Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PRM alunecă pe tobogan

” În Vâlcea, ca și în țară

” dacă în 2004, PRM era reprezentat în mai toate Consiliile Județene din țară , în acest an partidul abia a reușit sătreacă pragul electoral în câteva județe ” reamintim cititorilor noștri că Nicolae Pătru, șeful formațiunii politice amintite, a candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea, dovedind, din nou, dacă mai era cazul, că este un personaj politic lipsit de popularitate. În urma primului scrutin, Pătru a reușit săobțină, pentru funcția de șef al CJ, rușinosul scor de 2,88% (5.354 voturi), în timp ce în municipiu, el a fost votat de doar 1.009 dintre râmniceni ” graficul rezultatelor alegerilor ne aratăcă Pătru a obținut un scor electoral mai mic decâtorganizația de partid pe care o conduce

Rezultatele finale ale alegerilor locale desfășurate în acest an, ne aratăfoarte clar că formațiuni politice precum PRM și PC au scă zut dramatic în preferințele alegătorilor vâlceni. La fel de prost, la capitolul încredere, stă, în județul nostru, și PNG, partidul condus la nivel central de omul de afaceri Gigi Becali, că ruia finanțatorul Clubului Steaua îi prezicea un viitor politic luminos. Așadar, alegerile locale de duminică , 15 iunie 2008, au adus modifică ri reale pe scena politică , astfel încât se poate vorbi despre o echilibrare a raportului de forțe dintre două mari partide, PD-L și PSD, urmate de PNL, în vreme ce formațiuni precum PRM și PC, rămân în afara jocului politic.

Dacă în 2004, PRM era reprezentat în mai toate Consiliile Județene din țară , în acest an partidul abia a reușit sătreacă pragul electoral în câteva județe. Reamintim cititorilor noștri că șeful formațiunii politice amintite a candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea, dovedind, din nou, dacă mai era cazul, că este un personaj politic lipsit de popularitate. În urma primului scrutin, Pătru a reușit săobțină, pentru funcția de șef al CJ, rușinosul scor de 2,88% (5.354 voturi), în timp ce în municipiu, el a fost votat de doar 1.009 dintre râmniceni. Graficul rezultatelor alegerilor ne aratăcă Pătru a obținut un scor electoral mai mic decât organizația de partid pe care o conduce. Astfel, scorul obținut de candidații peremiști pentru funcția de ales județean a fost de 3,05%,5.643 de voturi. Numărul cel mai mare de sufragii a fost înregistrat de candidații pentru posturile de consilieri locali – 6.876 (3,68%).

În mod normal, Nicolae Pătru, președintele PRM Vâlcea, ar fi trebuit săînceapăo analizăserioasăși pertinentăa activității membrilor de partid și săpunăbazele, de pe acum, unei reforme interne, construităpe idei viabile. Numai că șeful peremiștilor vâlceni nu a vrut săfacă niciun fel de declarație publică cu privire la rezultatele slabe obținute în urma alegerilor locale, preferând săbage capul în pământ, precum struțul. Deși nu vrea sărecunoască acest lucru, tot mai multe voci din PRM susțin că scaunul de președinte al lui Nicolae Pătru a început săse zdruncine serios și că este posibil ca, până la toamnă, acesta săfie schimbat din funcția politică pe care o ocupă. Mai mult decât atât, organizația condusăde fostul vicepreședinte al CJ, Nicolae Pătru, a fost devansatăde partide precum PNG-CD, PIN sau PNÎCD.

Nuică mai slab decât Silviu Popescu

Ion Nuică , candidatul PRM la funcția de primar al municipiului Rm. Vâlcea, a obținut și el un rezultat de-a dreptul dezastruos – 676 de voturi (1,57%). Eșecul său lamentabil din alegeri se datorează, în primul rând, lipsei unui program electoral bine închegat, dar și proastei promovării a imaginii sale în rândul electoratului râmnicean. Paradoxal, la alegerile pentru primar, în Râmnic, chiar și Partidul Verde, al că rui candidat a fost jurnalistul Silviu Popescu, a obținut un procent mai mare, 1,78%.

Este foarte clar că în atare condiții, atât Nicolae Pătru cât și Ion Nuică ar trebui sădemisioneze din funcțiile de conducere pe care le ocupăîn partid, lăsând cale liberăafirmării altor membri, fără trecut comunist și bine înfipți în realitățile politice ale anului 2008. Oricum, sunt foarte mulți cei care susțin că nereușita din alegeri se datorează, în primul rând, mesajelor xenofobe, antisemite și iredentiste ale lui Corneliu Vadim Tudor. Nu mai puțin adevărat este că C.V. Tudor s-ar fi așteptat săobțină, la alegerile locale, mai multe voturi, refuzând săînțeleagăcă partidul lui a că zut, de-a dreptul periculos, în opțiunile alegătorilor. În tot cazul, devine din ce în ce mai clar că PRM nu va trece la alegerile parlamentare de pragul electoral și că formațiunea va deveni și mai lipsităde semnificație pe scena politică românească ca până acum.

Olivia Pîrvu – Cîrciu