua conducere a PD-L Vâlcea

Samoil Vîlcu, decapitat de noua conducere a PD-L Vâlcea

 „Comanda este acum la mine, iar puterea nu se împarte” – spune Gutău

Normal 0 21 DECIZII. Numit de aproximativ o săptămânăîn funcția de președinte al organizației județene a PD-L Vâlcea, Mircea Gutău este pus pe fapte mari. Conștient că până la viitoarele alegeri, cele prezidențiale, mai este relativ puțin timp, primarul Râmnicului și-a băgat colegii în ședințe, încercând săreînvie o organizație pe care Dorel Jurcan a lăsat-o mai mult moartădecât vie.

Trecut pe linie moartă

La ultima sa conferințăde presă , Mircea Gutău a declarat că După o analizămai atentăa rezultatelor obținute în teritoriu, va începe săreorganizeze fiecare structurădin județ și va „tăia capete” fără milă. În cadrul organizației județene au început deja schimbările, primul decapitat fiind deputatul Samoil Vîlcu, care până acum a fost secretarul executiv al partidului. Acesta a că lcat pe bec de nenumărate ori, făcând declarații defăimătoare la adresa colegilor săi de partid, dar și în Parlament împotriva conducerii societății vâlcene Oltchim Rm. Vâlcea. Toate ieșirile declarative ale deputatului Vîlcu au afectat imaginea partidului la Vâlcea, lucru care, se pare, a nemulțumit actuala conducere a PD-L. „La PD-L Vâlcea se va face o reorganizare totală. La sfârșitul săptămânii am avut o ședințăîn care a fost tot Biroul Permanent Județean. Le-am spus foarte clar că cei care nu au muncit pentru partid și nu au avut rezultate vor fi schimbați. De asemenea, am identificat o serie de probleme ale organizației. Nu vreau săintru ca buldozerul, ci mai întâi măvoi documenta foarte bine. Cert este că vom avea un om care sărăspundăde presă , iar în locul domnului Samoil Vîlcu, care era secretar general al partidului, vom pune un om care va fi scos din producție tocmai pentru a se ocupa așa cum trebuie de problemele partidului. Nu poți săfaci muncă în teritoriu și săte duci și la serviciu. toată lumea a înțeles acest lucru și cred că vom avea o colaborare excelentă. Cât despre Romulus Bulacu, vreau săvăspun că are o poziție foarte bunăîn partid, ca președinte executiv” – a mărturisit liderul PD-L Vâlcea, Mircea Gutău.

„Vreau sădemonstrez că voi ridica partidul” – Gutău

La alegerile din ultimii ani, organizația județeană a PD-L Vâlcea a obținut rezultate extrem de slabe, fiind surclasatăatât de PSD, cât și de PNL. Cea care a menținut partidul pe locul II, la doar câteva procente de PSD, a fost organizația municipală, condusăde Mircea Gutău. În Rm. Vâlcea, acesta a reușit săobținăscoruri foarte mari, iar fără ele PD-L Vâlcea ar fi fost, în mod cert, întrecut chiar și de PNL. De aceea, Mircea Gutău este decis să-i punăpe toți la treabăși săobținărezultate la fel de bune și în județ. El este convins că la alegerile prezidențiale, PD-L Vâlcea va face o figurăfrumoasă, care va propulsa județul pe o poziție onorabilăîntr-un clasament pe țară al partidului. „Sunt convins că vom obține un scor bun la viitoarele alegeri pentru că deja am început săne organizăm foarte bine. Avantajul nostru este că îl avem pe domnul Anton Mițaru care este cel mai bun pe partea de organizare și nu cred că îl poate bate cineva la astfel de lucruri. Îl va avea alături de el și pe secretarul general pe care îl vom propune în curând. Cred cu tărie că vom fi un adversar redutabil. Ca sălupți cu un adversar și săîl învingi, trebuie sălupți cu aceleași arme. Este o tehnică care se aplică și în sport, dar și în viață. Relația mea cu Dorel Jurcan a rămas în continuare una foarte bună, numai că i-am spus foarte clar că puterea e la mine. Eu am alte principii de a conduce. Mi-am asumat acest risc, realizez în ce m-am băgat și vreau sădemonstrez că voi ridica partidul. Pentru a face acest lucru toată comanda este la mine, iar puterea nu se împarte” – a mai spus Mircea Gutău.

Pesedistul Bleotu, exemplu de învingător pentru Gutău

Președintele PD-L Vâlcea susține că se va lupta pentru ca partidul săobținărezultate mai bune în sudul județului, acolo unde este fieful pesediștilor. De aceea, spune el, va încerca săfure meserie de la liderul PSD Drăgășani, care conduce cea mai performantăorganizație a PSD-ului la Vâlcea. „Sudul județului este o zonăroșie și văspun sincer că mi-ar plăcea săcâștigă m și noi acolo. În acea zonă, însă , adversarii noștri au lideri foarte buni și mărefer aici la Vasile Bleotu, pe care îl apreciez foarte mult. El a cucerit acea zonăși oricât s-ar arunca cu noroi asupra lui, a dovedit că scoate rezultate extrem de bune, care ridică foarte mult partidul. De la adversari valoroși ca el încerc săfur meserie și săînvăț cât mai multe. Nu-i blamez niciodatăși nici nu-i atac, din contră. De aceea, îmi doresc foarte mult săcâștig acolo în sud” – afirmăGutău.

Gutău rămâne președinte și la municipiu

Numit pentru șase luni președinte al organizației județene a PD-L Vâlcea, Mircea Gutău nu vrea sărenunțe la organizația municipală. El spune că în cazul în care va face Față la județ, este decis săcandideze pentru președinția partidului, iar dacă nu va reveni la Râmnic. „Eu acum sunt președinte interimar la județ, iar la municipiu sunt ales prin vot. Sunt obligat sărămân și la municipiu, pentru că eu asigur interimatul doar șase luni. Sunt un om vertical, iar dacă lucrurile merg bine la județ, atunci voi candida pentru președinția partidului. Dacă văd că sunt depășit de situație, voi rămâne la municipiu. De la Centru am mânăliberăsăfac ce vreau. Așadar, pentru a înlătura orice zvonuri apărute prin oraș, vreau săvăspun că nu vor fi alegeri la municipiu și nu voi nominaliza nicio persoanăsăse ocupe de organizație” – a conchis Mircea Gutău, liderul PD-L Vâlcea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.