Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL se îndreaptăspre prăpastie!

Politicul național s-a transformat în maidanul corturarilor, locul unde se înjurămai ditai ca la ușa cortului. La această concluzie am ajuns, După ce au avut loc toate congresele partidelor care conteazăîn România. La rece, analizând evenimentele, am constatat că avem șefi de partide și politicieni care stăpânesc la perfecție arta înjuratului, mai bine chiar decât arta condusului. Cel care a dat tonul înjurăturilor, al urii și al batjocoririi celor care nu i se supun, este liberalul Crin Antonescu. În ultima jumătate de secol, 80% din români au fost crescuți cu cheia de gât, în cei „7 ani de-acasă”. În zilele noastre, unii-s crescuți de bone, care înjurăși ele ca la ușa cortului, iar alții pe maidan, unde-și îmbogățesc „colecția” de sudalmi. Chiar dacă este disperant, va trebui săne obișnuim, n-avem ce face, pentru că înjurătura a prins și la popor.

Un candidat care înjurăprintre dinți e mai simpatic ca unul/ una cu maniere impecabile, de domn sau doamnă. Iatărezultatul victoriei clasei muncitoare, în alianțăcu țărănimea, prin reprezentanții săi de frunte, activiștii partidului comunist și securiștii, împotriva clasei exploatatoare burghezo-moșierești și modului de viață”domnesc”. Victorie definitivăși ireversibilă. Își mai amintește cineva „colecția” de înjurături, batjocuri și vorbe de ocarăcu care erau „gratulați” deținuții politici din închisorile comuniste, intelectuali școliți la Paris, Berlin, Viena, Londra și educați în saloanele curților regale ale Europei?   Niște brute analfabete, gen Antonescu, Vanghelie sau alții ca ei, cu sarcina precisătrasatăpe linie de partid, îi porcă iau, cum le venea la gurăpe „bandiții” vinovați că erau intelectuali, boieri, chiaburi sau aristocrați. Din mai multe motive, dar, în principal, datorităacestui lucru, elitele noastre au dispărut sau au părăsit țara, în locul lor apărând și înmulțindu-se cocalarii.

În zilele de astăzi, După cum se poate vedea prin injuriile ce le transmite pedeliștilor și președintelui Băsescu „elitistul” care a crescut cu cheia de gât, pe maidan, este și realesul congresului PNL de săptămâna trecută, Crin Antonescu. Iatăcă , a fost, a trecut, s-a dus și congresul PNL. Spre deosebire de congresul PSD, întrunirea liberalilor nu a lăsat loc unor surprize prea mari. Totul s-a desfășurat așa cum a fost prevăzut săse desfășoare. Mulțumităteleviziunilor pro-liberale, am putut vedea, aproape o jumătate de zi, un simulacru de congres. Totodată, populația României a putut viziona, în sfârșit, anvergura politică infantil-prostească a lui Crin Antonescu. Spectacolul oferit de acesta a fost jalnic.

Au existat două momente cheie în care și-a dezvăluit caracterul superficial și neputința de a fi om politic. Primul moment a fost atunci când Ludovic Orban l-a luat puțin la țintă, prin discursul său, iar Crin se foia penibil și gesticula disperat, în dreapta și în stânga, la auzul acuzelor ce i se aduceau. Cel de-al doilea moment a fost când, După aflarea rezultatului votului, pufnea prostește în râs, de unul singur, de parcă nu-i venea săcreadăcât de proști au fost liberalii că i-au dat votul. Practic, atitudinea lui Crin Antonescu a fost una de clovn politic. Între Mircea Geoanăși Crin Antonescu este o singurădiferență, dar care îi apropie, totuși: primul țopăia infantil că pierduse niște alegeri, iar Crin râdea infantil că nu câștigase nimic. Discursul lui Crin Antonescu, în lipsa țintei Băsescu, s-a dovedit epuizat. El a demonstrat că este doar țuțărul principal a lui Dinu Patriciu, singura lui îndatorire fiind de a opri dosarul din Justiție al acestuia, cu orice preț. De aceea, se profileazăconcluzia că Antonescu este un pericol, pentru politica românească . Un politician care a lansat, în cei 15 ani de când e la nivel înalt în politică , doar discursuri și, acum, tendințe dictatoriale, nu poate reprezenta ceva bun, pentru politica națională.

Câte legi îi poartănumele, în cele 4 mandate de parlamentar? De ce este pe primul loc la chiulangii, în toată istoria Parlamentului? Cum se poate moderniza politica românească cu un așa politician? Iar de aici se naște întrebarea capitală: este, PNL, oare, un partid liberal? Eu nu cred, pentru că actuala conducere „aleasă” democratic nu este una care să-i reprezinte pe toți liberalii adevărați din țară . Atâta timp cât din conducerea partidului vor face parte nume compromise, cu legături atât în comunism, cât și în sfera serviciilor, nu va avea niciodatăcredibilitate în fața opiniei publice și mărefer în primul rând la „bătrânii” Quintus și Câmpeanu, mari liberali în opinia unora, dar în a altora considerați „ciripitori” și trădători. Antonescu și Patriciu vor prăbuși partidul, o săvedeți. Pentru că acest partid nu mai e liberal, nu mai are de-a face cu principiile liberale. Este un partid construit pentru a munci pentru Antonescu, săîncerce să-l ducă la Cotroceni, peste 5 ani.

Numai că peste 5 ani e posibil ca PNL săaibăsoarta PNÎCD. Crin Antonescu nu este un lider, este deja un dictator și PNL va dispărea de pe scena politică din cauza orgoliului lui de președinte, cu toate „pârghiile în mână”. În viitor, speranța PNL este sădevinăanexăla guvernarea PSD. Dar când? În 2012, nu se va putea. Și atunci sperăca măcar în 2014, odatăcu trimiterea lui Crin la Cotroceni. Vrabia mălai visează . Antonescu e un om slab, iar singura lui putere e Patriciu. Și Patriciu îl sprijinătocmai datorităînțelegerii sale cu PSD. Pentru că PSD-iștii îl preferăpe Crin lui Tăriceanu, adevăratul lider al PNL.

Dar electorii s-au săturat de mahalagismele și înjurăturile politicienilor și cap de listăeste Antonescu. Ei știu că Antonescu este un om superficial, neserios, antipatic, un om care în toată viața n-a făcut nimic, nici pentru sine măcar, ce îmbinăarmonios aroganța, cu prostia și răutatea. Ai lui colegi politici îi reproșeazăchiulul nesimțit din parlament, limbile grețoase ce le administreazălui Iliciosaurus Fosilis, faptul că a fost informator al Secu cu nume de cod Porumbacu și tupeul cu care a decis săumfle pânzele corabiei lui Geoană, în turul doi, la prezidențiale, oferind, astfel, un balon de oxigen roșiilor și refuzarea formă rii unui guvern al dreptei. Ar fi mai multe de spus despre figurantul politic Crin Antonescu, dar astăzi trebuie felicitat câștigă torul, chiar dacă a câștigat un război fără mizăși fără glorie.