Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD merge pe mâna lui Câlea

” Pentru șefia Consiliului Județean

” secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu, crede că Ioan Câlea este mai bun decât liberalul Frâncu și că o săobținămai multe voturi

Șeful pesediștilor vâlceni, Ioan Câlea, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, are planuri mari. Din acest an, el crede că va coborî de la etajul II al Consiliului Județean, unde își are biroul, la etajul I, ocupat momentan de președintele CJ, Dumitru Bușe. Propunerea pesediștilor vâlceni pentru Consiliul Județean, în cazul în care s-ar organiza alegeri cu vot uninominal este chiar președintele acestui partid, Ioan Câlea. „Chiar îl forțăm pe domnul Câlea săcandideze, pentru că este cel mai cunoscut politician în județ. Câlea este mai cunoscut decât Frâncu în județ. O săia cele mai multe voturi. Dumnealui este imbatabil în cursa pentru șefia Consiliului Județean. Dacă Frâncu este cunoscut în județ pentru că aduce cu geanta de perceptor bani în județ, domnul Câlea este cunoscut pentru munca pe care a desfășurat-o și pentru că a realizat ceva concret pentru oameni, fără bani de la guvern”, a declarat Dumitru Persu, secretarul executiv al PSD Vâlcea. „Domne, am fost cu el prin zeci de localități din Vâlcea și oamenii se bucurăcând îl văd. E foarte cunoscut”, a mai adăugat Persu.

Anul 2008 reprezintăpentru PSD un an al schimbării politice în România. Dumitru Persu crede că în toamna acestui an, pesediștii vor prelua puterea în România. O preocupare importantăa pesediștilor este și pregătirea alegerilor locale, fapt pentru care PSD a demarat, încă de la începutul anului, acțiunea de identificare a potențialilor candidați pentru primării și consilii locale, concomitent cu stabilirea unui program electoral cu care săse prezinte în fata comunităților. Potrivit declarațiilor președintelui Ioan Câlea, în Vâlcea pesediștii vor câștiga cel puțin în 40 de localități.

De asemenea, pesediștii vâlceni sunt hotărâți sănu mai accepte pe liste oameni impuși de centru. „Am ridicat această problemăla Slatina, la întâlnirea cu Mircea Geoană, și ni s-a promis ferm că la Vâlcea nu vor mai impune pe nimeni de la București” – a declarat Ioan Câlea.

Magda Tolea