Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PS Gherasim refuză în continuare să ajute bătrânii din Vâlcea

Peste 200 de vârstnici, rămași pe drumuri

NEPĂSARE. Dovedind că nu le pasăde soarta nevoiașilor din județul nostru, capii Bisericii recurg la tot felul de scuze jenante. Ei susțin că Episcopia nu are bani pentru a întreține bătrânii la mănăstire și nici pentru amenajarea spațiilor de cazare. Oare nu le e teamăde Dumnezeul când spun atâtea minciuni sfruntate?

La sfârșitul săptămânii trecute, la Instituția Prefectului Vâlcea a avut loc o ședințăa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice. La manifestare au participat prefectul Remus Grigorescu, Lăcrămioara Bălan – directorul Direcției Muncii, Familiei și Protecției Sociale (DMFPS) Vâlcea, subprefectul Petre Ungureanu, precum și reprezentanții pensionarilor din județ. Autoritățile județului și-au manifestat îngrijorarea Față de situația a sute de bătrâni care trăiesc în condiții mizere, iar la ora actualănu existănicio soluție pentru rezolvarea problemelor lor.

Lipsa de compasiune a Bisericii

În cursul anului trecut, impresionatăde cazurile dramatice a sutelor de bătrâni, Lăcrămioara Bălan a făcut un apel că tre Episcopia Râmnicului. La ora actuală, pe listele de așteptare, pentru a intra într-un centru rezidențial, se aflăpeste 200 de vârstnici, care nu mai au pe nimeni să-i îngrijească și suferăde boli cronice, având nevoie de îngrijiri medicale permanente. Astfel că , directorul Direcției Muncii i-a solicitat episcopului PS Gherasim săgăsească soluții pentru ca la fiecare mănăstire din județ săfie luați în îngrijire câte 10 bătrâni. La rândul lor, vârstnicii urmau săcedeze mănăstirilor o parte din pensia lor. Din păcate, episcopul Râmnicului a refuzat categoric, motivând că Biserica nu are bani pentru a-i întreține și pentru a reabilita spațiile de cazare. „Deși am insistat de mai multe ori în cursul anului trecut, Episcopul a refuzat tot timpul. Suntem într-o situație critică , nu mai știm ce săfacem cu bătrânii care au nevoie de îngrijiri medicale permanente. Din nefericire, nu se întrevăd soluții” – a spus Lăcrămioara Bălan.

Prefectul vrea polițiști pensionari voluntari

Prefectul de Vâlcea, Remus Grigorescu și-a manifestat și el îngrijorarea Față de procesul de îmbătrânire a populației județului nostru. Conform ultimelor rapoarte, în mai puțin de cinci ani, unul din cinci locuitori vor avea o vârstăde peste 65 de ani. Cu toate acestea, el considerăcă bătrânii trebuie implicați activ în viața socialăa județului. De aceea, preluând o idee occidentală, Remus Grigorescu a propus ca polițiștii pensionari voluntari săle dea o mânăde ajutor foștilor lor colegi de la Poliția Circulației. „Din câte am înțeles de la inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Vâlcea, la Circulație sunt foarte puține cadre și nu mai fac Față . Ei bine, eu cred că un serviciu de voluntariat ar rezolva această problemă, iar pensionarii ar avea și ei activitate” – a declarat prefectul Remus Grigorescu.