Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politicienii vâlceni seamănăcu personajele animate

SIMILITUDINI. Oricât de nefiresc vi s-ar părea, între personalitățile politice autohtone și personajele de desene animate care ne-au încântat copilăria, existăasemănări izbitoare. V-ați imaginat vreodatăcă Duffy Duck, ursul Baloo din Cartea Junglei, Homer Simpson, Oscar din Shark Tale, Shrek sau Scooby Doo ar putea avea corespondent în personalitatea și înfățișarea politicienilor vâlceni? Dacă nu, atunci dorim săvădemonstrăm că existădestule VIP-uri de pe meleagurile noastre care se pot transforma oricând în personaje animate și viceversa 
Vâlcu-i Homer Simpson

Cu toții îl cunoaștem pe Homer Simpson, care este personajul principal al serialului animat american „The Simpsons” și tatăl cunoscutei familii. El este tipul bărbatului neîndemânatic, dar care muncește mult să-și facă un rost în viață. Șeful său, Montgomery Burns, tot timpul îi uitănumele, uneori chiar uitând că acesta este angajatul său, iar cei doi nu se înțeleg deloc. IQ-ul său este de 55, deoarece are un creion în creier, pe care l-a introdus pe nas când era mic, acesta împiedicându-i dezvoltarea creierului. Când într-un episod obiectul i-a fost scos din creier, IQ-ul său a sărit la 105, făcându-l aproape un geniu. Samoil Vâlcu seamănăcu acest personaj: nici el nu se înțelege aproape deloc cu șeful său de partid, iar pe vremea când nu era parlamentar n-a reușit săconvingăcă știe săajute la rezolvarea problemelor colective. Acum, din fericire, a devenit un deputat implicat.

Duffy Duck e avar ca Nicolae

Rățoiul Daffy Duck este un personaj din seria de desene animate Looney Tunes și Merrie Melodies de Warner Brothers. Daffy a fost primul din personajele de tip „screwball” care au apărut la sfarșitul anilor 1930, pentru a compensa pentru personajele de tip „everyman”, cum ar fi Mickey Mouse și Popeye, care au fost populari mai devreme în același deceniu. Daffy este cunoscut ca cel mai bun prieten al lui Bugs Bunny și, ocazional, se autoconsiderăun rival al acestuia. El este un rățoi lacom și că utător de glorie care este în stare să-și sape prietenii pe la spate pentru a ajunge cineva. Între Ion Nicolae și Daffy Duck nu existădoar asemănări fizice, ci și comportamentale. Ca și celebrul rățoi, Nicolae e avid de putere și ar face orice săajungăîn top.

Shrek, că pcă unul odios

Numele Shrek este transcrierea cuvântului idiș care înseamnă „frică ” sau” teroare”, iar în limba germană, cuvântul înseamnă „cumplit”. Shrek este povestea unui că pcă un modern, care sparge toate barierele personajului de basm clasic. Capcă unul verde locuiește singur și fericit într-o mlaștină, iar atunci când măgărușul îi tulburăliniștea, devine agitat, țipăurlăși-l cuprind fel de fel de manii. Asemenea, că pcă unului verde și odios, Emilian Frâncu este un personaj agitat, care-și insultăprietenii, dovedind că este de un egoism feroce.

Ion Cîlea e Scooby-Doo

Scooby-Doo este un personaj de desene animate foarte îndrăgit. El prezintătipologia câinelui fricos, care se sperie și de umbra sa. Atunci când se simte în pericol, se ascunde în cele mai întunecate cotloane, punându-și mâinile la ochi. Ca și Scooby-Doo, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, fuge de pericole și devine nervos atunci când are de-a face cu o situație delicată.

Po, un grăsun leneș

În Kung Fu Panda, Po the Panda, un sărman ospătar într-un restaurant de tăieței, care este înnebunit După karate, dar al că rui fizic nu-i permite săpractice acest sport. De fapt, Po este definit ca fiind cel mai leneș animal din întreaga Chinăantică . Un grup de maeștri în arte marțiale vor avea nevoie de o centurăneagrăla răbdare, pentru a-l transforma pe acest leneș într-un luptător, înainte de a fi prea târziu. Cel care l-a conceput pe Po pare săse fi inspirat din anatomia deputatului Dan Mazilu. Plinuț și cu fizic impunător, Po, ca și politicianul, atunci când se pune problema sădevinăcineva în viață, constatăcă nu poate face acest lucru, pentru că nu prea se pricepe la nimic.

Gheorghe Ioniță- Elmer Fudd

Elmer Fudd este un personaj de desene animate care aparține Looney Tunes și este cunoscut drept eternul vânător al iepurelui Bugs Bunny, pe care nu reușește să-l prindăniciodată, deși încercă , în acest sens, fel de fel de șiretlicuri. La fel ca și penelistul Gheorghe Ioniță, care a candidat la fel de fel de funcții politice de-a lungul timpului, nereușind, însă , săse impunăîn fața colegilor de partid.

Oscar – Gigi Matei

Oscar, din Skark Tale, este un pește care se îmbracă trendy și care este urmărit, tot timpul, de gândul că este un nimeni. Privește cu invidie că tre lumea rechinilor, unde, crede el, viața este cu mult mai tumultoasăși interesantă. La un moment dat, peștișorul reușește sădevinăo adevăratăvedetă, când ceilalți îl ridică în slăvi, crezând că a ucis un rechin. În cele din urmă, însă , cu toții descoperăstupefiați că întreaga sa faimăa fost construităpe o minciună, că ci rechinul murise din cauza unui accident stupid, iar el rămâne un umil spălător de balene, așa cum fusese toată viața. Pesedistul Gigi Matei este și el un fel de Oscar care a ajuns dintr-un nimeni politic, mare director la Direcția Apelor Olt, nu datorităvalorii, ci a unei intense promovării din partea colegilor de partid.

Muttley, câinele antipatic

Muttley este un câine răutăcios, care nu prea suportăoamenii și care dădovadăde un caracter duplicitar. De obicei, face orice pentru a-și atinge scopul, încercând sădepunăcât mai puțin efort posibil în acest sens. Muttley este lipsit de scrupule și desconsiderat de toți cei din jur. Dorel Jurcan, președintele PD-L, pare, de multe ori, o copie fidelăa acestui personaj animat, atât fizic cât și din punct de vedere al comportamentului.

Rucio, un măgar ce se voia cal

Donkey Xote este un film de animație care prezintăpovestea idealistului „cavaler” spaniol Don Quixote, naratădin perspectiva măgarului lui Sancho Panza pe nume Rucio. Măgarul care își dorește săfie cal și considerăcă Don Quixote nu este nebun, ci dimpotrivăeste o persoanăextrem de inteligentă, pasionalăși entuziastă. Asemenea, măgarului bucuclaș, Rucio, liberalul Ion Florescu și-a dorit și el săfie mai mult decât poate fi.