Acasă Arhiva 2 „Politica este un sport de performanță”

„Politica este un sport de performanță”

În opinia lui Mircea Geoană

Normal 0 21

ASUMAREA EȘECULUI. Mircea Geoană, liderul social-democraților a acordat, de curând, bisăptămânalului nostru un interviu în exclusivitate în care dezminte zvonurile conform că rora ar deține, în Statele Unite ale Americii, proprietăți. Potrivit declarațiilor sale, în cazul în care va pierde lupa pentru funcția de președinte al țării, își va asuma eșecul în fața colegilor de partid.

Reporter: De unde ați primit banii pentru plata serviciilor echipei electorale a lui Barack Obama? Este criză, totuși, și majoritatea social-democratănu are venituri prea mari.

Mircea Geoană: Campania PSD va fi realizatăde echipa PSD, de activiștii social-democrați și de oamenii care ne vor fi alături. Doar pentru partea de cercetare am optat pentru o colaborare cu specialiști din afară, la un cost asemănător cu cel practicat de firmele românești de profil. Nu am adus echipa lui Barack Obama pentru campanie și nici nu aș fi adus-o pentru că un român știe mai bine realitățile țării decât ar putea ști chiar și cel mai competent american.

Rep: Va rezista coaliția PSD-PD-L până la prezidențiale?

M.G: Este foarte important ca această Coaliție săreziste cât mai mult, pentru că dacă se rupe Coaliția, atunci Guvernul cade. Am acceptat săintrăm la guvernare și am susținut această formulăpentru că România are nevoie de stabilitate politică și de o majoritate puternică . Pentru a scoate țara din criză, avem nevoie de competențăși de voințăpolitică , dar înainte de toate avem nevoie de maturitate. Am crezut că aceleași intenții le au și partenerii noștri din PD-L și sper în continuare că nu m-am înșelat, deși atitudinea lor din ultima perioadă ridică semne de întrebare. PD-L încă nu s-a decis dacă este fidel guvernării sau fidel lui Traian Băsescu. Dacă vor hărțui în continuare PSD la comanda lui Traian Băsescu și nu își vor face treaba în Guvern vor avea de pierdut. însă tragedia este că nu pierde numai PD-L, ci pierd toți românii.

Rep: După alegerile pentru Cotroceni, în cazul în care pierdeți lupta electorală, unde văveți situa în partid?

M.G: Dacă voi câștiga alegerile, PSD va trebui săaleagăun nou președinte. Dacă nu le voi câștiga, atunci îmi voi asuma în fața colegilor responsabilitatea rezultatului obținut. Politica este un sport de performanță, în care victoria se premiază, participarea nu.

Rep: De ce conducerea PSD nu a luat atitudine publică Față de gestul primarului Mazăre de a urca pe scena unui show, îmbrăcat în uniforma Wermacht-ului?

M.G: Radu Mazăre și-a cerut scuze, iar scuzele sale au fost acceptate. Cred că acest lucru este cel mai important și pentru el și pentru partid.

Rep: Aveți conturi și proprietăți în America? Nu văeste frică de Mugur Ciuvică , politicianul care a declarat că va face investigații în această direcție?

M.G: Îl invit săo facă . Doar o investigație serioasăva pune punct speculațiilor mincinoase care sunt alimentate acum de adversarii politici. Nu am proprietăți, iar acest lucru a fost demonstrat în mai multe rânduri și declarația mea de avere este publică .

Rep: Dacă veți câștiga alegerile, cum rămâne cu guvernul? Declanșați alegeri anticipate sau faceți alianțăcu PNL-ul?

M.G: Cel mai important lucru în acest moment este săscoatem România din crizăși săîi protejăm pe cei săraci de șomaj, de creșterea prețurilor și celelalte efecte de domino ale crizei. Sigur că o anumităreașezare politică și guvernamentalăva fi necesară , măcar și pentru că la un an de zile putem spune cine și-a făcut datoria și cine nu. Dar jocurile politice de După alegeri măintereseazămai puțin. Mult mai important este săpunem România pe drumul cel bun, săaducem viziunea care a lipsit în ultimii 5 ani și săreclădim unitatea în societatea românească . Am avut un președinte care s-a preocupat numai de jocuri politice, iar România plutește astăzi în derivă. Nu ne mai permitem 5 ani de rătăcire. Singurul lucru care măintereseazăeste ca După alegeri săavem un Guvern competent, care săcombatăeficient criza.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.