Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLITICA PUMNULUI

BANALITATEA RĂULUI. Existăîn politicul vâlcean câteva personaje care uziteazăde forța fizică , ca niște veritabili campioni la karate, pentru a-și demonstra supremația, puterea sau influența. Evenimentele petrecute în decursul timpului ne demonstreazăcă cei la care facem referire nu folosesc violența doar asupra inamicilor politici, ci și asupra colegiilor de partid.

Aprigul

Unul dintre personalitățile politice care folosește mai aprig pumnul decât cuvântul, este liberalul Traian Dobrinescu. Conflictul dintre acesta și fostul viceprimar al Râmnicului, Constantin Monceanu petrecut în 2005 cu ocazia alegerilor interne din PNL, când în partid existau două tabere. Una, susținătoare ferventăa fostului penelist Petre Ungureanu și alta, care îl dorea din tot sufletul președinte pe Emilian Frâncu, cunoscut și sub numele de „Măndel”. Pe atunci Monceanu, deși versatil din fire, a ales să rămână în tabăra lui „Milică ” Frâncu acceptând săfacă treburile „murdare” ale Măndelului. Dornic săafle ce pun la cale, searăde seară, colegii din tabăra adversăîn camerele Vilei de Protocol de la Olănești, Monceanu a început săasculte, pe la uși, conversațiile susținătorilor lui Ungureanu, notându-și, cu sârg, tot ce aude în agenda personală. Acțiunea de spionaj a lui Monci nu a avut prea mulți sorți de izbândă, că ci Dobrinescu și-a dat seama de manevră. A fost vai și amar de pielea lui Monceanu. Scos în șuturi din vila de protocol și împins pe scă ri, el a fost nevoit să-și abandoneze „misiunea” pentru ca lucrurile sănu degenereze. Apoi, s-a întors, cu capul plecat, la „Măndel” că ruia i s-a plâns ca un copil de grădinițăcă a fost bruscat de Dorbrinescu care, peste toate, i-a distrus și agenda în care-și notase, pe genunchi ce-i drept, câteva informații prețioase pe care, datorităzgâlțâiturilor colegiului său de partid, le-a uitat complet.

Vulcanicul

Un alt personaj, care a șocat prin violența sa, este pesedistul Ștefan Prală. Cunoscut ca un individ care are un temperament vulcanic, social-democratul este, în prezent, anchetat penal pentru că a bătut cu bestialitate un tânăr din localitatea vâlceană , Golești, Maraian Ropină. Deși neagăcă ar fi procedat astfel, dovezile existente până la această datăîl incrimineazădeplin. Conflictul dintre cei doi a pornit de la faptul că tânărul vâlcean ar fi dezlipit câteva afișe electorale cu Prală, candidatul PSD la funcția de senator. Furios că nu-și mai poate admira fizionomia pe câteva din stâlpii din Golești, social-democratul a decis să-și facă dreptate singur. Și și-a făcut. Tânărul susține că în momentul în care a fost agresat de Ștefan Pralăacesta avea asupra sa și un pistol ce-l ținea, în mână, într-un gest amenințător. Contactat, După eveniment, de redactorii publicației noastre Pralăa început sărâdăîn momentul în care i s-a spus că a agresat un băiat de doar 22 de ani, bunădispoziție care, cel mai probabil, l-a părăsit în momentul în care a trebuit sădepunădeclarații la poliție. Cea de-a doua manifestare violentăa politicianului a avut loc cu ceva timp în urmăcând acesta a tras câteva focuri de armăasupra unui bărbat, tot din Golești, Ion Dârlă. Așa se întâmplăcând un individ, cu pretenții de intelectual, înțelege să-și facă dreptate cu pumnul și sărăscolească După aflarea adevărului cu pușca sau pistolul din dotare, în numele adevărului profund uman, de dreptate.