1

Rimanic și-a început munca la Vâlcea

Handbal feminin

 tehnicianul croat și-a prezentat planurile pe care le are la Oltchim

 

Tehnicianul croat, Ivica Rimanic și-a început activitatea la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Fostul antrenor de la Byassen are la pregătiri numai 10 handbaliste. Restul fiind plecare la Jocurile Olimpice din China, două în naționala Ungariei, nouăîn cea a României. Rimanic a reușit săse facă plăcut încă de la primul antrenament, glumind în permanențăcu elevele sale. La finalul ședinței de pregătire, croatul a stat de vorbăcu jurnaliștii vâlceni mai bine de o jumătate de orăși a răspuns cu amabilitate la toate întrebările.

 

Reporter: Domnule Rimanic, care sunt primele impresii despre oraș, despre echipă, despre condițiile oferite de Oltchim?

Ivica Rimanic: Orașul nu am avut timp să-l vizitez, sincer săfiu dar o voi face. Sunt mulțumit de echipă. Fetele sunt bine pregătite, vom face treabăbunăîmpreună. Tadici a construit ceva bun la Oltchim, eu voi continua munca dânsului. Deocamdatăavem ceva probleme la comunicare dar se vor rezolva în scurt timp. În handbal și limbajul corpului este unul foarte bun. Prima impresie e bună, una peste alta. Condițiile sunt foarte bune.

Rep.: La Oltchim antrenorii sunt schimbați foarte des

I.R.: Asta este viața antrenorilor, ai rezultate rămâi, nu ai rezultate pleci. Așa este peste tot nu numai la Oltchim. Eu voi încerca săam cele mai bune rezultate, spun totuși că este nevoie de timp pentru a ajunge la formă maximă, având în vedere că multe fete sunt la Olimpiadă, că le vom aveam puțin timp până la debutul campionatului și că una din piesele de bază, Ionela Gâlcă , a plecat.

Rep.: Este un dezavantaj sau un avantaj că jucă m chiar în etapa a treia cu Brașovul?

I.R.: Pentru noi este dezavantaj pentru că Brașovul are la lot numai trei handbaliste, noi avem nouă. Derbiul se joacă puțin cam repede dar nu dezarmăm. Oltchim are avantajul că joacă pe propriul teren, în fața unui public minunat. Oricum, alături de Urban Brașov și Oltchim mai sunt și alte echipe de valoare, Oțelul și Clujul.

Rep.: Sâmbătăîncep meciurile de handbal de la Olimpiadă. Cu cine veți ține?

I.R.: Eu voi fi suporterul României pentru că acolo avem nouăhandbaliste și al Norvegiei. Vreau o finalăîntre aceste două formații. Va fi greu dar nu imposibil. Rusia are un lot foarte bun cu jucă toare masive, joacă un handbal de calitate dar nu este o formație invincibilă, chiar dacă a dominat handbalul mondial în ultimii ani. O poate învinge chiar România. Ca orice formație are și puncte slabe. După părerea mea, handbalistele din Rusia sunt incomodate de apărările avansate și cred că aceasta ar fi una din tacticile pe care româncele o pot aplica în cazul în care vor întâlni campioana mondială.

 

Cantonament la Piatra Arsă

 

Cele zece handbaliste ale Oltchimului, împreunăcu tehnicianul Ivica Rimanic și secundul Aurel Roșca au plecat într-un cantonament centraliza la Piatra Arsă, acolo unde vor sta zece zile. Chimistele vor pune accentul pe pregătirea fizică și nu vor susține nici un meci amical. „Ar fi și greu, având în vedere că vom merge la peste 2000 de metri altitudine. Oricum, vom avea parte de cele mai bune condiții la Piatra Rasă”, spune vicepreședintele campioanei României, Petre Berbecaru. Tehnicainul Rimanic a cerut ca în cantonament sămeargăși handbalistele Alina Bratu și Andreea Smedescu, ambele revenite la echipăDupă terminarea împrumutului la HC Zalău. Alături de ele la Piatra Arsăau urcat: Steluța Luca, Oana Manea, Janina Luca, Clara Vădineanu, Roxana Gatzel, Iulia Pușcașu, Raluca Ivan și Adriana Îăcă lie.