Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Preotul Corlăcel din Ionești, cercetat pentru furt

Acest articol a apărut în Vocea Vâlcii în urmăcu 3 ani de zile. Republică m informația pentru ca opinia publică din Ionești și din tot județul săvadăcine sunt agenții electorali ai candidatului independent Constantin Neagoe și ce fel de profil moral au. fără teama de a greși putem spune că popa Corlăcel a uitat de mult învățăturile Domnului și se dedăla tot felul de acțiuni nedemne pentru un slujitor al Bisericii.

” Preotul Vasile Corlăcel din Ionești a ajuns zilele trecute pe mâna poliției După ce a fost prins la furat ” Părintele, destul de contestat de enoriași, a desfăcut în noaptea de duminică spre luni, cu o rangăcofragul de la biblioteca comunalăaflatăîn renovare și a furat scândurile ” Polițiștii au reușit să-i dea de urmăDupă ce popa a pierdut una dintre blăni pe drum, în fundul curții ” Oamenii legii cred că preotul este autorul unui alt furt comis cu ceva timp în urmăcând, de lângă sediul poliției a dispărut o piesăde tractor ” Cu „voia lui Dumnezeu”, Vasile Corlăcel a reușit în câțiva ani să-și ridice un adevărat palat în comunăși să-și cumpere câteva tractoare

Popa a pus ochii pe cofrag în timp ce-și păștea vacile

Angajații primăriei din Ionești au rămas luni dimineața fără grai când au constatat că biblioteca comunală, aflatăla câțiva metri de sediul poliției a fost prădatăde hoți. 30 de scânduri din care se construise un cofrag în care trebuia săse toarne beton pentru consolidarea clădirii fuseserăsmulse și furate. Primarul Ion că tănoiu este cel care a constatat lipsa scândurilor și a anunțat poliția. „De câteva săptămâni am început renovarea unei clădiri folosităodinioarăca arhivăși pe care am transformat-o în bibliotecă comunală. până acum, biblioteca se afla în școalăși era în paragină. Din fonduri proprii, am reușit săpunem gresie, săo modernizăm prin interior și urmeazăsăfacem exteriorul. Vineri dimineață, am pus un meseriaș săfacă un cofrag ca săturnăm beton la bibliotecă . Betoniera n-a putut săvinăîn ziua respectivăși ne-au anunțat că o sătoarne cimentul luni dimineață. Duminică , l-am văzut pe preot că -și păștea vacile în apropiere de bibliotecă . Le legase de copaci și se uita pe acolo Luni când a venit betoniera am constatat că nu mai erau blănile”, spune primarul comunei Ionești.

„N-am furat blănile, le-am găsit în capul vii!”

Câteva ore mai târziu, cei patru polițiști din comună, ajutați de primarul Ion că tănoiu au început săcaute hoțul. Prima bănuialăa că zut pe câțiva localnici care erau renumiți pentru furtișagurile comise de-a lungul timpului. După ce au luat gospodăriile la purecat, fără săgăsească nimic, polițiștii și-au adus aminte de preotul care dădea cu o zi în următârcoale cofragului. Refăcând drumul de la locul furtului, peste câmp, până la gospodăria preotului, polițiștii au descoperit în apropiere de grădina acestuia o bucatăde scândură. „Împreunăcu colegii și doi martori am luat urma prin terenurile cultivate ale oamenilor, prin lucernă, până la casa suspectului. Plouase și se vedea clar pe unde că lcase hoțul. Am ajuns în capătul grădinii preotului și am găsit în iarbăo scândurăspartă. Cealaltăjumătate am găsit-o mai târziu în fânar preotului”, ne-a relatat agent șef, Ion Bodea, șeful de post de la Ionești. Oamenii legii s-au oprit apoi la poarta lui Vasile Corlăcel pentru a-l invita la poliție sădea declarații. Inițial, preotul nu a recunoscut, spunând că nu știe nimic despre scânduri. După ce polițiștii i-au arătat blana găsitălângă casa sa, preotul și-a schimbat declarația. „Vasile Corlăcel a declarat că a găsit câteva scânduri în capul vii, lângă terenul lui și le-a luat, neștiind că sunt furate. A urcat în fânar, unde le depozitase și le-a adus la sediul poliției. Dacă este nevinovat de ce nu a spus de la început această variantă?”, se întreabășeful de post. Anunțați de localnici, am ajuns la Ionești, luni, 23 mai, chiar în momentul în care preotul se afla la poliție pentru cercetări. Am încercat săstăm de vorbăcu el, însă a refuzat și mințind că iese până afarăa luat-o la fugălăsându-i pe polițiști cu „hârtiile neterminate”.

Bănuit că a furat și un cilindru de tractor din curtea primăriei

Deși paguba produsănu este prea mare, preotului Vasile Corlăcel i s-a dus deja vestea în toată comuna. Meșterul Constantin Voinea, cel care a lucrat la construcția cofragului, spune că i-ar fi făcut el rost preotului de scânduri dacă acesta ar fi cerut: „Am lucrat singur zi luminăla cofrag și popa mi-a stricat toată munca. Cred că eu l-aș fi iertat dacă recunoștea și aducea înapoi toate scândurile ca sărefac lucrarea”. Nu este prima datăcând popa Corlăcel încalcă canoanele bisericești. Gurile rele spun că preotul este foarte strângător. La începutul anului de lângă sediul primăriei a dispărut un cilindru de la discul de presiune al unui tractor. Hoțul l-a desfăcut noaptea din piulițe și a plecat cu el în spinare chiar prin spatele sediului poliției. Autorul nu a fost găsit nici până acum însă oamenii legii bănuiesc cine ar putea fi.

Din „mila Domnului”, preotul are o vilă, trei tractoare și mașinăstrăină

Popa Corlăcel a reușit, în câțiva ani, cu ajutorul Celui de Sus săstrângăavere frumușică : un ditamai că soi, două trei tractoare, o mașinăstrăinăși vreo cinci-șase vaci de lapte. Ba, a obținut și un credit SAPARD pentru a se ocupa de apicultură. De fapt, scândurile furate se pare că erau destinate construirii unor stupi. Localnicii spun că preotul își leagăvacile la păscut pe terenurile lor, fără nici cea mai mică apăsare. „În fiecare zi, vezi vacile preotului la păscut, ba pe terenul din fața primăriei, ba pe terenurile noastre. Cineva ar trebui să-i interzică sămai facă așa”, ne-a spus un localnic supărat.Cei trei copii ai preotului sunt și ei oameni înstăriți: unul este preot, celălalt este inginer, iar al treilea este chiar contabilul șef al primăriei Ionești. Oamenii din sat, cu frică de Dumnezeu, se sfiiesc să-l vorbească pe popăde rău: „Mamă, nu cred că -i om rău. E oleacă cam avar. Asta-i adevărat, da așa trebuie săfii ca săfaci ceva” spune încet, o bătrână, făcându-și repede semnul crucii. Unii dintre ei, însă , au avut mai multe conflicte cu Vasile Corlăcel pentru pământ și din cauza mizeriei din curtea acestuia. Anul trecut redactorii de la publicației „Vocea Vâlcii” au ajuns în zonăla solicitarea localnicilor care nu mai puteau suporta mirosul provenit de la gunoaiele depozitate de preot în curte. Oamenii spuneau, atunci, că vor depune chiar sesizări la Sanepid. Cei mai mulți localnici se plâng că preotul le cere bani mulți pentru nunți și înmormântări. Mai mult, preotul Vasile Corlăcel este acum cercetat într-un dosar penal pentru furt. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă săfie dat afarădin biserică , sau, mai rău, săajungăDupă gratii.

Olivia Pîrvu – Cîrciu