Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Război între prefect și președintele CJ Vâlcea

” Ungureanu îi cere lui Cîlea săîi recunoască superioritatea

DISPUTE. Petre Ungureanu și Ion Cîlea nu sunt dispuși săîngroape securea războiului. Neînțelegerile dintre cei doi sunt mai degrabăpolitice, prefectul (a)politic încercând prin orice metodăsăfavorizeze partidul de pe băncile că ruia a ajuns în această funcție. De ceva timp, Petre Ungureanu a sigilat ușa de legăturădintre cele două instituții și a anunțat că o va deschide abia După ce Ion Cîlea „va învăța că prima instituție a acestui județ este Prefectura”.

De când a fost „uns” prefect de Vâlcea, Petre Ungureanu creeazăcontroverse peste controverse pe scena politică vâlceană . Deși ar trebui săfie apolitic, reprezentantul Guvernului în județ își bagăcoada peste tot, se implică în treburile politice ale Vâlcii și favorizeazăpartidul ce l-a propulsat în această funcție. Astfel, nu a trecut mult timp și a declanșat un război rece cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, determinându-l pe acesta din urmăsăafirme că Ungureanu nu este decât o marionetăa conducerii PD-L Vâlcea. De fapt, tot mai multe voci susțin că bătălia dintre cele două instituții pare săfie una mai degrabăpolitică , între PD-L și PSD.

Un prefect infatuat

Ultima bătălie între cele două tabere s-a dat chiar săptămâna trecută, când președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a convocat o ședințăextraordinarăpentru demiterea vicepreședintelui Romulus Bulacu și numirea altuia de la PNL, ca urmare a semnării unui acord, la nivelul Consiliului, cu liberalii. Atunci, prefectul Ungureanu nu s-a sfiit săaparăla ședință, începând săamenințe cu nerușinare, spunând că dacă mai marii județului vor îndrăzni săvoteze eliberarea din funcție a vicepreședintelui Romulus Bulacu, el va ataca în contencios. Evident că legea îi permite săfacă acest lucru, însă , de neînțeles a fost atitudinea sa de sfidare și dorința sa de a-i intimida pe cei prezenți cu funcția pe care vremelnic o deține. Mai mult decât atât, deși ani de zile ușa ce face legătura între cele două instituții a fost mereu deschisă, dovadăa faptului că exista colaborare și înțelegere, ei bine, acum, prefectul a decis săo sigileze. Zilele trecute, Petre Ungureanu l-a anunțat pe Ion Cîlea că va deschide ușa numai atunci când șeful județului îi va recunoaște superioritate. Astfel, reprezentantul Guvernului în județ și-a continuat asaltul declarațiilor tendențioase la adresa președintelui CJ Vâlcea. „La ușa dintre Prefecturăși Consiliul Județean am pus un sigiliu pe ușănumai datorităfaptului că în camera imediat următoare erau sacii cu buletine de vot. După ce o să măîmpac în piața publică cu domnul Cîlea și o săne pupăm, o sădeschidem și ușile. Colaborarea va fi absolut instituționalăși cordială, dar După ce Ion Cîlea va învăța că prima instituție a acestui județ este Prefectura” – a declarat prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu.

Claudia Stanciu