Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Renate Weber va cere desecretizarea licenței de exploatare a apelor minerale de la Olănești

 Liberala crede că nu mai putem fi prostiți

Normal 0 21

FERMITATE. „Voi cere desecretizarea contractului de concesiune, pentru că este inadmisibil sămai fim prostiți într-un asemenea hal în anul 2009. Cu astfel de practici, ni se pune, nouăromânilor, o etichetăde fraieri, lucru de neconceput din punctul meu de vedere. În cazul în care concesionarul nu este de acord cu desecretizarea documentului, consider că singura modalitate este o acțiune în instanța de judecată”, a spus cu hotărâre în glas europarlamentarul

Prezentăîn județul nostru pentru a-și face campanie electoralăpentru Parlamentul European (PE), liberala Renate Weber și-a exprimat dezaprobarea cu privire la prețurile umflate pe care le percepe SC RIVIERA vâlceană SA, pentru apele minerale de la Olănești – aproape 7 lei pentru un litru de apă/zi pentru un turist. Mai mult, candidatul PNL pentru PE a spus că este inadmisibil ca licența de exploatare a apelor minerale săfie considerate de Agenția Naționalăpentru Resurse Minerale (ANMR) drept „secret de serviciu”, în condițiile în care avem de-a face cu bogății minerale care aparțin țării noastre. „Voi cere desecretizarea contractului de concesiune, pentru că este inadmisibil sămai fim prostiți într-un asemenea hal în anul 2009. Cu astfel de practici, ni se pune, nouăromânilor, o etichetăde fraieri, lucru de neconceput din punctul meu de vedere. În cazul în care concesionarul nu este de acord cu desecretizarea documentului, consider că singura modalitate este o acțiune în instanța de judecată”, a spus ferm euro-parlamentarul.

Activitate prodigioasă

Renate Weber este, în PE, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), al Comisiei pentru afaceri juridice (JURI), precum și membru al Comisiei pentru dezvoltare (DEVE). Cu ocazia vizitei sale la Vâlcea, Weber a declarat că , din punctul său de vedere, și-a respectat – în mandatul de 1 an și jumătate – promisiunile Față de electorat, reușind să-și aducă o solidăcontribuție în reformarea sistemului juridic. „În plus, trebuie sămenționez că am avut și acțiuni de anvergură, care s-au concretizat în susținerea cauzei românilor în Italia. Acum, acolo, lucrurile s-au mai calmat, însă , nu ar fi exclus săasistăm, din nou, la manifestări xenofobe, care pot avea repercursiuni dintre cele mai grave”, a opinat parlamentarul.

Renate Weber a mai spus că în cazul în care va câștiga un nou mandat de euro-parlamentar își propune săaducă în vizităun număr important de primari din mediul rural pentru a-i ajuta, astfel, săfacă lobby pentru comunitățile pe care le conduc, lucru care, crede ea, îi va ajuta săobținămai ușor bani europeni. În încheierea întâlnirii cu presa, Renate Weber a menționat că se așteaptăla o prezențăscă zutăla urme la alegerile pentru Parlamentul European, absenteism care va caracteriza, susține liberala, alegerile din toate statele membre UE.