Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

România vrea medalie mondială!

Handbal feminin, echipa națională

Naționala de handbal feminin a României va debuta sâmbătă, ora 11.15, la turneul final al Campionatului Mondial din China contra unui adversar modest, naționala Statului Chile. România va mai înfrunta Japonia (duminică , 6 decembrie / ora 15.15), Ungaria (luni, 7 decembrie / ora 15.15), Tunisia (miercuri, 9 decembrie / ora 15.15) și, în fine, Norvegia (joi, 10 decembrie / ora 13.15). Obiectivul tricolorelor antrenate de Radu Voina și Vlad Caba este clasarea pe una din primele cinci poziții ale clasamentului, dar toată lumea se gândește la o medalie mondială. Echipa României are în palmares o medalie mondialăcucerităîn Rusia, sub comanda selecționerului Gheorghe Tadici.

Declarații înainte de marea competiție:

„Am hotărât săplecă m în China cu 18 jucă toare, datoritădistanței foarte mari care trebuie parcursă. Avem două rezerve, întrucât avem dreptul la o înlocuire După terminarea primei faze a competiției, însă nu vreau să mă gândesc acum la acest lucru sau la eventuale accidentări, pentru că știți cu toții problemele pe care le-am avut în trecut. Avem toate ingredientele necesare formă rii unei echipe puternice. Suntem o echipăbine pusăla punct, iar mulți ne dau drept favorităla câștigarea titlului mondial. Noi avem însă ca obiectiv clasarea pe locurile 1-5, totuși dorința de câștigare sper săfie împlinită. Sunt convins că toată lumea știe și trebuie la rândul ei convinsăcă fetele vor da totul pentru a câștiga și a face istorie”. – Radu Voina

Vreau sămulțumesc că ne sunteți alături și vrem săiasăfoarte bine în China. E nevoie de îndârjire, de seriozitate, nu trebuie săne canalizăm energiile în alte părți. Vestiarul este liniștit, ne antrenăm și ne înțelegem foarte bine. Unele fete sunt mai sănătoase, altele mai puțin, însă sper ca până la începutul competiției săfim la capacitate maximă. Ne dorim liniște în China, pentru a ne putea concentra pe joc și pe ce avem de făcut acolo. Am hotărât împreunăcu colegele mele sănu citim presa din România pe durata competiției pentru a rămâne conectate la miza partidelor„. – Cristina Vărzaru.

Cu siguranță, echipa României poate câștiga o medalie la acest Campionat Mondial și ne gândim chiar și la medalia de aur. Suntem pregătite pentru acest turneu, avem o trupăvaloroasăși trebuie sădăm dovadăde multădăruire pentru a reuși acolo. În Danemarca suntem văzute foarte bine, asemenea unei formații care are șanse mari la o medalie. Orice echipăeste ca o carte deschisăpentru adversare, datorităședințelor video care existăîn acest moment la fiecare echipă. Astfel, surprizele pot fi foarte puține. La antrenamente ne descurcă m bine, nu știu dacă s-a conturat încă o formulăde joc, domnul Voina văpoate spune mai multe”. – Carmen Amariei Lungu.

„Nu știu dacă asta e ultima mea șansăsărealizăm o mare performanță, chiar dacă îmi doresc foarte mult. Fetele sunt pregătite și sper săcâștigă m Campionatul Mondial. Adversarele noastre sunt puternice și mă gândesc aici doar la cele din grupă, Norvegia sau Ungaria, cu care vom da piept chiar în prima fază. Totuși, existăși alte echipe foarte puternice în competiție. S-a lucrat mult la antrenamente, noi trebuie săpregătim foarte bine meciul cu Norvegia. Am pregătit și câteva surprize și sunt convinsăcă micile detalii vor face diferența. Suntem ca o carte deschisăpentru adversar, pentru că multe dintre noi jucă m la Oltchim, însă trebuie săfim luate în seamă, pentru că și noi avem valoare și dorință” – Narcisa Lecușanu.

„Am urmărit partidele jucate în turneul din Norvegia, dar nu cred că aceea este fața naționalei României. Personal, cred că fetele vor avea un cuvânt greu de spus la Campionatul Mondial din China. Avem un lot care poate realiza o performanțăbunăși consider că este și momentul prielnic pentru a lua o medalie”, – Mariana Târcă

Vlad Soare