Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Samoil Vâlcu spune că ipocrizia lui Frâncu a atins cote maxime

 S-a supărat pe liberali

ACUZE. „Ipocrizie la cote maxime! Așa se poate cataloga și atitudinea senatorului Emilian Frâncu, ce vorbește într-o scrisoare adresatăvâlcenilor și publicatăîntr-un cotidian local despre faptul că bugetul Camerei Deputaților pentru 2009 a fost majorat, când tocmai din ordinul lui Tăriceanu s-a transferat în luna noiembrie un autoturism Audi A6 din proprietatea Ministerului Administrației și Internelor în proprietatea Camerei Deputaților”, a spus parlamentarul.

Critici dure la adresa senatorului Emilian Frâncu

Deputatul PD-L, Samoil Vâlcu a declarat că Guvernul Tăriceanu a transformat 8% creștere economică în 5% deficit. Tocmai de aceea, crede el, liberalii ar trebui să-și transforme critica în tăcere, „săaibăpuțină decențăși săreflecteze la răul pe care l-au făcut României”. În opinia parlamentarului democrat-liberal, tupeul liberalilor nu mai are margini. „După ce au cheltuit banii românilor fără a se gândi la criza economică și au aruncat țara în hăul sărăciei, vin acum și se aratăîngrijorați de soarta românilor. Ipocrizie la cote maxime! Așa se poate cataloga și atitudinea senatorului Emilian Frâncu, ce vorbește într-o scrisoare adresatăvâlcenilor și publicatăîntr-un cotidian local despre faptul că bugetul Camerei Deputaților pentru 2009 a fost majorat, când tocmai din ordinul lui Tăriceanu s-a transferat în luna noiembrie un autoturism Audi A6 din proprietatea Ministerului Administrației și Internelor în proprietatea Camerei Deputaților, iar în luna ianuarie Tăriceanu, ca și lider de grup, a cerut acordarea acelui autoturism liderului grupului PNL”, a precizat deputatul. Samoil Vâlcu considerăcă o astfel de atitudine constituie o sfidare la adresa celorlalți parlamentari, dar mai mult, este o ipocrizie purăîn condițiile în care liderii PNL acuzau sumele prevăzute în buget ca fiind „imense”.

„Bugetul Camerei Deputaților votat pe 4 februarie, este mai mic cu 25% decât bugetul propus în septembrie 2008 de fosta conducere a instituției, asiguratăde liberalul Bogdan Olteanu. Au fost reduse cheltuielile cu deplasările în străinătate cu 11,6%, s-au redus cheltuielile pentru protocol și reprezentare cu 22,1% și nu se achiziționeazăniciun autoturism în 2009, nici pentru Biroul Permanent, nici pentru nimeni altcineva. În plus, nu au mai putut liberalii de grija românilor când au risipit sume foarte mari de bani pentru consumul de bunuri și servicii. La fel de multăgrijăFață de cetățeni ar fi trebuit, domnule Frâncu, sămanifestați și când guvernul Tăriceanu a angajat cheltuieli peste nivelul resurselor disponibile, acestea nefiind canalizate că tre activități productive, ci au fost orientate cu preponderențăspre cheltuieli de personal și cheltuieli cu bunuri și servicii, structura birocratică s-a umflat mai ales în ultimii doi ani ai guvernării Tăriceanu și tot atunci au înflorit bugetarii de lux”, a mai spus deputatul Vâlcu.

Din punctul său de vedere, liberalul Frâncu nu mai are nicio calitate săvorbească despre buget sau sădea lecții despre buget, având în vedere deficitul masiv lăsat de Guvernul Tăriceanu.

Vâlcu va aduce la Spitalul Județean o trusălaparoscopică

Dintr-un comunicat de presă al deputatului Samoil Vâlcu am aflat că parlamentarul s-a întâlnit, în această săptămână, cu responsabili din Ministerul Sănătății pentru a obține dotarea cu o trusălaparoscopică a Spitalului Județean de Urgență(SJU) Vâlcea. Trusa de chirurgie laparoscopică , atât de necesară SJU, însumând câteva aparate electronice complexe și instrumente chirurgicale specifice, ar putea săajungăîn perioada următoare în dotarea acestei unități medicale de importanțăjudețeană , a dat asigurări parlamentarul democrat-liberal. „Este nefiresc ca un spital de talia SJU sănu dispunăde cel puțin o trusălaparoscopică , în condițiile în care instituții similare din județe mai mici au și câte două asemenea echipamente. În plus, avem și specialiști care pot utiliza cu succes laparoscopul. Cea mai mare unitate spitalicească din județ a avut anii trecuți o trusăde chirurgie laparoscopică , însă aceasta a fost repartizatăSpitalului din Drăgășani. Deși au existat mai multe solicitări pentru un asemenea echipament medical, fostul ministru nu a ținut cont de necesitatea obiectivăa cererii. Criteriile obiective privind mărimea, adresabilitatea, importanța unității sanitare și complexitatea serviciilor medicale au fost mult timp ignorate, de aceea măvoi zbate săobțin de la Ministerul Sănătății această aparturămedicalămodernă. O asemenea trusămedicalăare avantaje ce nu pot fi ignorate”, a spus deputatul. O asemenea aparaturămedicală, mai spune Samoil Vâlcu, este foarte importantăpentru că permite, După operații complexe, recuperarea pacienților este rapidăși se poate vorbi chiar de confort psihic al bolnavului. În plus, investiția în echipamentul medical necesar acestei tehnici se recupereazărapid prin scă derea cheltuielilor actului operator, durata spitalizării se reduce foarte mult, la fel ca și consumul de medicamente. „De asemenea, reducerea perioadei de incapacitate de muncă reprezintăun alt avantaj cu consecințe în plan economic. Toate acestea compenseazăcosturile ridicate ale aparaturii care compune trusa laparoscopică „, a concluzionat deputatul PD-L Samoil Vîlcu.