Fuziunea Apavil – Acvarim s-a produs
REALIZARE. Actul de fuziune al celor doi operatori de apăApavil și Acvarim a fost parafat. După cinci ani de încercă ri eșuate, primarul Romeo Rădulescu a ajuns la o înțelegere cu președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, semnând miercuri, 19 mai a.c., actul de fuziune cu specificațiile de rigoare. După lungi negocieri, edilul-șef a obținut promisiunea că în următorii ani se va menține prețul scă zut la apăși canalizare.
Marți, 18 mai, a avut loc o nouărundăde discuții între conducerea Consiliului Județean Vâlcea și noul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, pe tema fuziunii celor doi operatori de apăApavil și Acvarim, fuziune inițiatăcu cinci ani în urmă. Deși actele de fuziune trebuiau semnate încă de la jumătatea lunii februarie, evenimentul a fost ,,sabotat” de justiție prin arestarea primarului Mircia Gutău, iar mai apoi noul primar ales Romeo Rădulescu a refuzat săsemneze actele când a realizat că se dorea creșterea prețului la apăși canalizare. „Din câte am văzut eu, Apavil intenționeazăca, până în 2013, săcrească prețul la apăcu 50 la sută, iar la canalizare cu până la 100 la sută. Eu nu sunt de acord cu niciun fel de majorare a prețurilor până în 2013” – a precizat noul edil al Râmnicului, Romeo Rădulescu. În fapt, executivul Primăriei nu este de acord cu principiul în baza că ruia va funcționa această fuziune, cel al solidarități, conform că ruia populația Râmnicului va fi obligatăsăsuporte o parte din prețul apei distribuită locuitorilor din comunele incluse în proiectul APA Vâlcea, principiu fără de care județul Vâlcea nu ar fi primit din partea Uniunii Europene cele 100 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apăși canal în cele șase localități vâlcene înscrise în Asociația APA.
În final, negocierile dintre Romeo Rădulescu și Ion Cîlea s-au încheiat cu înțelegerea ca viitorul director, Cristi Jianu, actualul director al Acvarim, propus de primarul Romeo Rădulescu pentru șefia Apavil, sănu dea afarăniciun om. Mai mult, primarul și-a manifestat dorința ca orașul săfie alimentat cu apa din sursele Cheia și Brădișor, nu din rezerva Vlădești-Olănești, o sursă suspectădin punct de vedere calitativ. Conform protocolului nou încheiat, Primăria va avea 65 % din acțiuni și trei reprezentanți în Consiliul de Administrație, iar CJ -35% și doi reprezentanți în CA. Inițial Consiliului Județean îi revenea postul de director adjunct, dar primarul a refuzat săsemneze actul, iar Ion Cîlea a cedat de teama pierderii celor 100 milioane de euro. ,,Am cedat pentru oamenii din teritoriu. Mi-am spus că cel mai înțelept cedeazăși am hotărât sălas orgoliul la o parte, pentru că sufereau cetățenii din localitățile care fac parte din acest proiect. Ar fi rămas fără rețea de apăși canalizare și nu mi s-a părut corect. Important e săobținem banii și săaducem apa în casele oamenilor. Am cerut doar două lucruri: sănu se dea afarăniciun om din cele două societăți și sănu se mai ia apa din sursa Vlădești-Olănești, pentru că apa nu corespunde calitativ. Cred că municipiul este mulțumit acum, au primit ce și-au dorit!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea.
Lasă un comentariu