Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Govorei calcă pe urmele lui Mircea Gutău

 O așa-zisăinactivitate administrativă, căinând

 

 INIȚIATIVĂ. Mihai Mateescu a preluat cinematograful pentru concetățenii săi

 

 

Un ziarist local a făcut o adevăratămarotăpentru edilul șef Mihai Mateescu, din Govora și activitatea sa la Primărie, criticându-l periodic, pentru o așa-zisăinactivitate administrativă, că inând, din cauza lui, binecunoscuta stațiune balneo-climaterică . Nu dorim, acum, săpolemizăm cu colegul virulent, dar ni se pare de-a dreptul caraghios să-l toci pe un om periodic și de atâta timp, fără să-i cunoști activitatea desfășuratăîn administrația publică localăși fără să stai de vorbăcu el, niciodată, timp de 6 ani de zile. Oare, primarul Govorei, nu a făcut nimic bun în cei 8 ani de mandat? De ce atâta înverșunare și pentru ce se răzbunăautorul criticilor pe un om despre care nu știe mai nimic ce a făcut în mAndatul său. Oare, electorii, pentru inactivitate, l-au trimis, prin vot, din nou, în primărie și asta încă din primul tur de scrutin? A spune că în Govora nu s-a schimbat cu nimic, de atâta timp, este exagerare, o vendetăpersonală, pentru că succesele în realizarea infrastructurii localității, obținerea aprobărilor pentru demararea mai multor proiecte de investiții în modernizare, construirea de blocuri ANL și a altor obiective sociale, sunt un fapt real, ce se contureazăîn fiecare zi. Vecontaminat de criticii săi, primarul Mihai Mateescu, în schimb, își vede de treaba lui, realizând concret, pas cu pas, promisiunile electorale.

Una din promisiuni, a fost preluarea la primărie a imobilului vechiului cinematograf orășenesc, de la Direcția Rețelei Cinematografice și Difuzării Filmelor București. Acest spațiu a părut interesant unor pofticioși potentați județeni, concurându-l pe primarul Govorei în obținerea lui, dar ei o doreau în interes privat. Deținem informații că spațiul cinematografic le-a făcut cu ochiul răposatului Dan Bușe, directorului Mihai Handolescu și afaceristului Cristi Lăzăroiu, însă aceștia nu au avut succes. După presiuni, lungi așteptări, multiple deplasări la București și intervenții la diverse foruri politice și administrative naționale, primarul Mateescu a învins. Din ziua de, marți, 24 iunie 2008, imobilul cinematografului a trecut din patrimoniul Direcției Rețelei Cinematografice în proprietatea Consiliului Local Govora. Ca atare, una dintre multele promisiuni electorale ale primarului Mihai Mateescu s-a îndeplinit.

Vom urmări îndeaproape ce se va întâmpla cu spațiul și activitatea de difuzare a filmelor din Govora, pentru care a fost redestinat impobilul, fiind primii care vom sesiza organele statului în caz de „defectări” funcționale.