Acasă Arhiva 2 Războiul Continuă

Războiul Continuă

 Gutău și Cîlea se „duelează” în declarații

Normal 0 21

DISPUTE. Așa cum v-am informat și în numărul trecut al bisăptămânalului nostru, între pedeliștii și social-democrații vâlceni au izbucnit o serie de dispute politice, care par, cel puțin pentru moment, de nestins. Liderii PSD și cei PD-L se acuzăreciproc de manifestări publice, în disonanțăcu principiile și valorile doctrinelor lor politice, dar și de politizarea, în exces, a unor instituții ale statului.

Nu mai departe de săptămâna trecută, președintele interimar al PD-L, primarul Mircia Gutău, atrăgea atenția că Ion Cîlea, președintele Consiliului Județean (CJ), a încercat, prin presiuni politice indemne pentru un personaj ce ocupăo asemenea demnitate, săcontroleze Poliția Vâlcea, obligându-l, practic, pe fostul șef al instituției, Florian Marin, săparticipe la ședințele, cu iz electoral, social-democratului în județ. „Adevărul este că domnul Marin s-a văzut nevoit să-și ia concediu, pentru că devenise din ce în ce mai greu săsuporte presiunile politice venite din partea social-democraților. Mai mult, aceștia l-au forțat sămeargăîn teritoriu, încercând, așadar, politizarea poliției. Poliția nu trebuie săfacă politică , ea nu merităsăfie mânjităde interesele unora și altora „, menționa Gutău furios.

La scurt timp După declarația președintelui democrat-liberalilor vâlceni, pesediștii, încercând săcontracareze atacurile colegilor de alianță, au trimis și eu un comunicat de presă prin care demontau, una câte una, afirmațiile defăimătoare. „Este regretabilăafirmația domnului Gutău, departe de orice adevăr. Se pare că , în lipsăde subiecte reale și teme de disputăpolitică civilizată, la Râmnicu Vâlcea se poartădiversiunea. Prezența mea la ședința Consiliului de Coordonare a Alianței a fost legatăstrict de problemele încă nerezolvate până la capăt de la OLTCHIM și Ocnele Mari. Puteam oare săcobor discuțiile din forul Alianței la o stupidăcerere de schimbare din funcție a domnului comisar șef Florian Marin? Din păcate, declarația domnului Mircia Gutău nu este decât o jenantădiversiune!”, susținea Cîlea.

Pedeliștii cred că pe Cîlea îl deranjeazăadevărul

Nemulțumiți, probabil, de replica acidăa șefului CJ, Ion Cîlea, democrat-liberalii au formulat și ei, recent, un comunicat de presă „pentru corectăinformare a opiniei publice”, spun ei.” Precizăm faptul că nu PD-L Vâlcea se ocupăde „intoxicarea opiniei publice”. Sunt cunoscuți cei care promit foarte mult cu toate ocaziile și rezolvăfoarte puțin. Într-un comunicat de presă intitulat „Minciunăcusutăcu o frânghie” se încearcă denaturarea adevărului. Cine vorbește de frânghie toată lumea știe … Trebuie menționat faptul că președintele PD-L Vâlcea Mircia Gutău nu a negat niciodatăinteresul liderilor vâlceni ai PSD, ca de altfel al tuturor oamenilor politici de bună-credință, pe care îl acordăorașului Ocnele Mari și S.C. Oltchim. Numai că din dorințe electorale președintele PSD Vâlcea își arogămerite pe care nu le are în soluționarea unor probleme. Ori numai cu laude, cu promisiuni deșarte opinia publică nu mai poate fi păcă lită. La Oltchim a fost primul-ministru Emil Boc, a fost președintele Traian Băsescu, iar Guvernul s-a implicat direct în acordarea de facilități și fonduri atât la Oltchim , cât și la Ocnele Mari. Probabil, Ion Cîlea a fost „deranjat” că liderul PD-L Vâlcea a aflat de propunerea făcutăla București de președintele CJ Vâlcea privind schimbarea șefului Poliției Județene. De altfel, au mai fost făcute trei asemenea propuneri din alte județe privind schimbarea șefilor Polițiilor Județene, ceea ce înseamnă de fapt implicarea politicului în acest domeniu de activitate. Aceasta îl deranjeazăpe președintele PSD Ion Cîlea că s-a aflat și s-a spus direct despre intervenția făcutăde președintele PSD Vâlcea la București. Așadar, cine se ocupăde intoxicarea opiniei publice? Nu cumva cel ce vorbește de frânghie?”, se aratăîn comunicatul democrat-liberalilor.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.