Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliția verifică siguranța băncilor vâlcene

După ce săptămâna trecutăo sucursalăa Băncii Transilvania din Cluj Napoca a fost jefuităde doi indivizi mascați, care au trecut de paznicul instituției, pe care l-au doborât cu un baston cu șocuri electrice, conducerea Ministerului de Interne a ordonat săse facă controale la unitățile bancare din toată țara în ceea ce privește paza.

Astfel, polițiștii Serviciului Poliției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea au demarat verifică ri referitoare la respectarea Legii nr. 333/2003 și a HG 1010/2004 pentru aprobarea normelor metodologice și a documentelor prevăzute în Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, la toate unitățile financiar bancare și casele de schimb valutar și amanet.

Verifică rile vizeazăasigurarea pazei, protecția electronică a locului de depozitare a valorilor, modul de realizare a transportului de valori monetare dar și instruirea personalului de pazăpe linia creșterii vigilenței și sporirea atenției.

Polițiștii vor verifica planurile de pazăale unităților și dacă măsurile pe care le-au trasat anterior au fost aplicate. De asemenea vor acorda sprijin de specialitate în organizarea pazei.

Potrivit inspectorului șef Florian Marin, controalele deja au demarat și vor dura mai bine de o săptămână. „Ne-am conformat imediat ordinului de la minister și am început controalele. Este prematur sătragem acum anumite concluzii, însă în situația în care măsurile stabilite pentru remedierea deficiențelor nu sunt luate, polițiștii vor aplica sancțiunile prevăzute de lege” – ne-a declarat inspectorul șef.