Acasă Arhiva 2 Primarul Ocnelor i-a cerut prefectului un milliard de lei vechi

Primarul Ocnelor i-a cerut prefectului un milliard de lei vechi

Pentru reabilitarea Taberei Ocnița

SOLICITARE. Primarul localității Ocnele Mari, democrat-liberalul Petre Iordache, își vinde destul de scump serviciile făcute în interesul comunității, de fapt în interesul sinistraților rămași pe drumuri din cauza indolenței Guvernului și a întregii clase politice. El a inclus în lista cheltuielilor făcute pentru modernizarea taberei Ocnița și salariile angajaților primăriei, în valoare de peste jumătate de milliard lei vechi.

 

Cu o lună de zile în urmă, primarul localității Ocnele Mari a reușit sărezolve problema utilităților în tabăra Ocnița, locul unde vor fi găzduiți sinistrații. Forțat de împrejurări, dar și de presiunile făcute de mass-media locală, edilul stațiunii a reușit săfacă în șapte zile ce n-au reușit capii județului în șapte ani și mai bine: a readus tabăra Ocnița în lumea civilizată. Sinistrații vor avea curent electric, apăcurentă, un punct sanitar comun, deci și canalizare și posibilitatea de a găti la aragaz. Toate acestea costăînsă . La momentul realizării lucrărilor, secretarul Primăriei i-a atras atenția primarului Petre Iordache că instituția, pe care cu onor o conduce de un an de zile încoace, nu-și permite săsuporte aceste cheltuieli, mai ales că această obligație revenea societății CONVERSMIN sau proprietarului de drept al taberei școlare, adică Direcția Taberelor Școlare Vâlcea. Primarul a luat act de sfaturile secretarului și După mutarea primelor trei familii de sinistrați în Tabăra Ocnița a trimis Prefecturii Vâlcea o adresăcare cuprinde toate cheltuielile materiale și umane făcute de primăria Ocnele Mari pentru reabilitarea clădirii respective.

Prețuri piperate

Astfel, primăria a evaluat cheltuielile de reparații undeva la 93653,00 lei, iar cheltuielile de realizarea a rețelei electrice la 17 mii lei. Prețul pare conform cu realitatea, doar că sinistrații se plângeau la finele săptămânii trecute că stau tot la lumânare. În aceeași adresă, primarul Petre Iordache a inclus și cheltuielile de personal: salariile celor 11 angajați ai ADP-ului care au lucrat efectiv la reabilitarea clădirii. Munca acestora, adică cele 7 zile, a fost evaluatăla primar la aproape o juma de milliard de lei în condițiile în care fondul lunar de salarii al primăriei Ocnelor este de 900 milioane lei vechi, pentru toți angajații, respectiv: doi demnitari, 14 funcționari publici, 8 persoane încadrate ca personal contractual și 11 persoane la ADP. Contactat telefonic, primarul a declarat că sumele reflectăfoarte exact lucrările executate, dar că plata lor rămâne la latitudinea Prefecturii: ,,Este adevărat am trimis o adresă Prefecturii Vâlcea pentru achitarea lucrărilor de reabilitare a taberei Ocnița efectuate de angajații ADP. Nu știu dacă Prefectura va aviza aceste cheltuieli, dar oamenii au muncit acolo și trebuie plătiți. Clădirea nu aparține primăriei, deci aceste cheltuieli nu pot fi suportate din bugetul local”.

Surse din cadrul Prefecturii au declarat că în baza adresei primate, prefectul a instituit un control la primăria Ocne, în vederea evaluării lucrărilor executate de angajații primăriei Ocnele Mari. Cu un plan subțire, primarul Ocnelor a cerut aproximativ un miliard de lei vechi pentru reabilitarea Taberei Ocnița.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.