Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Samoil Vâlcu se luptă pentru îmbunătățirea sistemului sanitar vâlcean

Candidatul PD-L la Camera Deputaților

Samoil Vâlcu, candidatul PD-L Vâlcea în colegiul uninominal Rm. Vâlcea Sud ne-a declarat că sănătatea este una dintre prioritățile programului său electoral conceput pentru alegerile de la sfârșitul lunii noiembrie. Asigurarea resurselor umane și financiare – 6% din PIB – necesare dezvoltării infrastructurii, creșterii veniturilor personalului medical și funcționării sistemului sanitar, sunt în opinia candidatului PD-L măsuri prioritare în domeniul sănătății. „Este necesar săse transfere că tre administrația publică localăcompetențe privind conducerea spitalelor comunale, orășenești, municipale, respectiv județene. În acest fel conducerile spitalelor vor răspunde în fața aleșilor locali de cheltuirea eficientăa banilor publici, de angajări pe bazăde competență, de investiții și de calitatea actului medical”, susține democrat-liberalul Samoil Vâlcu.

Acesta mai susține că atunci când va fi ales deputat în Parlamentul României va iniția o serie de demersuri, în primul rând, pentru îmbunătățirea sistemului sanitar vâlcean. În acest sens, Samoil Vâlcu și-a propus și câteva obiective îndrăznețe și obiective. Amintim câteva dintre cele mai importante: ” reabilitarea și modernizarea spitalelor vâlcene ” promovarea de acte normative în vederea realizării unei finanțări corecte a serviciilor medicale prestate de spital, respectiv creșterea TCP(tarif pe cap ponderat), luat în calcul la stabilirea contractului cu CAS ” finanțarea de că tre autoritățile județene a cheltuielilor de funcționare și întreținere ale spitalului ” promovarea de acte normative prin care fondul de salarii al personalului încadrat în unitățile sanitare săfie suportate de la bugetul de stat, din contractul cu CAS urmând săfie finanțate cheltuielile cu medicamente, materiale sanitare, reactivi, hranăpentru pacienți ” dotarea spitalului cu aparaturămedicalăde înaltăperformanțăîn vederea creșterii calității actului medical- RMN, angiograf, trusăde laparoscopie ” extinderea specialităților SJU cu chirurgie toracică , chirurgie BMT, chirurgie plastică și reparatorie pentru rezolvarea urgențelor medico-chirurgicale ale județului ” extinderea spațiului aferent serviciilor medical și înființarea în Râmnicu Vâlcea a unui spital municipal destinat bolnavilor cronici.

 

Împreunăpe drumul cel bun

 

PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL a vrut și va avea în continuare un singur aliat: CETĂÎEANUL. De aceea PD-L a fost primul partid care a făcut din justiție o instituție egalăpentru toți românii. PD-L a adus cetățenilor statutul și drepturile de care se bucurătoți europenii. PD-L cele în interesul cetățenilor pensiile speciale. Interesele noastre sunt aceleași. Pentru că PD-L ÎINE CU TINE!

 

În afara susținerii programului prin care Partidul Democrat Liberal a gândit descentralizarea administrativă, reforma în justiție, în educație, sănătate și reforma constituțională, JURCAN DOREL și VÎLCU SAMOIL vor sprijini proiectele localității dumneavoastrăDupă cum urmează:

MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA

Plan de dezvoltare urbană

Râmnicul este printre cele 13 orașe desemnate ca „poli de dezvoltare urbană”, orașe spre care vor fi direcționate cu prioritate investițiile UE din Programul Operațional Regional 2007-2013. Aceasta înseamnă că Râmnicu Vâlcea are șanse mai mari săacceseze bani europeni prin promovarea unor proiecte.

Candidații PD-L vor sprijini în mod deosebit programul Primarului Mircia Gutău, program votat cu o largămajoritate de locuitorii Râmnicului și anume:

 Continuarea spre zona Nord a Bulevardului Dem Rădulescu.

 Mutarea că ii ferate în afara orașului și în locul acesteia realizarea unui bulevard cu șase benzi de circulație.

 Realizarea unei centuri ocolitoare a orașului, care săpornească din Zona Troianu, până în Zona Morilor-Punte.

 Amenajarea unui parc pe Dealul Capela, o zonăde agrement vastă, dar fără a afecta mediul natural, prin promovarea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind înființarea Parcului Capela, prin transfer fără platăa 60 ha de pădure din patrimoniul statului și administrarea Agenției Naționale ROMSILVA în patrimoniul Primăriei și administrarea Consiliului Local.

 Demararea procedurilor în vederea atragerii de fonduri de la UE pentru realizarea unei stații de epurare și introducerea canalizării în cartierul Goranu.

 Elaborarea unei legislații speciale de sprijin pentru unitățile industriale mari (OLTCHIM, CET, USG., etc.) care săgaranteze funcționarea eficientăa acestora, asigurând locuri de muncă și o protecție mai bunăa mediului.

Sprijinirea sportului, a sportivilor de performanțăși a elevilor olimpici. Înființarea în Râmnicu Vâlcea a unui Spital Municipal destinat bolnavilor cronici din județ.

 Realizarea unei stații de ardere a deșeurilor și producere de energie verde.

ORAȘUL BĂILE GOVORA

 Promovarea unui act normativ pentru încasarea la bugetul local al orașului a unei părți din taxa de exploatare a apelor minerale. Utilizarea taxei turistice pentru co-finanțarea proiectelor de promovare și diversificare a produselor turistice.

ORAȘUL OCNELE MARI

Împreunăpe drumul cel bun Dezvoltarea Orașului Ocnele Mari depinde în mare parte și de dezvoltarea turismului, dat fiind faptul că aici se aflăobiective turistice importante precum Fântâna și Cetetea Buridava, Evantaiul și Fântâna Miului.

Recuperarea pe că i legale a patrimoniului turistic al localităților Ocnele Mari și Ocnița.

Dezvoltarea și modernizarea ștrandurilor cu apăsărată.

Demararea unui concurs de proiecte pentru găsirea celei mai bune variante de exploatare turistică a alunecă rilor de teren.

MIHĂIEȘTI

 Canalizarea întregii comune.

 Extinderea rețelei de apăpotabilăîn satele comunei: Vulpești, Arsanca, Scă rișoara, Gurișoara, Govora Sat, Bârsești și Mihăești.

 Extinderea rețelei de gaze în satele: Negreni, Mihăești, Bârsești, Govora Sat, Gurișoara, Scă rișoara, Arsanca, Vulpești și Stupărei.

 Asfaltarea drumurilor comunale, aferente drumurilor județene.

În 30 noiembrie veniți la vot. Împreunăvom face din PD-L principala forțăa României. Numai așa vom putea demonstra că EI SUNT CU EI, NOI SUNTEM CU VOI!