Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Horăscu – mai alb, mai curat, mai pur

Mașina de spălat a presei și-a reluat activitatea

sau cum se compromite un ziarist

Multe prostii se mai pot prezenta prin ziarele locale, dar săte lași condus de instincte sau de niscai foloase materiale necuvenite, pentru a-l spăla pe primarul Horia Horăscu, de la Prundeni, spunând despre el, într-un articol de presă , că acesta, prin mărinimia lui, a decis ca, în două săptămâni, să-și plătească o datorie istorică veche de peste 7 ani, la Sucursala Energomontaj HIDRO Rm. Vâlcea, este înjositor, atât pentru meseria de gazetar, cât și pentru „spălătorul” semnatar. Primarul debitor este cel mai mare șarlatan evidențiat în relațiile cu antreprenorii care l-au ajutat sămodernizeze comuna, istoria înființării distribuției de gaze, la Prundeni, confirmând caracterul și educația lui.

Istoric

Sucursala Energomontaj HIDRO Rm. Vâlcea în calitate de antreprenor a executat, pentru Consiliul Local al Comunei Prundeni în calitate de investitor, lucrarea „înființare distribuție gaze naturale” printr-un contract parafat și semnat în anul 1995. Sucursala Energomontaj Hidro Rm. Vâlcea, respectând cele stabilite, a finalizat lucrările propuse și a emis factura fiscalănr. 6107903/12.12.2006 în valoare de 200.209,11 lei. Comuna Prundeni achităîn data de 28.12.2006 suma de 105.000 lei prin O.P. nr. 1168. În anul 2007, Comuna Prundeni figura ca debitor în evidențele contabile ale Sucursalei, cu suma de 105.776.36 lei, sumăce reprezintădiferența neachitatăîn valoare de 95.209.11 lei la factura mai sus amintita și în valoare de 10.567.25 lei la o alta factura. Suma restantădatorată(105.776.36 lei) a fost recunoscutăde primărie, întrucât a achitat parte din facturile respective și nu au existat niciodatărefuzuri de plată. În toată această perioadă , Sucursala Energomontaj Hidro Rm. Vâlcea a încercat recuperarea datoriei existente, pe cale amiabilă, purtând o întreagăcorespondențăîn perioada 2007 – 2008, prin care s-a readus permanent în atenția Primăriei Prundeni și conducerii Consiliului Județean Vâlcea, modul defectuos în care investitorul a efectuat plățile aferente lucrării menționate. În această situație, conducerea Energomontaj-ului a fost nevoităa se adresa instanței de judecatăunde a obținut titlul executor – sentința nr. 1555/16.12.2008, rămasădefinitivă, conform sentinței nr. 470/24.03.2009. În urma obținerii titlului executor, s-a apelat la Executorul judecă toresc cerând executarea silităa debitoarei primarii, prin primarul Ion Horăscu.

Cu minciuna în Arena

Simțind „sula” lui Iliescu în coaste (a se citi executorul), primarul neserios a fost nevoit să-și restructureze cheltuielile și săpunăde un ordin de plată, în caz contrar alegându-se cu bunurile primăriei sechestrate și scoase la licitație. Parșiv cum este, Horia Horăscu l-a chemat pe unul dintre ziariștii pe care-i finanțează(de unde o avea bani de finanțarea acestora, că este falit și ca bugetar și ca primar!) și i-a dat flăcă ului „detergent” frumos mirositor, rugându-l sădea drumul la mașina de spălat (conducă torii neserioși din administrație și politic), să-l facă mai alb (mai mult de tenul măsliniu, nu se poate, Horică !), mai curat (odorizant natural, nu?) și mai pur… Iatăce spune „mașinistul” de presă :

„Social-democratul Ion Horia Horăscu, primarul comunei Prundeni, s-a plictisit de scandalul (a se citi „procesul pierdut la toate instanțele” – n.r.) cu Gheorghe Nicolau, directorul sucursalei Energomontaj Râmnicu Vâlcea. Așa că a decis (glumeț băiat spălătorul de imagine: a decis plata executorul judecă toresc, nu pârdalnicul de primar neserios! – n.r.) ca, în maxim două săptămâni, să-i achite suma de 1,06 miliarde lei vechi, datoratăpentru o lucrare de aducțiune cu gaze, realizatăcu câțiva ani (ȘAPTE ani – n.r.) în urmă. Primarul din Prundeni spune că nu s-a grăbit să-i dea banii lui Nicolau pentru că nu a fost mulțumit de serviciile prestate de Energomontaj (oare, de ce o fi semnat procesele verbale de recepție și a făcut plata parțială, amnezicul Horăscu, ziariciule? – n.r.), însă considerăcă l-a ținut suficient timp „în corzi” pe omul de afaceri (iatăproba seriozității primarului ce se mai și vrea parlamentar – n.r.)”.

Preș la picioarele unui neserios

În articolul apărut în „Arena vâlceană „, Eduard Dulăcioiu, că ci acesta este „spălătorul” primarului Horăscu, vorbește de plata datoriei (ne)făcutăde finanțatorul lui (de acum), afirmând că „ne așteptăm ca niciun ziar finanțat de Nicolau să-l mai critice pe Horăscu, ceea ce înseamnă că , în condițiile în care social-democratul va hotărî săcandideze, în 2012, pentru funcția de senator al colegiului Drăgășani-Bălcești, toată presa localăva fi de partea sa, nu numai Arena”. Ei bine, Vocea Vâlcii, ziar care, prin articolele lui, luptăîmpotriva abuzurilor și impostorilor cu gulere albe, a luat atitudine Față de măgăria la care s-a dedat un oficial al administrației publice comunale și lider de partid social democrat. Sfidând pe toată lumea, de la ex-președintele Dumitru Bușe, până la liderul PSD Ion Câlea, primarul Prundeniului, deși a primit în mod expres banii pentru a-și plăti datoria la Energomontaj, s-a comportat nedemn, invocând motive copilărești de neplată, de care au râs până și curcile lui din pruni. Văzându-i atitudinea, ne-am pus întrebarea dacă omul ăsta are toate bujiile funcționale. Timp de ȘAPTE ani, și-a bătut joc de toată lumea și, în special, de bunul simț al conducerii Energomontaj, care, din mărinimie, nu l-a acționat, încă de acum 7 ani, în judecată. Ba mai mult, nici acum nu i s-au cerut penalitățile datorate neachitării sumei datorate. Dar nu-i așa de târziu. În aceste condiții, unde-i mărinimia lui Horăscu, onorabilitatea, demnitatea, educația și seriozitatea cu care se tot laudă? Vrea el săcandideze pentru Parlament? Săo facă , pentru că dovedește că are calitățile specifice unor astfel de „specimene”, care fac de râs țara și populația ei, succesul fiindu-i asigurat. „Avem nevoie de o societate morală”, dar, se pare, vremea acestui deziderat a trecut. „Avem nevoie de mai puțini oameni neserioși, impostori, farisei și șmecheri, în societate”, asta-i motto-ul vremurilor clădite de Horăscu și de oameni ca el… Iar „naivii” presei locale săle ținăservieta.

Lecție de cultură

Ne face plăcere să-i amintim ziaristului care ne-a insultat inteligența, că termenii economici „contracte” și „finanțare” au definiții personificate și, în contextul gândirii sale, conotații asemănătoare. Unul este „contractul” și altceva este „finanțarea”. Ziarele despre care „mașinistul spălător” spune că sunt „finanțate” de directorul Nicolau (în fapt, o calomnie idioată!), au contracte de publicitate cu societatea comercialăcondusăde dumnealui (înțelegere între părți, băiatule!), cu obiect de prezentare a activității beneficiarului serviciilor de presă , iar prezentarea cazului privind neseriozitatea primarului Horia Horăscu, cu documente și argumente conform legii, tocmai în acest obiect contractual se încadrează. Ceea ce a făcut Dulăcioiu, fără a avea contract economic cu Horia Horăscu, se numește ca s-a lăsat finanțat și de aici a rezultat diferența. A văzut paiul din ochii ziarelor contractante, fără a sesiza bârna din ochiul lui. Săfim serioși! Iar ca ultimăgălușcă ce o dăm săo înghită”spălătorul”, îl sfătuim să-l întrebe pe Horia Horăscu dacă i-a plătit cei 100 de milioane directorului Gheorghe Nicolau, pe care-i datoreazăde mai bine de 8 ani de zile, când acesta l-a împrumutat ca să-și salveze afacerea falimentarănumită”Prundvilchim”. Este un om, primar sau politician onorabil, acela care i-a bani împrumut și nu-i mai restituie, ba, mai mult, face și pe demnul, ținând coada pe sus, în fața avalanșei de datorii prin care el a ajuns săfie cunoscut în județ și țară? Apoi, domnule ziarist, fraza următoare te califică pentru premiul Pulitzer de provincie: „Horia Horăscu a impresionat însă cel mai mult atunci când proiectul său pe Măsura 3.2.2 din cadrul PNDR s-a clasat pe primul loc pe țară.” Ce înseamnă „Măsura 3.2.2 din cadrul PNDR”? De unde săștie cititorii tăi cum se traduce asta? Este vorba de măsura la pantofii lui Horăscu sau de o alta, că nu-l credem. Are reclamații! Așa că așteptăm scuze și sfătuiește-l pe mentorul tău Dumitru Persu sănu te mai încaiere cu lumea. Sau cu noi. Nu ne este frică de el și, poate, a uitat ce promisiuni ne făcea în caz de-și leagăcaii de gard, cu sprijinul nostru. Și l-a avut, iar de promisiuni nu s-a ținut! că -i vine vremea și lui, iar noi știm cum poate plânge ca o femeie și cum se văică rește ca bunicile, dar nu ne vom mai lăsa impresionați. Pe Carmen Ivan (fosta Bălănuca) o poate pune director și la NASA, că de râs, tot s-a făcut de râs, prin ea și prin sprijinul interesat ce i-l dă. Fata asta va sta în funcție la ARR, numai până la tăiatul cocenilor, că de la iarnă, tot la trafic, în Turcia, se va duce, că știe bine potecile, aurul e ieftin și nu are emoții cu vameșii. Iar domnul Persu, pe la începutul anului viitor, își va vedea treabă, mâncându-și, liniștit, pensia binemeritată…