Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Ilie Amuzan a fost criticat de locuitori

 La audiențele lui Cîlea de la că limănești

NEMULÎUMIRI. Parcurile din că limănești care aratăjalnic, faleza de la Jiblea plină de bălării, lipsa locurilor de parcare în stațiune, casa de culturăîn stare precarăși lipsa canalizării în Jiblea Veche sunt doar câteva reproșuri aduse primarului stațiunii că limănești, Ilie Amuzan, chiar de concetățenii săi

Seria audiențelor în teritoriu a președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, au continuat și săptămâna aceasta, însă în localitățile că limănești și Dăești. Cea mai mare parte a problemelor prezentate de oameni au fost legate de fondul funciar, Ion Cîlea încercând, atât cât îi permite legea, să-i ajute. La fel ca și la audiențele trecute, șeful județului a fost însoțit de toți directorii Consiliului Județean, inspectorul – șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Florian Marin, Victor Mitruț – Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea, Costi Rădulescu – Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Alexandru Oproaica – APIA Vâlcea, Sorin Nedelcu – Direcția Silvică Vâlcea, Gabriel Andreescu – Casa de Pensii Vâlcea, Gheorghe Radu – Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea, dar și de senatorul vâlcean Laurențiu Coca.

Noi vrem pământ!

Legile fondului funciar au provocat, de câțiva ani încoace, adevărate scandaluri în cea mai mare parte a localităților vâlcene. Încurajați de lege, oamenii și-au cerut proprietățile care au fost luate pe timpul colectivizării. Așa au început „bătăliile” între frați, vecini și prieteni. În goana lor După pământ, ei au uitat ce e omenia, unii dintre ei fiind în stare chiar și sădea în cap pentru un metru de pământ. Astfel că , pe rolul instanțelor de judecatăse găsesc zeci și zeci de litigii referitoare la fondul funciar. Luni, 13 iulie a.c., la audiențele președintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, ce au avut loc la că limănești, majoritatea vâlcenilor prezenți își cereau proprietățile înapoi. Un astfel de caz este cel al Ioanei Alexandru, care s-a arătat extrem de iritatăde faptul că , nici până în prezent, nu a intrat în posesia pământului pe care, susține ea, l-a moștenit. Femeia susține că a cerut ajutorul autorităților locale, însă , în van. „În orașul acesta este dictatură. Și Poliția și Primăria ne manipulează. Am avut la fața locului mai multe comisii de la Prefecturăcare au văzut care este situația reală, însă Primăria că limănești nu vrea să măpunăîn posesie. Pe pământul nostru ne-au mai și amendat cu 15 milioane lei vechi. De câte ori am vorbit cu secretarul primăriei a fost foarte obraznic și arogant” – a spus Ioana Alexandru. Nervoasă, femeia a început săstrige, crezând că astfel își face dreptate. Primarul stațiunii că limănești, Ilie Amuzan, i-a explicat, însă , că nu poate interveni, deoarece litigiul, este pe rolul instanței de judecată. „Tot ce se numește litigiu, se rezolvăîn instanță. Noi, cei de la primărie, nu avem nicio calitate de a interveni. Eu respect legea și nimic mai mult” – a spus Amuzan.

„Stațiunea aratădeplorabil” – spun locuitorii

O altăpersoanăprezentăla audiențe a fost Constantin Zgripcea care l-a criticat, fără drept de apel, pe primarul localității că limănești, Ilie Amuzan. Nemulțumit că problemele stațiunii nu au fost rezolvate așa cum s-a promis în campania electoralăde anul trecut, omul i-a reproșat edilului – șef că nu-i pasă. Parcurile din că limănești care aratăjalnic, faleza de la Jiblea plină de bălării, lipsa locurilor de parcare în stațiune, casa de culturăîn stare precarăsunt doar câteva probleme expuse de Constantin Zgripcea. „Ne lăudăm cu stațiunea și ea aratădeplorabil. Ce grijuliu ați fost, domnule primar, sătăiați verdeața din parcul stațiunii că limănești pentru a le face spațiu celor de la restaurantul „Carul cu boi” săîși descarce marfa. În schimb, nu ați făcut niciun parc pentru copiii și nepoții noștri. Am rămas fără trotuar pentru că , din lipsa locurilor de parcare, mașinile sunt parcate tot timpul pe trotuar. Când încercă m săspunem toate aceste probleme nu suntem băgați în seamă. Consilierii locali sunt atât de aroganți, încât nu le ajungi la nas. Nu le pasădomnule de oraș, ci doar de afacerile lor. Mie, la fel ca tuturor locuitorilor acestui oraș, ne pasă!” – a declarat Constantin Zgripcea.

Lipsa canalizării îi nemulțumește pe locuitorii din Jiblea

Nici Elena Marinaș nu s-a lăsat mai prejos. Ea i-a reproșat primarului Amuzan că nu rezolvăproblema canalizării orașului, mirosul pestilențial alungând turiștii din stațiune. „Nu mai putem continua așa, fără canalizare. În Jiblea Veche, când plouă, mirosul ne ucide, iar turiștii fug de mama focului” – a spus femeia. Cu această ocazie, primarul Amuzan a anunțat că primăria a făcut un proiect pentru canalizare la Jiblea, pentru ca va primi fonduri de la Uniunea Europeană . „Vreau săanunț acum, public, că este cel mai mare efort făcut de Consiliul Județean Vâlcea. însă , trebuie finalizat masterplanul apă- canal, care se află, în acest moment, în faza proiectului tehnic. că limăneștiul are prevăzutăsuma de 7,5 milioane de euro, pentru canalizare și o stație de epurare de pe malul stâng al Oltului” – a spus Ilie Amuzan.