Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Profesorul Zamfirescu sare la gâtul presei

” Ajutat de prefectul Ungureanu

CHELTUIELI INUTILE. Cu câteva numere în urmă, bisăptămânalul nostru trăgea un răsunător semnal de alarmăcu privire la faptul că , la Ocnele Mari, se menține, în mod forțat și deliberat, CODUL ROȘU, deși situația nu mai impune acest lucru. Ca urmare a acestei aberante și bizare decizii a Prefecturii Vâlcea de a nu renunța la cod, din banii publici se cheltuiesc sume enorme, care ar putea fi folosite în scop constructiv.

La scurt timp După apariția în ziarul VOCEA VÂLCII a articolului intitulat „Menținerea, inutilă, a stării de alertăconsumăsume uriașe din bani publici/CODUL ROȘU de la Ocnele Mari, jaf în buget”, am primit din partea Instituției Prefectului un drept la replică , ce, de altfel, l-am și publicat la vremea respectivă, în care, printre rânduri, ni se dădea dreptate. Unul din motivele invocate de reprezentanții instituției, destul de ilar, pentru menținerea CODULUI ROȘU se referăla un al COD, cel GALBEN. Săfim serioși!

De vreo două luni, lucru sesizat de cei toți care privesc cu atenție fenomenul, la Ocne nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ. Chiar dacă lucrurile se aflăsub control, iar probabilitatea ca, aici, săse petreacă un dezastru a trecut de ceva vreme, nu se renunță, nici în ruptul capului, la cod. Așadar, ipoteza, potrivit că reia se „toacă ” bani cu nemiluita de pomană, nu este deloc deplasată.

Supărat că o parte a presei a avut curajul săprezinte adevărul, ce s-a dorit a fi ascuns în spatele unei cortine negre și fumurii, profesorul Florian Zamfirescu a lansat un atac dur, plin de injurii la adresa ziariștilor care au îndrăznit săpunăpe tapet detaliile situației. Ciudat lucru săfacă asemenea afirmații, având în vedere că profesorul a părut mai degrabăo mama „Omida” decât un specialist adevărat, care emite tot soiul de previziuni despre ceea ce se petrece la Ocne, ocolind, de fiecare dată, realitatea ce n-a controlat-o vreodată.

Zamfirescu stărău cu nervii

Mai mult, Zamfirescu considerându-se mai important decât este, a precizat că presa vâlceană i-a adus, vezi Doamne, grave prejudicii de imagine, de parcă ar fi avut vreodatăașa ceva!, și așteaptăscuze publice din partea celor care, zice el, i-au terfelit onoarea. Atacul dur la adresa ziariștilor ne-a adus aminte de un alt episod de prost gust, al că rui actor a fost tot profesorul. Cu ceva vreme în urmă, l-am întrebat pe patronul firmei CONVERSMIN care este valoarea caselor construite la Copăcelu. Ne amintim că individul s-a enervat teribil și a mormăit ceva, fără , însă , sărăspundăla întrebări. În apărarea sa a sărit și Zamfirescu, pe care nu-l întrebase nimeni de sănătate, cu o virulențăcare ne-a uimit. Florian Zamfirescu este un personaj de tristăamintire care a încasat bani nemeritați, spun gurile rele, pentru coordonarea proiectului de prăbușire controlatăde la Ocnele Mari. Eu nu primesc bani de la nimeni, decât de la Universitatea București. Eu fac contracte pe care le onorez și nu iau bani de la nimeni pe degeaba. Vreau săvăspun că eu sunt pe câmp și la patru dimineața și nu măplătește nimeni pentru asta”, spunea Zamfirescu, victimizându-se a compătimire.

Ungureanu, mai degrabăavocat decât prefect

Prefectul Petre Ungureanu, care suferăde o acutălipsăde imagine, i-a cerut scuze profesorului în numele jurnaliștilor, cu ocazia ședinței de Colegiu Prefectural de care aminteam în rândurile de mai sus. Erijându-se în avocatul său personal, Ungureanu a început să-l perieze pe Zamfirescu, dezvăluind toată perfidia și duplicitatea se care este capabil. În loc să-și vadăde problemele administrative, de care și așa nu are habar, prefectul se implică în tot felul de probleme care nu-l privesc și pe care, oricum, nu le înțelege prea bine. Cât despre faptul că presa ar trebui să-și cearăscuze lui Florian Zamfirescu, nici că am auzit inepție mai mare. Tot ceea ce am scris legat de subiectul Ocne s-a făcut în urma unor serioase documentări jurnalistice, dar și pe baza faptelor luate din realitate, care l-au contrazis, de fiecare dată. Un lucru este, însă , cert. Statul a aruncat milioane de euro în realizarea unor lucrări prost făcute, care a demontat toate scenariile specialiștilor, care au calculat dezastrul în despăgubiri făcute După ureche și case construite în bătaie de joc. Cât despre marea prăbușire controlată, chiar profesorul Zamfirescu a spus, la fiecare declarație publică , că se va face când și cum va decide Dumnezeu, nu el sau Conversmin. Trecând la societatea Conversmin, le reamintim celor care conduc această societate că au promis că vor face publice cheltuielile care s-au făcut pe toată perioada declanșării fenomenului. Așteptăm datele, doar ele pot spăla onoarea celor care fac pe victimele în ședințele publice, iar prefectul ar trebui să-și vadăde obligațiile prevăzute în fișa postului, pe care are dificultăți în a o înțelege. La finalul ședinței, prefectul și-a exprimat dorința sămai prindăîncă 3 ani la prefectură, iar profesorul Zamfirescu să-i vadăpe ziariști cerându-și scuze, două dorințe imposibil de împlinit.

Olivia Pîrvu – Cîrciu