Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Grigorescu, un prefect sărac

 Anuța Handolescu și Petre Ungureanu au averi de nababi

ANTAGONISM. Noul prefect al județului Vâlcea este un personaj a că rui avuție pălește în fața celei a celor doi subprefecți Petre Ungureanu și Anuța Handolescu. Aceștia sunt proprietarii mai multor case de locuit, terenuri peste terenuri, mașini de lux. În plus, preconizând se pare criza, ei au pus suficienți bani de-o parte pentru zile negre, din care pot săcheltuiască liniștiți ani buni de acum încolo.

Petre Ungureanu, un „latifundiar” la Prefectură

Potrivit declarației sale de avere, noul prefect al județului, Remus Grigorescu este unul dintre cei mai săraci din câți am avut până acum. Singura sa proprietate este un teren intravilan de 800 de metri pătrați, din care jumătate este al soției sale, situat în comuna vâlceană Păușești-Măglași. Cât despre autoturismul pe care-l conduce, Grigorescu declarăcă tot ce și-a permis săachiziționeze este o Dacia Logan, fabricatăîn 2008, cumpăratăîn leasing. Prefectul are în schimb datorii destul de mari, ce se apropie de suma de 100 mii lei, iar venitul său și al soției în anul care a trecut a fost de aproape 80 mii lei.

La polul opus în ceea ce privește averea, se aflăsubprefectul Petre Ungureanu care a strâns proprietăți peste proprietăți ca pentru zece vieți, atât de multe încât ar fi avut nevoie de pagini suplimentare la declarația de avere pentru a le putea cuprinde pe toate. Subprefectul deține nu mai puțin de patru terenuri intravilane, două în Bujoreni, unul în Rm. Vâlcea și altul în Sf. Gheorghe și două extravilane. Pe lângă acestea, el este și proprietarul unei case de locuit și al unui apartament, ambele poziționate în Râmnic, dar și al unei case de vacanțăîn Sf. Gheorghe. Și pentru că este un individ că ruia îi place săse relaxeze privind măreția naturii, Ungureanu are în „dotare” o șalupăși o barcă pe care a achiziționat-o anul trecut. Tot în 2008, subprefectul a vândut jumătate dintr-un teren ce-l avea în proprietate contra sumei de 312 mii lei. Și asta nu e tot. El deține și titluri de stat în valoare de 3 miliarde lei vechi, iar în calitate de parlamentar a câștigat anul trecut aproape 70 mii lei, sumăla care se adaugăși veniturile din avocaturăde peste 17 mii lei. Deși are barcă , șalupă, terenuri și case Ungureanu susține, în declarația sa, de avere că nu are mașină. Ciudat, nu?

Anuța Handolescu, putred de bogată

Nici celălalt subprefect Anuța Handolescu nu se poate spune că este un om sărac. Din contră. În declarația de avere a acesteia nu a rămas necompletatăaproape nicio rubrică . Ea deține un teren agricol și unul intravilan situate pe strada Straubing din Râmnic și un teren intravilan pe Calea lui Traian din municipiu. Potrivit declarației, ea mai are și două terenuri forestiere în comuna Vaideeni, în supraFață de 15.50 hectare!!! În anul 2001, Anuța Handolescu a cumpărat, împreunăcu soțul său, o casă, în supraFață de 134 metri pătrați, a că rei valoare pe piața imobiliarăeste de 250 mii lei, iar în 2006, soții Handolescu au achiziționat, cu banii jos, un Audi A3 sport-back, care a costat 66.500 mii lei. Bijuteriile din aur, perle albe și perle negre, precum și obiectele de artăde valoare pe care le deține însumeazănu mai puțin de 12 mii euro. Tot din declarația sa de avere aflăm că aceasta are bani destui, puși la ciorap, pentru zile negre. Așadar ea are deschise, la BRD, un cont curent de 35 mii lei și un depozit bancar de aproape 130 mii lei, precum și un fond privat de 50 mii lei. De altfel, soții Handolescu au și acțiuni sau părți sociale la diverse societăți de câteva sute de mii lei. Ca prefect al județului, Anuța Handolescu a încasat anul trecut 88 mii lei, în timp ce soțul său doar 35 mii lei.