Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Samoil Vâlcu și-a făcut blog

 Dorind săfie mai aproape de electori

NOUTATE. Conform unui comunicat de presă al PD-L, la sfârșitul lunii trecute, deputatul PD-L Samoil Vîlcu și-a lansat blogul personal, acesta fiind o altămodalitate de comunicare cu cetățenii care i-au dat votul în noiembrie 2008. www.samoilvalcu.ro își propune sădevinădestinația principalăpentru cei interesați săintre în dialog cu parlamentarul democrat-liberal.

Site-ul creeazăun spațiu informat de dialog și dezbatere, iar prin secțiunea „Contact” se diminueazădistanța dintre deputatul PD-L Samoil Vâlcu și alegătorii săi, scopul acesteia fiind și de a ajuta cetățenii săia decizii informate. „Consider că blogul reprezintăo metodăbunăde a oferi cetățenilor răspunsuri și lămuriri, de a deveni mai transparenți în contactul cu oamenii. Accesând www.samoilvalcu.ro, oamenii pot afla direct și rapid detalii despre activitatea mea ca deputat în Parlamentul României, pot să-mi adreseze întrebări, să-mi semnaleze probleme, iar eu voi încerca săgăsesc și o rezolvare a acestora”, a declarat deputatul PD-L Samoil Vâlcu.

Un blog reușit

„Mulți dintre dumneavoastrămăcunosc deja pentru că lucrez de 17 ani în administrație, fiind consilier județean din 1992. Am ajuns săvăcunosc foarte bine nevoile și așteptările. Orașul în care trăim a devenit unul dintre cele mai frumoase și curate orașe din țară . Și asta se datoreazăîn primul rând dumneavoastră, tuturor celor care ați acordat încredere și ați susținut proiectele PD-L. Iar lucrurile bune pentru Râmnicu Vâlcea trebuie săcontinue. Măbazez pe echipa PD-L, pe oamenii din partid, care au demonstrat că nu vorbele, ci faptele îi caracterizează. Mărefer nu doar la primarul Râmnicului, pe care știu că îl apreciați, ci și la toți ceilalți care au schimbat viața oamenilor din localitățile în care au fost aleși. Măbazez pe dumneavoastrăacum, când îmi asum sarcina de a văreprezenta interesele în Parlament. Experiența dobândităîn administrație măface săcred că voi reuși săcontribui și mai mult la bunăstarea concetățenilor mei din poziția de parlamentar. Acesta este motivul pentru care am fost ales săvăreprezint în Camera Deputaților”, spune deputatul democrat-liberal într-o caracterizare, postatăpe blogul personal.

Preocupat de educație

În plus, tot aici, găsim și o declarație politică despre învățământul din România: „Ministerul Educației trebuie săfacă o analizăa nevoilor pieței muncii și de aliniere a învățămâtului profesional și tehnic la aceste nevoi. Elevii sau studenții trebuie săfie ajutați să-și conștientizeze propriul nivel, săștie la ce sunt buni și la ce mai trebuie sălucreze. Problema încadrării tinerilor în câmpul muncii a devenit una actuală, șomajul în rândul tinerilor fiind mai ridicat decât în rândul adulților. În România, situația absolvenților, atât de liceu, cât și de învățământ superior, este mai gravădecât în alte state europene, ca urmare a calității învățământului, pentru că în cele mai multe cazuri un absolvent poate avea cunoștințe teoretice considerabile, fără aplicabilitate practică . Acest lucru aratăfoarte clar că sistemul educațional din România are numeroase lacune în adaptarea la nevoile pieței muncii. Existăîncă un număr mare de absolvenți la specializări care nu sunt cerute de piață, iar la altele, deși sunt solicitate pe piața forței de muncă , cifra de școlarizare este subdimensionatăFață de cerere. Deși firmele își doresc săangajeze tineri, decalajul mare dintre cunoștințele profesionale deținute și cele solicitate de că tre angajator îngreuneazăacest lucru. Este o mare problemăși faptul că pentru tineri, meseriile și profesiile oferite de școlile profesionale nu mai sunt atât de atractive. Totodată, dotarea tehnicio-materialăa acestor instituții este sub nivelul rigorilor minime de activitate, iar profilul specialităților și calificarea absolvenților nu corespunde cererii existente pe piața muncii”, crede parlamentarul. Având în vedere toate aceste aspecte susțin, în calitate de deputat, ideea președintelui României Traian Băsescu de adoptare, cât mai rapid, a noi soluții legislative, pentru a rezolva problemele învățământului.