Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Grigorescu va fi Perpel(it) la centru?

Existăîn PSD Vâlcea un personaj anume care compromite imaginea partidului și care dezintegreazăideea de moralitate. Este vorba despre auto-intitulatul revoluționar Ștefan Prală care a dovedit că aplică legea pumnului în politică , desfidând, astfel, orice principiu legat de doctrinăși ideologie. Cu mai multe dosare, pentru agresiune, deschise pe numele său, Pralăse visa, paradoxal, conducă tor de județ. Prefect. Cu toate că a bătut stepul pe la ușile mai marilor din PSD pentru a-și îndeplini visul, pesedistul n-a reușit săcâștige încrederea colegilor de partid pentru a-l propune pentru fotoliul de prefect. Îl auzeam, zilele trecute, la un post de televiziune local spunând că nu-i este rușine că este fost mecanic de locomotivăși că , în eventualitatea în care va ajunge reprezentantul Guvernului în teritoriu, se va achita excelent de atribuțiile acestei funcții. Oare? Ciudatăși puțin verosimilăafirmația social-democratului având în vedere că , până acum cel puțin, a demonstrat o politică în stil CFR-ist superficială, deloc implicată. Dar chiar și un mecanic de locomotivă, actual sau fost, are demnitate.

El a demonstrat că această trăsăturăde comportament îi lipsește în totalitate. Un individ care prin strașnice sforțări a ajuns săajungăceva – nu cineva – în politică ar fi trebuit săse retragădin lupta internăde partid pentru obținerea funcției de prefect, având în vedere recentul dosar penal de vătămare corporalăîn care este implicat. Acest individ, cu ciudate pretenții de om politic, După cum se știe, a bătut cu bestialitate un tânăr din Golești, provocându-i o suferințăfizică de neimaginat. Și apoi, cum ar fi putut pesediștii săaleagăîn scaunul de prefect un individ care nu și-a soluționat problemele cu legea? Ar fi trebuit săfie cel puțin nebuni. Dar nu acesta este singurul motiv pentru care Pralăa pierdut startul la propunerea pentru prefectul județului, ci însuși comportamentul său – dovedit antisocial – și, din când în când, antipolitic.

Social-democrații vâlceni l-au propus pentru demnitatea mai sus amintităpe conferențiarul universitar Remus Grigorescu, un tânăr de perspectivăcare a practicat o politică a bunului-simț. Acum, mai mult decât niciodată, în PSD, atât la nivel local cât și central, se resimte din ce în ce mai pregnant nevoia promovării membrilor de partid valoroși cu trecut curat și viitor politic luminos. Tocmai de aceea, plecând de la această stare de fapt, social-democrații din județ au conștientizat că prefectul care va proveni din rândurile lor trebuie săfie un politician necontroversat, care săprezinte încredere în fața electoratului. Faptul că Pralăa eșuat în fața contracandidatului său la alegerile de partid privind desemnarea prefectului ar trebui săfie un sonor semnal de alarmăcu privire la modul în care este privit de colegii de partid.

Din punctul meu de vedere, PSD a făcut o alegere bunăalegându-l pe Remus Grigorescu drept candidat pentru fotoliul de prefect. însă , bizar, existăvoci răutăcioase care susțin că Grigorescu nu va fi acceptat de organizația centralăa partidului care invocă faptul că pesedistul este lipsit de experiență, motiv pentru care nu se va putea achita cu profesionalism de atribuțiile funcției de prefect. Alții au spus că PSD București îl preferăca prefect pe Mircea Perpelea, fost reprezentat al Guvernului în județul nostru în perioada 2000-2003. În cazul în care aceste zvonuri se vor dovedi a fi adevărate, înseamnă că alegerile interne de partid pentru desemnarea prefectului, deși democratice, nu au fost decât o formalitate. Săfi fost deja jocurile făcute la București sau este vorba de o răzgândire, ca săspun așa, a pesediștilor din capitală? Sau este vorba de un răzbi al pilelor menit sădemonstreze că cel ce este mai bine înfipt la centru are întotdeauna șanse? Ambele variante pot fi la fel de adevărate. „Varianta Perpelea” nu mi se pare una fericită. Spun asta pentru că știu, la fel de bine ca cei care își aduc aminte de perioada în care a fost prefect, că nu a făcut mare lucru din această calitate. Probabil nu ar face nici acum. Din punctul meu de vedere, și nu sunt singura care crede acest lucru, Perpelea este un parvenit politic, care s-a mutat de la un partid la altul în funcție de cum i-au dictat numeroasele interese de ordin politic și personal. Săfie PSD incapabil săaccepte nume noi în demnități importante, doar pentru că „brontozarismul” de care suferăa îmbolnăvit, din câte se pare, iremediabil conștiințele politice. Nu m-ar mira. Chiar și pesediștii trebuie săfi aflat că profesionalizarea clasei politice include și tinerii. Altfel nu se poate!