Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul din Pietrari, Nicolae Moraru, a fost „confiscat” de PNL

” Prigoana liberală/ Demolatorii convingerilor politice

” edilul-șef s-a convertit de la social-democrație la liberalism, în urma unor discuții pe care le-a purtat cu liderii PNL Vâlcea, care i-au promis marea cu sarea și bani liberali cu sacul ” așa cum era normal, PSD Pietrari a propus, pentru alegerile din acest an, un alt candidat, în persoana lui Ion Tănăsie, fost ofițer la Școala Militarăde Geniu ” acest gest politic firesc a venit, de fapt, în urma declarațiilor actualului primar care susținea sus și tare – chiar înainte de a deveni liberal – că nu mai are de gând săcandideze, motivând că are nevoie de o perioadă de relaș pentru a se ocupa de treburile familiale

Nicolae Moraru, actualul primar al localității Pietrari, a câștigat fotoliul de edil-șef al localității, în 2004, pe listele PSD. fără săajute constructiv la rezolvarea problemelor comunității, cel puțin așa susțin cetățenii comunei, Moraru s-a mulțumit cu condiția de primar anonim, mediocru, fără inițiativă. Ca și cum toate aceste tare nu ar fi fost și așa suficiente, de o bunăbucatăde vreme, primarul în exercițiu al comunei Pietrari, face, în comună, ce-l taie capul, fără săținăcont de opinia și doleanțele celor care i-au asigurat un loc că lduț de edil-șef.

Președintele PSD Pietrari, Adrian Tudosescu, spune că este unul dintre cei care, în urmăcu patru ani, s-au implicat activ în campania electoralăpentru a-l ajuta pe Moraru săcâștige alegerile. Datorităsprijinului lui și al colegilor din PSD, actual edil a reușit săobțină, în 2004, un procent onorabil în alegeri.

Așa cum ar fi fost normal, Nicolae Moraru, ca și primar ales, ar fi trebuit săinițieze, împreunăcu aleșii locali, o serie întreagăde proiecte, menite săconducă la modernizarea comunei pe care o păstorește. Numai că nu a fost deloc așa. Deloc comunicativ, edilul a rupt, în timp, legătura cu pesediștii din Pietrari, distanțându-se, din ce în ce mai mult, de convingerile social-democrate. Așadar, fără săstea prea mult pe gânduri, Nicolae Moraru s-a convertit la liberalism, în urma unor discuții pe care le-a purtat cu liderii PNL Vâlcea, care i-au promis marea cu sarea și bani liberali cu sacul.

În urma plecă rii primarului Moraru la liberali, PSD Pietrari a propus, pentru alegerile din acest an, un alt candidat, în persoana lui Ion Tănăsie, fost ofițer la Școala Militarăde Geniu. Acest gest politic firesc a venit, de fapt, în urma declarațiilor actualului primar care susținea sus și tare că nu mai are de gând săcandideze, motivând că are nevoie de o perioadă de relaș pentru a se ocupa de treburile familiale. Deși o parte a presei susține că Moraru a fost carotat, în permanență, de PSD pentru ca acesta sănu mai candideze din partea acestei formațiuni politice la primărie, Adrian Tudosescu spune că realitatea este cu totul alta. „Moraru zicea mereu că nu mai vrea un mandat de primar. Când am discutat cu el, nici nu se punea problema sătreacă la un alt partid. Mi-a expus o serie de motive viabile, personale. Am înțeles și respectat decizia sa. Numai că , așa cum era normal, nu puteam sărămânem fără candidat la primărie. În consecință, l-am desemnat pe Ion Tănăsie”, a precizat președintele PSD Pietrari.

Deformarea adevărului

Ion Tănăsie este fostul consilier personal al primarului Nicolae Moraru. El spune că atâta timp cât au lucrat împreunăau colaborat excelent. Între cei doi, nu s-au creat niciodatădisensiuni și, mai mult decât atât, Tănăsie era ferm decis să-l sprijine pe Moraru la primărie, oferindu-i sprijinul său necondiționat. În momentul în care primarul a trecut la liberali, spune fostul ofițer, acesta i-a cerut săsarăși el în barca penelistă, promițându-i câte-n lunăși-n stele. „Am refuzat să măduc la PNL, pentru că nu măregăsesc în doctrina acestui partid. Așa cum era normal, mi-am dat demisia din funcția de consilier personal. Ne-am despărțit în condiții amiabile”, a opinat candidatul PSD la Primăria Pietrari. Cât privește zvonurile că Ion Tănăsie ar fi fost angajat de primarul în exercițiu la insistențele președintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, ofițerul în rezervăspune că acestea nu sunt deloc adevărate și că sunt născocite cu intenția de a-l pune într-o luminăproastăîn fața electoratului. Admițând că toate aceste afirmații ar fi adevărate, în fapt, ele sunt lipsite de relevanță. Nu-i nimic anormal aici, mai ales că , primarul comunei nu i-a reproșat niciodatălui Tănăsie că duce lipsăde profesionalism sau moralitate. „Nu l-am săpat niciodatăpe Moraru pentru a-i lua locul la primărie, așa cum greșit a lăsat săse înțeleagăo parte a presei. Și, în niciun caz, nu m-am dus la domnul Ion Cîlea să măpunăpe mine candidat. Repet, acest lucru a fost posibil decât După ce Moraru a spus că nu mai candidează. Ulterior, am aflat că , de fapt, avea de gând sămai prindăun mandat de primar, dar nu din partea PSD, ci PNL. Și , apoi, dacă ar fi fost adevărat că eu vreau să-i iau locul lui Moraru, credeți că domnul Cîlea l-ar mai fi rugat pe actualul primar săreconsidere ideea de a pleca din PSD?”, întreabăIon Tănăsie.

Pe la colțuri se vorbește că , de fapt, Nicolae Moraru nu a plecat din PSD din cauza unor „mâncă torii de partid”, ci pentru că , peste noapte, a schimbat ideile social-democrate cu cele liberale. Mai mult decât atât, gurile rele susțin că peneliștii, în stilul caracteristic, au făcut și presiuni asupra actualului primar în sensul convingerii acestuia săse dezică de social-democrație. Principalul artizan, se mai zvonește, este însuși tartorele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu


Dreptul drept la replică

În rândurile de mai jos dăm publicității dreptul la replică formulat de președintele PSD Pietrari, Adrian Tudosescu, la un articol apărut, de curând în ziarul IMPACT REAL, intitulat Primarul Moraru este MORAL?, în care acesta infirmăo serie de afirmații tendențioase, menite, crede el, săpunăîntr-o luminănefavorabilăsocial-democrații vâlceni.

„În articolul „Interesul personal mai presus de partid” publicat în ziarul Impact la pagina 5 din data de 21-25 aprilie 2008 s-au „strecurat” multe inexactități și răutăți cu scop vădit de a face campanie electoralădomnului Moraru Nicolae.

Într-un demers lipsit de profesionalism, autorul articolului, fără o minimăinformare, fără a discuta și cu cei pe care și-au permis să-i denigreze, lasăfrâu liber imaginației și trage concluzii din ipoteze false.

Pentru o bunăinformare precizez următoarele: la Pietrari, din anul 1990 și până în prezent, alegerile au fost câștigate de Partidul Social Democrat la toate tipurile de scrutin. În anul 2004 a fost ales pe lista PSD-ului ca primar domnul Moraru Nicolae, un om tânăr, lucrător comercial, absolvent de liceu. În perioada mandatului ca primar, din opoziție, a reușit cu sprijinul Organizației Județene Vâlcea și în mod special al domnului Ion Câlea, președintele organizației județene Vâlcea a PSD, cât și a domnului deputat Vlădoiu săderuleze la nivelul localității mai multe proiecte în beneficiul cetățenilor.

În ultima perioadă , domnul Moraru Nicolae, deși a fost singurul nominalizat din partea Organizației Teritoriale Pietrari a PSD pentru a candida la funcția de primar, dumnealui, din motive și interese personale s-a hotărât săcandideze din partea PNL. Nu trebuie și nu este corect săse caute sau săse inventeze justifică ri.

Chiar dacă plecarea domnului primar ne-a luat prin surprindere, organizația localăa nominalizat un candidat și mai tânăr și mai pregătit, în persoana domnului Tănăsie Ion. Acest tânăr de ispravăeste ofițer în rezervă, un om cu o bunăpregătire profesională, absolvent de Facultatea de Științe Juridice și Administrative, specialitatea Drept Administrativ și master în Drept Comunitar, un bun gospodar, un om pentru care omenia și demnitatea nu sunt sloganuri, ci comportamente normale de viață. Cât despre „prigoana” la care sunt supuși unii agenți economici peneliști (care de fapt sunt și pesediști) de că tre Garda Financiarăla solicitările sau intervențiile unor „binevoitori” din PSD, nu poate fi decât o glumăproastăcare se dorea ca săaducă un plus de simpatie pentru peneliști.

Solicit pe aceastăcale ca instituția Gărzii Financiare să-și precizeze punctul de vedere cu privire la aceste acuze pentru că dacă se dovedește a fi neadevărat se discrediteazăactivitatea unor oameni care nu trebuie sărăspundăla comandăpolitică . Organizația PSD Pietrari nu se va lăsa angrena într-o disputăfolosind mijloace imorale sau lovituri sub centură, iar campania electoralăse va desfășura sub semnul promovării valorilor morale și profesionale, cu atât mai mult cu cât pentru Consiliul Local nu mai puțin de șase cadre didactice.

” prof. Tudosescu Adrian – președinte PSD Pietrari

Olivia Pîrvu – Cîrciu