Acasă Arhiva 2 Politică în teritoriu

Politică în teritoriu

Samoil Vâlcu vrea săținăcontactul cu cei care l-au ales

Normal 0 21

 

Deputatul PD-L Samoil Vâlcu susține că în ultimul timp a depus o activitate bogată, încercând săgăsească rezolvarea câtor mai multe probleme cu care se confruntă cetățenii din județ. Astfel, pe 23 august, parlamentarul vâlcean a participat alături de conducerea partidului la Sărbătoarea localităților Budești și Stoilești, fiind un bun prilej de a lua contact cu oamenii. El a spus că , aici, consilierii locali se zbat pentru a pune bazele unui proiect de dezvoltare a comunei. „Aleșii nu fac figurație în Consiliu Local, se implică și cautăsoluții pentru modernizarea localității”, a declarat parlamentarul democrat-liberal. Acțiunile în teritoriu fac parte dintr-un program amplu de activități ale parlamentarului PD-L Samoil Vîlcu: „Așa cum am promis la începutul acestei vacanțe parlamentare, nu am avut nicio zi liberăși am fost prezent în foarte multe localități vâlcene, atât la acțiunile partidului, cât și la cele organizate de administrațiile locale, fiind cea mai bunăocazie de a comunica cu oamenii și de a prelua direct de la ei problemele cu care se confruntă „, a concluzionat el.

Sănătatea, o prioritate

De curând, parlamentarul a participat la lansarea unui Program național de screening pentru depistarea bolilor cardiovasculare, inițiat de Ministerul Sănătății, este o măsurăbunăpentru a preveni suferințele cardiovasculare. „Întrucât sunt membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților măpreocupăîn mod special tot ce presupune îmbunătățirea serviciilor oferite pacienților în acest domeniu. Conform procedurii, prin acest Program de screening, care vizeazădepistarea bolilor cardiovasculare, medicii de familie vor calcula riscul de îmbolnăvire pentru următorii 10 ani la toate persoanele peste 40 de ani, După criterii clare, stabilite de Ministerul Sănătății. Dacă riscul de îmbolnăvire este mare, pacientul va fi trimis la medicul specialist, pentru diagnostic și tratament, în caz contrar, medicul de familie va propune doar un program de prevenție”, a precizat deputatul Samoil Vîlcu referindu-se la detaliile acestui program.

În perioada următoare vor fi selectate cabinetele medicilor de familie ce vor fi implicate în această acțiune. Programul de Screening pentru depistarea bolilor cardiovasculare se va desfășura pe parcursul mai multor ani, iar bugetul propus pentru 2009 este de aproximativ 5 milioane de lei.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.