Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RĂZBOI ÎN COALIÎIE

 Mircea Gutău vs. Mihai Persu

INSOLENÎĂ. Consilierul social-democrat Mihai Persu, i-a luat locul liberalului Ion Nicolae, devenind un fel de Gică Contra în Consiliul Local Rm. Vâlcea. El a folosit, la adresa primarului Gutău, un limbaj care nu face cinste unui consilier cu pretenții de intelectual

Apropierea alegerilor prezidențiale face ca unii politicieni vâlceni să-și piardăcumpătul, aruncând cu „noroi” înspre adversarii lor. Lupta pentru putere este dură, fiecare formațiune politică dorindu-și supremația în județ. Atunci, însă , când intervin și interesele personale, bătălia devine mult mai durăși mai murdară. Nu mai departe de zilele trecute, la ultima ședințăa Consiliului Local Rm. Vâlcea, consilierul PSD, Mihai Persu, i-a luat locul liberalului Ion Nicolae, devenind un fel de Gică Contra. El nu s-a putut abține sănu comenteze pe marginea majorității punctelor de pe ordinea de zi, de multe ori fiind chiar pe lângă subiect și demonstrând că este paralel cu realitatea. Îndemnat de un vădit interes personal, Mihai Persu a încercat să-l contreze și să-l punăîn dificultate pe edilul-șef al Râmnicului, Mircea Gutău. Manevrele nu i-au prea reușit, primarul demonstrându-i că este un adversar mult prea puternic pentru el. Imediat ce ședința de Consiliu s-a terminat, am dorit săaflăm motivele pentru care Mihai Persu s-a dat în stambăîn fața colegilor săi și a presei locale. fără pic de jenă, acesta ne-a mărturisit că are intenția de a-și construi un bloc în municipiu și că este nemulțumit de faptul că primarul Gutău l-a pus săobținătot felul de avize pentru a-i da autorizația de construire. El și-a mai manifestat nemulțumirea și pentru faptul că edilul-șef i-a solicitat, ca pentru fiecare spațiu locativ, săconstruiască câte un loc de parcare. Solicitarea primarului este conform legii, iar Gutău susține că Mihai Persu și-a construit un bloc pe Strada Libertății din Rm. Vâlcea și, deși în proiectul său era prevăzutăo parcare subterană, el nu a făcut decât câteva locuri de parcare. Pesedistul Persu a negat afirmațiile primarului, folosind un limbaj care nu face cinste unui consilier cu pretenții de intelectual. „Gutău mănâncă c t, nu este adevărat ce spune el. Săvinăsăvadă. Am impresia că vorbește din amintiri, așa am observat eu că își aduce aminte câte ceva, dar e pe dinafară. La blocul de pe Libertății eu am locuri de parcare. Acum, pentru blocul pe care vreau sămi-l fac m-a plimbat săiau tot felul de avize, numai să mășicaneze. Mai nou măobligăsăfac câte un loc de parcare pentru fiecare spațiu locativ” – ne-a declarat consilierul local PSD, Mihai Persu. Prin limbajul trivial și prin atitudinea sa, social-democratul sperăsăse facă remarcat în fața presei, așa cum nu a reușit niciodatăsăo facă în calitatea sa de pseudo-politician, mereu trăind în propria realitate virtuală. Nu de puține ori, adversarii săi politici au spus că Mihai Persu nu este făcut pentru politică , așa cum nici politica nu este făcutăpentru el, născându-se perdant.

Primarul Gutău nu a rămas nici el dator cu un răspuns, declarând că tot ceea ce i-a pretins pesedistului este conform legii. „Nu i-am cerut nimic ilegal. Prin ceea ce a spus despre mine mi-a demonstrat că este o javrăordinară, un țăran. Dar ce pot sămai spun, doar că sunt niște pesediști nenorociți!” – a spus Mircea Gutău.