Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prefectul zice că jurnaliștii sunt pomanagii

” Insulte nefondate

POLITIZARE. Prefectul Petre Ungureanu este unul din acele personaje perfect antipatice ce a ajuns în funcția pe care o deține printr-un concurs fericit de împrejurări. Provenind din PD-L Vâlcea, el a rămas partizan convingerilor sale politice, ghidându-se, în orice manifestare publică , doar în funcție de interesul politic, personal sau de grup. Într-o societate sănătoasă, un astfel de comportament ar trebui amendat, iar Ungureanu schimbat din funcție.

Nicicând, în fotoliul de prefect al județului, nu am avut un prefect total antipatizat de opinia publică , colegii de serviciu sau mass-media. Pentru partidul care l-a susținut în funcție, acest fapt ar trebui săse constituie într-un răsunător semnal de alarmă. Supărat că presa a dezavueazăstilul heirupistic în care reprezentantul guvernului în teritoriu a înțeles săaplice legea și să-și desfășoare activitatea – dar și politizarea în exces a instituției pe care (încă !) o conduce – Ungureanu jignește jurnaliștii cu o ușurințăcare intrigăși care dovedește că se crede superior muritorilor de rând. Deși se laudăcă a „moștenit” prefectura pe „butuci”, iar acum a pus-o pe „roți”, realitatea ne dezvăluie inversul situației. Greșelile pe care le-a făcut până acum, în calitatea pe care o deține, ne demonstreazăcă omul nu numai că nu se pricepe la treburile administrative, dar nici n-are tragere de inimăsăînvețe ceva.

Cum spuneam, insultele pe care le aduce, în mod frecvent, la adresa presei vâlcene, au început sădevinăo realitate pentru cei care i-au observat activitatea îndeaproape. În ziua alegerilor pentru funcția de președinte al țării, este vorba de cel de al doilea tur de scrutin, așa cum se obișnuiește, jurnaliștii așteptau pe holurile prefecturii raportările ce conțineau rezultatele parțiale. Cu morga-i de individ plictisit și mereu nemulțumit parcă de existența-i anostă, prefectul, cu un zâmbet stupid decupat în barbă, le-a spus acestora că nu mai au pentru ce săaștepte „că ci la prefecturănu se dăde pomană”.

Prefectul politician

Insulta este cu atât mai grea cu cât, lucru limpede de observat, individul disprețuiește meseria de jurnalist, iar pe cei ce o practică îi consideră, pare-se, o cohortăde imbecili. Păi, dacă tot veni vorba de pomană, atunci trebuie săspunem că și Ungureanu aștepta, cu sufletul la gură, stând pe ghimpi, săafle cine va câștiga alegerile prezidențiale, fiind conștient că în cazul în care Geoanăar fi obținut mandatul de președinte, zbura, și repede, de la Prefectură. Adică , tot o pomanăaștepta, una a sorții. A avut noroc.

Sătui de articolele negative la adresa acestuia, cunoscut pentru traseismul său politic, se aude, pedeliștii au cam început săaibăîndoieli în ceea ce privește corectitudinea propunerii sale pentru funcția de prefect. La bursa zvonurilor circulămai multe informații potrivit că rora, liderii PD-L se gândesc serios să-l debarce pe Ungureanu și sănumească în locul său un alt prefect, cu mai mult capital de imagine și ancorat în realitate.

În cazul în care zvonurile lansate chiar din interiorul partidului nu se adeveresc, PD-L va avea, în permanență, de suferit de pe urma acțiunilor acestui prefect-bufon, care a reușit săse decredibilizeze definitiv în ochii opiniei publice. Desigur, aceasta este doar fațeta de ordin politic a situației, însă cei care vor simți, cu adevărat, repercusiunuile manifestărilor sale sunt vâlcenii, care nu vor găsi un sprijin real în Instituția Prefectului, atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor cu care se confruntă . De azi înainte, lucru promis, de altfel, și cu alte ocazii, îl vom ține permanent sub lupăpe Petre Ungureanu și vom sancționa, în mod obiectiv, toate aspectele activității sale, precum și deraierile de atribuțiunile ce le are trasate în fișa postului.

Olivia Pîrvu – Cîrciu