Acasă Arhiva 2 Primarul Gutău a dat startul procedurilor pentru demolarea clădirii Socom

Primarul Gutău a dat startul procedurilor pentru demolarea clădirii Socom

Nu mai e niciun obstacol

Normal 0 21 DECIZIE. În cadrul ședinței Consiliului Local de la sfârșitul săptămânii trecute, primarul Mircea Gutău a propus începerea procedurilor de expropriere pentru demolarea clădirii din centrul orașului ce aparține Modei Sârguința S.C.M. Dacă anul trecut Primăria Râmnicului ar fi plătit peste 800.000 de euro pentru expropriere, acum, în urma unui raport de evaluare întocmit în data de 21 iulie 2009, Socom-ul va primi doar 469.800 de euro

De ani buni, primarul municipiului Rm. Vâlcea, Mircea Gutău, încearcă sădemoleze clădirea Socom-ului, clădire insalubrăce troneazăîn mijlocul orașului. Din păcate, el nu a reușit niciodată, deși opinia publică râmniceanăeste de părere că acea clădire trebuie sădisparădin peisaj. Nu a reușit deoarece legea cerea ca pentru începerea procedurilor legale de expropriere a proprietarilor săaibăacordul Consiliului Județean Vâlcea, acord pe care nu l-a obținut, deși a insistat de câteva ori. Acum, însă , odatăcu schimbarea legii, soarta îi surâde primarului Mircea Gutău, deoarece nu mai are nevoie de acordul Consiliului Județean Vâlcea. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, el nu ezitat săintroducă pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local două rapoarte de hotărâre referitoare la clădirea Socom-ului.

„Traficul din centrul Râmnicului trebuie decongestionat” – Mircea Gutău

Primul punct a fost acela de aprobare a studiului de fezabilitate pentru „Lărgirea carosabilului și a pietonalului pe Calea lui Traian”, studiu ce se ridică la suma de 3.568 mii lei. În urma studiului de trafic făcut în cursul anului trecut de o firmăspecializată, s-a ajuns la concluzia că centrul municipiului este mult prea aglomerat și de aceea, trebuie găsite soluții pentru decongestionarea traficului. Astfel, pentru a putea realiza modernizarea circulației rutiere și pietonale în zona centralăa Râmnicului, primarul Mircea Gutău și-a propus rezolvarea fluidizării circulației pe Calea lui Traian, pe tronsonul cuprins între Strada Regina Maria și Splaiul Independenței. „Vom lărgi carosabilul și vom realiza o bandăsuplimentarăcare va rezolva blocajul traficului la orele de vârf la intersecțiile din centru. Pentru a face aceste lucruri trebuie demolatăclădirea ce aparține Socom-ului, construcție ce are regimul de înălțime de P+3E, o supraFață construibilăde 229 metri pătrați și o supraFață desfășuratăde 916 metri pătrați” – a spus edilul Mircea Gutău.

Socom va primi doar 469.800 de euro, Față de 800.000 de euro cât putea primi în 2008

Așa cum spuneam, de fiecare datăcând primarul Gutău a încercat demolarea clădirii Modei Sârguința S.C.M, conducerea Consiliului Județean Vâlcea s-a opus. Odatăcu schimbarea legii, însă , Primăria Râmnicului poate iniția procedurile de expropriere fără a mai obține acordul Consiliului. Soarta a fost crudăînsă cu cei de la Socom Moda Sârguința, deoarece suma pe care o vor încasa de la Primărie pentru clădire este aproape la jumătate Față de a anul trecut. Dacă anul trecut Primăria Râmnicului ar fi plătit peste 800.000 de euro pentru expropriere, acum, în urma unui raport de evaluare întocmit în data de 21 iulie 2009, Socom-ul va primi doar 469.800 de euro. Trebuie menționat că despăgubirile privind exproprierea se vor face strict din bugetul local. Mai mult decât atât, în cadrul ședinței Consiliului Local, primarul Mircea Gutău a cerut săse constituie o comisie din 5 consilieri locali, iar fiecare partid politic să-și desemneze reprezentanți. Așadar, din Comisia pentru verificarea dreptului de proprietate fac parte Doru Filip, Cosmin Constantinescu și Grigore Crăciunescu – din partea PD-L, precum și Adrian Pandurașu și Mihai Persu din partea PNL, respectiv PSD.

Conducerea Modei Sârguința S.C.M mai are o singurăcale de atac, aceea de a ataca decizia Consiliului Local în contencios – administrativ. Șansele de reușităsunt însă foarte mici și de aceea, După îndeplinirea tuturor procedurilor, insalubra clădire din centrul orașului va fi demolată.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.