Acasă Arhiva 2 Preotul din Galicea, acuzat că folosește corul școlii la petrecerile particulare

Preotul din Galicea, acuzat că folosește corul școlii la petrecerile particulare

DISPUTE POLITICE? Nemulțumite de comportamentul preotului Ion Tițu, de la Parohia Galicea, mai multe persoane din localitate îl contestăpe acesta, acuzându-l că face jocurile primarului liberal, dar și că se folosește de câteva fetițe din corul școlii, pe care el îl conduce, pentru a-i cânta la petrecerile particulare. Apărătorii preotului susțin, însă , că toate acestea sunt doar intoxicații din partea consilierilor locali PSD, menite să-l discrediteze. Din păcate, părintele Ion Tițu refuzăsăcomenteze acuzele aduse.

 

Zilele trecute, la redacția publicației noastre ne-a parvenit un mesaj electronic, atrăgându-ne atenția asupra preotului Ion Tițu din localitatea Galicea. Fiind și profesor de muzică al școlii din comună, preotul a înființat un cor de fete, „Vocea Galicei”. Oamenii din Galicea îl acuză, însă , că se folosește de tinerele ce fac parte din cor pentru a-i cânta la petrecerile particulare. „De Petrică (adresa: 85.125.64.*) (2009-08-08, 21:55:18): M-am săturat de preoții ăștia. Sunt toți la fel. Preotul Tițu de la Galicea a fost naș de botez la nepotul său, băiatul Veronică i Bălău. Seara la masă(cel puțin așa am auzit, sper sănu fie adevărat!), a adus câteva din fetele de la corul școlii, pe care el l-a înființat, ca săcânte celor de la masă. Cel puțin una este încă eleva lui la școala din Galicea. Cum săaduci o elevăde-a ta, minoră, să-ți cânte ție și altora la chef, în fum, alcool și poate vorbe deocheate? E minoră, părinte! Dumneata ești preot înainte de a le fi profesor de muzică acelor fete! În loc săle îndemni săînvețe, să-și depășească nivelul, le pui la 12-13 ani săcânte pe la chefuri! La vârsta asta ar trebui să mănânce cartea, nu săstea toată ziua plecate cu corul, în stânga și în dreapta! Se alege praful de viitorul acestor copii! Chiar nu-ți pasăde ei? Doar la orgoliul dumitale te gândești, părinte?” – se aratăîn mesajul electronic.

Campanie electorală în biserică ?

Dorind săvedem dacă aceste acuze au un suport în realitate, am mers în localitatea Galicea pentru a sta de vorbăcu oamenii din comună, dar și cu preotul defăimat. Părerile locuitorilor din Galicea sunt, însă , împărțite. În primul rând, o parte din ei sunt nemulțumiți că După ce a înființat corul fetelor la Școala Galicea – Centru, preotul le cere fetelor săcânte atât în biserică , cât și la botezuri, nunți și alte petreceri ale rudelor și prietenilor săi. Pe lângă aceste acuzații, asupra preotului mai planeazăși alte suspiciuni. Nu puțini sunt cei care spun că părintele îi face campanie electoralăprimarului liberal al comunei Galicea, Ion Năfliu, chiar în biserică , ajutându-l pe acesta săobținăun scor electoral de 75% la alegerile locale din vara anului trecut. Mai mult decât atât, oamenii susțin că preotul face parte din „clica” de prieteni ai primarului localității și că , de-a lungul timpului, el a făcut foarte multe afaceri cu primăria, care i-au adus beneficii consistente. De aceea, spun ei, „își face ditamai casa în comună”.

Contestat, dar și iubit

Preotul Parohiei Galicea, Ion Tițu, este și susținut de o parte a locuitorilor comunei, care spun că acesta s-a implicat mult în comunitate, ajutându-i ori de câte ori au avut nevoie. Mai mult, „apărătorii” preotului sunt de părere că toate acuzațiile aruncate asupra părintelui sunt de fapt dispute politice. Oamenii spun că cei mai înverșunați contestatari ai lui Ion Tițu sunt de fapt consilierii PSD, mai exact Florian Mărăcine, cel care a candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din anul 2008. „Consilierii PSD sunt supărați pe toți cei care sunt prieteni cu primarul și încearcă săle facă rău, aruncând tot felul de mizerii asupra lor. Sunt dispute politice, dar de la acestea și până la atac la persoanăeste drum lung. Pentru că despre asta este vorba, atac la persoană. Pe consilierii PSD îi deranjeazăcă preoții sunt prieteni cu primarul și au influențăasupra oamenilor. Ei îl acuzăpe preotul Tițu că -i face campanie electoralăedilului. Dar nu este adevărat. Ei au o relație corectăde colaborare, pentru că preotul este și profesor la Școala din Galicea” – ne-a mărturisit secretarul primăriei Galicea, Gheorghe Obogeanu.

Contactat telefonic, consilierul PSD, Florian Mărăcine, susține că nu are niciun fel de disputăcu preotul Ion Tițu. Mai mult decât atât, alesul local nu recunoaște nici în ruptul capului că acuzațiile aruncate asupra părintelui ar fi din partea sa. Asta, în ciuda faptului că oamenii din Galicea susțin că Mărăcine îi poartăsâmbetele preotului Tițu, reclamându-l peste tot.

Preotul Tițu, refuzăsăvorbească

Am încercat săstăm de vorbăși cu preotul Parohiei Galicea – Centru, însă , în periplul nostru prin localitate, acesta nu a fost de găsit. Contactat telefonic, Ion Tițu a refuzat sărăspundăîntrebărilor jurnaliștilor „Vocea Vâlcii”, motivând că este dezamăgit de un articol apărut în publicația noastrăîn urmăcu câteva luni. „Sunt numai minciuni. Vărog săvăinteresați îndeaproape ceea ce fac eu pentru parohie. Nu răspund la asemenea provocă ri. Eu răspund doar ziarelor și revistelor bisericești. Întrebați ce preot sunt și apoi scrieți. Ziarul dumneavoastrăa scris multe lucruri neadevărate despre mine și parohie. Îmi pare rău, dar nu văpot răspunde la întrebări, deoarece am rămas profund dezamăgit” – ne-a declarat preotul.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.