Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PS Gherasim nu se lasă dus

Aflat la vârsta de 95 ani

La începutul acestei săptămâni, Prea Sfinția Sa Gherasim Cristea – episcopul Râmnicului, în vârstăde 95 ani, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgență”Floreasca”, în custodia medicalăa fostului ministru al sănătății Daniela Bartoș. Adus, în urgență, la acest spital, venerabilului înalt prelat i s-au făcut ample investigații, stabilindu-i-se diagnosticul de „boalăpulmonarăobstructivăcronică ” (BPOC). Denumirea acesta este un termen generic pentru un grup de boli ale tractului respirator care sunt caracterizate prin limitarea fluxului de aer. Din informațiile obținute telefonic, „pacientul Gheorghe Cristea (numele său de mirean – n.r.), internat în rezerva nr. 1, etaj VI, Secția Medicalăa spitalului, a contractat o bronșităputernică , anterior momentului internării, care nu a fost tratatăcorespunzător, fapt ce a dus la o obstrucție cronică a fluxului de aer prin că ile respiratorii înspre și dinspre plămâni, permanentăși progresivăcu timpul”.

Sursa noastrăne-a declarat că starea sa fizică a pacientului este staționarăși se acționeazăcu antibiotice puternice împotriva emfizemului depistat, cu ochii ațintiți asupra inimii sale, descoperindu-i-se și complicații cardiace. Bolnavul este însoțit și supravegheat de preotul Constantin Matei, paroh la stațiunea Govora Băi, și consilier administrativ bisericesc la Episcopia Râmnicului, care dovedește nu numai respect pentru superiorul său, cât și o dragoste filialădemnăde admirat. Dar nu numai preotul amintit are grijăde Prea Sființit, ci și consilierul primarului Râmnicului, Anton Mițaru, care s-a înternat special pentru a fi alături de tatăl său spiritual, Vlădica Gherasim. În cadrul Episcopiei noastre, încep săse amplifice zvonurile, că peste 1.000 de preoți, din cele 320 de parohii, coaguleazăîn tabere „pro” sau „contra” bolnavului internat. Pe acest fond, prezența unor rude ale Prea Sfinței Sale în Palatul Episcopal, imediat După internare, plecând cu mai multe lucruri care aparțin acestuia, a creat ideea că „nu mai este mult până la sfârșit”. Ba mai mult, preoții din teritoriu, atunci când se întâlnesc, se întreabă, cu subînțeles, dacă au bătut clopotele la Episcopie. Dar medicii Spitalului Floreasca dau asigurări tuturor că PS Gherasim se va întoarce sănătos la Rm.Vâlcea și că „mai este mult timp până atunci”. Îngrijorat de starea sănătății preotului său de cununie, preotul Eduard Leonardo Toader – paroh la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihai și Gravril” din Păușa, ne-a declarat:

„Dacă PS Gherasim se duce în fața Domnului, nouănu ne va merge bine. Cine știe ce episcop va fi ales și cine știe ce comportament va avea. Vlădica ne știe pe toți – cu bunele și relele noastre – este tolerant, are o înțelegere superioarăa greșelilor compie, nu a băgat pe nimeni în Consistoriu. Nu a făcut nimănui rău și, în genunchi, trebuie săne rugăm pentru sănătatea dumnealui. Nu vreau săanticipez ce se va întâmpla După decesul său (dăDoamne sădepășească vârsta de 100 ani!) dacă va veni un episcop intolerant și aspru. Săvedeți cohorte de preoți, mai mult dintre cei „contra”, cu lumânări în mâna la mormântul Prea Sfințitului, spunând: „Scoală-te, tataie, că mai avem nevoie de domnia voastră!”