Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REMUS GRIGORESCU ESTE NOUL PREFECT AL JUDEÎULUI

Prală- președintele permanent al Revoluției Române la Vâlcea (care n-a existat) a fost scos pe tușă

Comitetul Executiv al organizației PSD Vâlcea a decis miercuri, 7 ianuarie 2009, ca noul prefect al județului săfie nimeni altul decât conferențiarul universitar Remus Grigorescu. Competiția între pesediști a fost dură, cu doar câteva zile înainte de vot nu mai puțin de opt social-democrați exprimându-și dorința de a fi înalt funcționar public al Guvernului în teritoriu. În ziua votului, însă , au mai rămas în cursădoar doi competitori: Remus Grigorescu și Ștefan Prală, restul renunțând. Așadar, din cei 71 de membri ai Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, la ședințăs-au prezentat doar 65, 40 dintre ei exprimându-și votul în favoarea conferențiarului universitar Remus Grigorescu, 23 în favoarea ceferistului Ștefan Prală, iar 2 voturi au fost anulate

Loviturăde grație

Ședința social-democraților, care a avut ca principal scop nominalizarea unei persoane pentru ocuparea postului de prefect al județului, a început în jurul orei 10.00. Rând pe rând, primari ai PSD, președinți de organizații și lideri ai partidului s-au prezentat la sediul social-democrației vâlcene unde s-au declanșat dezbaterile. Cei doi competitori și-au prezentat punctele de vedere în fața colegilor lor, și-au motivat candidaturile și au promis primarilor că vor avea tot sprijinul lor dacă vor fi aleși în funcția de prefect. După aproximativ o orăde discuții, pesediștii au trecut la vot. Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, îi striga pe rând pe toți membri Comitetului Executiv care luau buletinul de vot și își votau favoritul. În tot acest timp, simțind că i se apropie eșecul, Ștefan Pralăse plimba ca un leu în cușcă dintr-o parte în alta. Comisia de numărare a voturilor, formatădin Dumitru Persu, Dumitru Pearcu – primar al comunei Tomșani și Sorin Ghiță- primar al localității Vlădești, i-a dat lovitura de grație ceferistului Prală.

Născut în zodia perdanților

Supărat nevoie mare, Ștefan Pralăl-a felicitat scurt pe competitorul său. Șocul înfrângerii i se citea pe chip și parcă nu realiza că eforturile sale de a convinge membrii Comitetului Executiv că el merităaceastă funcție au fost în zadar. Grandomania și siguranța de sine pe care o afișa înainte de vot dispăruserăca prin minune. Multe guri rele din interiorul partidului au afirmat că înainte de începerea ședinței, Pralăse lăuda în gura mare că are pregătirea necesară săfie prefect al județului și că nimeni nu este mai bun ca el pentru acest post. Chiar și într-o emisiune televizată, ceferistul a început săîși ridice singur statui, oripilând o întreagăaudiență. „Mulțumesc tuturor colegilor care au avut încredere în mine și mi-au acordat votul. Îi doresc lui Remus Grigorescu succes în activitatea pe care o va desfășura. Voi rămâne în continuare Față de toată lumea același coleg și prieten luptător pentru alții și niciodatăun luptător pentru mine” – au fost ultimele cuvinte ale perdantului Prală.

„Sper săfiu la înălțimea votului dvs.” – Grigorescu

Potențialul prefect de Vâlcea, Remus Grigorescu, a fost extrem de emoționat când a luat cuvântul. El le-a promis colegilor săi că va fi mereu alături de ei și că ușa prefecturii va fi mereu deschisăpentru primarii social-democrați. „Pentru mine este o mare onoare săvăreprezint acolo. Sper ca acest vor săfie concretizat în fapte care săfie la înălțimea votului dvs. Vreau să-i mulțumesc și lui Ștefan pentru această competiție și aș dori sărămânem în continuare prieteni și colegi. Cât despre proiectele de viitor, vreau săvăspun că voi fi garantul programului cu care președintele Ion Cîlea a câștigat alegerile și voi fi garantul actualului guvern. Nu în ultimul rând, voi fi garantul deputaților și senatorilor vâlceni care ne reprezintăîn Parlamentul României. Primul lucru pe care îl voi face ca prefect este săanalizez toate problemele cu care se confruntă județul nostru” – a declarat Remus Grigorescu.

Sfaturi de președinte

La sfârșitul întâlnirii, președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea a ținut săîi dea câteva sfaturi viitorului prefect al județului Vâlcea. În primul rând, el i-a recomandat sădea dovadăde fermitate în toate activitățile sale și săanalizeze problemele județului de mai multe ori înainte săia o decizie importantă. „Am demonstrat astăzi, încă o dată, că în PSD toate deciziile se iau democratic. Îl felicit pe Remus Grigorescu pentru că a câștigat această competiție și îi urez succes. Eu voi fi permanent alături de el și dacă va considera că are nevoie de sfaturile mele, îi voi fi întotdeauna aproape. Azi s-a făcut o alegere responsabilăși cred că a contat foarte mult pregătirea, echilibrul și experiența profesionalăa lui Remus Grigorescu. Ceea ce pot săvăspun despre el este că e un bun coleg și colaborator și știu că niciodatănu va trăda interesele PSD-ului” – a spus liderul social-democraților vâlceni, Ion Cîlea.