Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Referitor: articolul „Scandal pentru Intrarea Sudului”

către: ziarul Impact Real

Ca urmare a materialului de mai sus apărut în ultima ediție a ziarului Impact Real și în baza dreptului la replică , văsolicit sădați publicității următoarele precizări:

În primul rînd, doresc săprecizez că necesitatea realizării noii artere de circulație rutierăIntrarea Sudului nu derivădin capriciul unei persoane, ci a fost dictatăde rezultatele unui studiu de trafic întocmit la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea de o firmăspecializatădin București, rezultate care indică foarte clar că o astfel de investiție este vitalăpentru descongestionarea traficului rutier pe Calea lui Traian prin preluarea, în regim de sens unic, a fluxului de autoturisme dinspre Platforma IndustrialăSud că tre Cartierul Ostroveni. această lucrare vine în completarea pasajului rutier pe sub calea feratăde pe strada Bogdan Amaru, pasaj prin care se va face intrarea autovehiculelor în cartierul Ostroveni.

În al doilea rând, trebuie spus că traficul de tip „sens unic” pe Intrarea Sudului va reduce la minim dezagrementele pentru locuitorii din zonă, în plus această arterăde circulație nu va fi parcursădecât de autovehicule, nu și de mașini de gabarit mare, iar acolo unde se va impune se vor monta panouri fonoabsorbante.

În al treilea rând, lucrările de la Intrarea Sudului au fost începute numai După obținerea tuturor avizelor necesare, inclusiv din partea Societății Naționale de că i Ferate, astfel încât nu existăniciun conflict între amplasamentul acestei artere de circulație și zona de siguranțăferoviară.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că realizarea Intrării Sudului nu se face cu distrugerea niciunui loc de joacă pentru simplul motiv că nicio astfel de structurănu a existat pe traseul noii artere de circulație. În plus, odatăcu finalizarea lucrărilor, întreaga zonăva fi reamenajată, ceea ce va duce la rezolvarea multor probleme, unele chiar anterioare începerii lucrărilor – alei de acces, iluminat public, amplasamente pentru locurile de colectare a deșeurilor, spații de parcare etc.

Mircia Gutău,

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea