Acasă Arhiva 2 Preotul Scrieciu din Glăvile a murit După ce a mâncat din bucatele...

Preotul Scrieciu din Glăvile a murit După ce a mâncat din bucatele aduse la biserică

 Primul caz de botulism din Vâlcea

BOTULISM. La sfârșitul săptămânii trecute, preotul Vasile Scrieciu, din Glăvile, a decedat. Cu toate că a fost ținutăsub tăcere, am reușit săaflăm care a fost cauza morții acestuia. Botulism. Dr. Maria Murăruș, director la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea ne-a confirmat că săptămâna trecută, la Spitalul Județean Vâlcea a fost internat un pacient bolnav de botulism, care a fost ulterior transferat la un spital din București.

Bucatele din ziua de Înălțare i-au fost fatale

Peste câteva zile, adică pe 21 iunie, părintele Vasile Scrieciu ar fi împlinit vârsta de 52 de ani. De fel din comuna Glăvile, părintele era paroh în satul Aninoasa. Mai bine de 20 de ani acesta a slujit într-o parohie din comuna Dăești, iar de cinci ani slujea în localitatea natală.

Moartea părintelui Victor Scrieciu a luat prin surprindere întreaga comună, iar oamenii s-au întrebat care ar putea fi cauza decesului. Se știa că părintele era om în putere, muncea cot la cot cu tinerii. Acesta a oficiat slujba de Înălțare și a participat și la sfințirea unei troițe, După care a mâncat din bucatele aduse de credincioși la biserică , cu această ocazie. În ziua următoare, adică vineri, 29 mai, a fost văzut în curtea casei părintești, lucrând alături de tatăl său. În ziua de sâmbătă, 30 mai, părintele ar fi trebuit săparticipe la trei parastase, așa că dis-de-dimineațăa plecat la biserică . Imediat După ce a ajuns, i s-a făcut rău, acuzând dureri musculare și spunând că nu poate respira. Enoriașii au anunțat Ambulanța din Drăgășani, care l-a adus la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea.

Din nefericire, starea preotului paroh din Glăvile s-a înrăutățit de la o zi la alta, astfel încât, marți, 2 iunie, acesta a fost transferat de la secția Terapie Intensivăa Spitalului Județean Vâlcea la Spitalul Floreasca din București. În salvarea cu care a fost trimis la București, preotul spunea că nu mai are aer. A consumat două tuburi de oxigen și a fost nevoie săvinăo altăsalvare, tot de la Vâlcea, de la care personalul de pe Ambulanțăa mai împrumutat un tub de oxigen. Nici la București starea de sănătate a preotului nu s-a ameliorat, din contrăaceasta s-a înrăutățit și mai mult. Sâmbătă, 6 iunie, preotul a decedat.

Botulismul – o boalărară, dar fatală

Botulismul este o boalăcauzatăde o toxină, sau o otravă, produsăde bacteria Clostridium botulinum. Poate duce la paralizie, la pierderea senzațiilor sau a funcției mușchilor, în cazul în care nu este tratată. De asemenea, mai poate cauza dificultăți în respirație. Este o boalărară, dar care poate fi fatală. Toxina se instaleazăîn corp prin intermediul alimentelor puse la păstrat necorespunzător, alimente care conțin toxinăsau prin pătrunderea bacteriilor în răni. Infecția nu se extinde de la o persoanăla alta. La adulți, simptomele încep de obicei După 12 sau 36 ore de la consumul de alimente infectate. Simptomele care apar la persoanele care suferăde botulism sunt: lipsa puterii, gura uscată, dificultăți la înghițire și/sau la vorbire, vedere dublăsau încețoșată, paralizie.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.