Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politicieni rămași pe tușă

Ce vor face, de azi înainte, perdanții alegerilor locale?

ÎNFRÂNGERE. Politicienii care au eșuat lamentabil în politică sau care nu au reușit săobținădemnități publice refuzăsă-și dea demisia din funcțiile pe care le dețin.

Cum alegerile locale s-au încheiat în județul Vâlcea, partidele politice au și început, deja, săfacă o analizăa rezultatelor obținute. În mod normal, liderii formațiunilor care nu au reușit sătreacă , în Vâlcea, pragul de 5%, ar trebui să-și dea demisia de onoare, din funcțiile de conducere obținute. În această categorie, intrăPC, PNG, PIN și PNÎCD. Deocamdată, însă , șefii organizațiilor județene de partid, care au obținut scoruri lamentabile, refuzăsăfacă declarații publice cu privire la măsurile pe ce le vor adopta pe viitor.

 

 

Bogdan Pistol a rămas în afara scenei politice

 

Tânărul liberal, Bogdan Pistol, a fost candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Rm. Vâlcea. cu un mesaj politic și o campanie electoralăbazatăpe acuzarea permanentăa activității primarului Mircea Gutău, penelistul nu a reușit săatragă, mai deloc, simpatia electoratului râmnicean. Scorul de 10%, obținut în alegeri, este elocvent din acest punct de vedere.

După cum se știe, în PNL au fost discuții aprinse pe marginea candidaturii lui Bogdan Pistol la Primăria Râmnicului. Șeful său de partid, Emilian Frâncu și-ar fi dorit ca în această posturăsăse găsească bunul și dragul său prieten, Ion Nicolae, cunoscut publicului larg drept „Dințișorul de Aur”. Nicolae este un personaj politic deloc popular, un individ care a reușit săprovoace repulsie chiar și colegilor de partid. Cunoscând opinia general valabilăa liberalilor cu putere de decizie din partid, Frâncu a renunțat, cu inima strânsă, la candidatura acolitului său văzându-se nevoit să-l accepte pe junele Bogdan Pistol ca și candidat la Primăria Râmnicului. Simțind că i-a fost tăiatăcraca de sub picioare, Nicolae i-a cerut lui Emilian Frâncu să-l punăprimul pe lista de aleși locali, motivând că datoritălipsei de popularitate de care suferăPistol, acesta va obține prea puține voturi pentru partid. Așa cum era de așteptat, șeful PNL a acceptat propunerea fără săclipească , mulțumit că i-a putut oferi amicului său posibilitatea de a rămâne în prim-planul vieții publice. Decizia boss-ului penelist nu a fost deloc bine privităde tânărul Pistol care a refuzat săfie înscris pe lista de consilieri municipali.

Datorităhotărârilor pripite, luate sub impulsul momentului, Pistol a rămas în afara vieții politice, departe de ochii electoratului vâlcean.

 

 

Pătru a dat greș

 

Un alt personaj politic care a obținut, în alegerile care au trecut un scor de-a dreptul rușinos, este liderul PRM Vâlcea, Nicolae Pătru. Încercând o reabilitare a imaginii sale publice, erodatăîn perioada cât a ocupat scaunul de vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, peremistul s-a înscris în cursa pentru Primăria Râmnicului, cu speranța că poate, cumva, printr-o minune, a devenit agreabil electoratului. Conform datelor oferite de realitate, După primul tur de scrutin al alegerilor, individul nu are nici un fel de trecere la electorat. Asta pentru că , în decursul activității sale politice de până acum, nu a reușit săvinăcu inițiative de interes public, care să-l scoatădin anonimat. A preferat săducă , mai degrabă, o politică agresivă, total neconformă cu canoanele moralității. Deși, ar fi trebuit săplece din scaunul de președinte al organizației județene de partid, liderul peremist se încă pățâneazăsăținăcu dinții de scaun, așteptând în van credem noi, un reviriment al formațiunii politice al că rei membru este.

În mod ciudat, liderii partidelor care au avut rezultate de-a dreptul dezastruoase în alegeri, din câte se pare, nu au de gând săpredea ștafeta, considerând că scrutinul care tocmai s-a încheiat reprezintădoar o etapă din „viața” unui partid.