Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ploscaru trage sforile săajungădin nou directorul Spitalului Județean

” Cu jalba-n proțap la minister/Pârâciosul de serviciu

” scrisoarea adresatăministrului Sănătății este mai mult o odăpersonală, Constantin Ploscaru neuitând sătreacă în revistătoate titlurile și diplomele pe care le-a dobândit de-a lungul timpului ” doctorul suspendat se elogiazăsingur, povestindu-i ministrului pe mai multe pagini despre abilitățile sale profesionale și extra-profesionale, de care nimeni până acum n-a reușit să-și dea seama ” ceea ce a uitat doctorul Ploscaru să-i spunăministrului este tocmai esențialul: din cauza neprofesionalismului său, un tânăr de numai 26 de ani și-a pierdut viața

Revenit în forțăîn PNL, După ce a pribegit pe la alte partide, doctorul Constantin Ploscaru, un individ care genereazăpeste tot conflicte și urzește înveninate jocuri de culise, forțeazănota pentru a ajunge din nou directorul Spitalului Județean, post din care a plecat cu coda-ntre picioare, După ce a dovedit că profesionalismul este, pentru el, un concept încă neinventat. De cum a auzit că ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, în mod deloc fair-play, i-a cerut demisia managerului spitalului, Georgeta Săliște, lui Ploscaru i s-au trezit piticii din conștiință, demult adormiți, care i-au șoptit la ureche că ar putea săfie din nou directorul spitalului.

Biciclist politic de profesie

Cariera politică a doctorului Ploscaru a cunoscut și suișuri și coborâșuri, a fost când stânga, când de dreapta, în funcție de cum i-a dictat interesul. De când îl știm, el și-a împroșcat cu noroi atât colegii de spital, cât și camarazii politici, indiferent de partid. Datorităapartenenței sale politice la PDSR, Ploscaru a ajuns șeful secției de chirurgie în anul 1996. Putem spune că atunci a început și ascensiunea sa profesională, pentru că , ani mai târziu (1999) a ajuns directorul Spitalului, însă , de această dată, a fost propus de PNL. Așa cum se destăinuie, Ploscaru este un împătimit într-ale politichiei.

„Din 06.04.1990 am fost membru PNL până în 27.01.2004, când am demisionat datorităunor ,,divergențe de opinii”, cu ,,țărăniști și țărani infiltrați în partid”, dar am păstrat permanent legătura cu liberalii adevărați și cinstiți, coordonați bine de președintele Emilian Frâncu, dar am revenit în PNL în februarie 2005. ( ) Am fost consilier județean în perioada 1992-1996, membru în BPM și BPJ al PNL Vâlcea, acum fiind membru simplu, dar cu ambiții liberale.( ) Am fost director in perioada 01.02.1999-04.01.2001, când am demisionat la schimbarea regimului politic”.

Ploscaru a „uitat” săamintească și celelalte partide pe unde s-a perindat. Într-un interval de câțiva ani, el a reușit săschimbe nu mai puțin de 5 partide. Traiectoria sa politică a fost următoarea: PNL – PDSR – din nou PNL – AP – PNG – PLD, cotindu-o, pentru a treia oarăspre PNL. Liderul liberal, Emilian Frâncu s-a arătat încântat de revenirea lui Ploscaru în partid. „Din partea mea, doctorul Constantin Ploscaru se poate întoarce în PNL, pentru că , recunosc, este o valoare. Săvedem ce vor spune și ceilalți colegi”, a comentat Frâncu, care, a dovedit că pune mare valoare pe traseiștii politici cu trecut obscur și viitor neclar.

Grandomanul pitic

Scrisoarea adresatăministrului este mai mult o odăpersonală, Ploscaru neuitând sătreacă în revistătoate titlurile și diplomele pe care le-a dobândit de-a lungul timpului. Doctorul suspendat se elogiazăsingur, povestindu-i ministrului pe mai multe pagini despre abilitățile sale profesionale și extra-profesionale, de care nimeni până acum n-a reușit să-și dea seama. Parcă în medicinăun asemenea comportament are un nume, nu? Grandomanie i se spune, și e o profundătulburare de personalitate. Specialiștii au ajuns la concluzia că grandomania se naște dintr-un puternic complex de inferioritate. Acesta se definește ca fiind deformarea exacerbatăa propriei persoane, apărutădin cauza unor frustrări și a unei afectivități oscilante, în timp ce grandomania este arogarea unor merite necorespunzătoare. Descrierea i se potrivește perfect doctorului în cauză. De asemenea, Ploscaru se dăși mare scriitor, destăinuindu-se ministrului: „la ora actualăam sub tipar 4 că rți de specialitate și nu numai, la a că ror lansare văvoi invita oficial, cu plăcere, prin intermediul președintelui nostru, domnul deputat Emilian Frâncu, mereu receptiv la problemele comunității”. Ploscaru l-a băgat în că rți și pe Măndel, de numele că ruia se folosește în speranța-i deșartă, de altfel, că va ajunge directorul Spitalului Județean Vâlcea. Cât despre că rțile pe care se laudăcă le-a scris, nimeni nu le-a văzut vreodatăîn librării și am auzit că ele au fost citite decât de familia doctorului Ploscaru, care a rămas dezamăgităde anti-talentul scriitoricesc dovedit. Ceea ce a uitat doctorul Ploscaru să-i spunăministrului este tocmai esențialul. Din cauza neprofesionalismului său, un tânăr de numai 26 de ani și-a pierdut viața. Mai mult decât atât, Ploscaru este un campion al evitării orelor de gardă. Nu o dată, atunci când a fost nevoie de el, nu a fost de găsit în spital. Prea ocupat săsape pe toată lumea, doctorul și-a săpat singur groapa. Cariera lui medicalăeste într-un total declin, iar până la prăbușirea definitivămai este decât un pas.

Adevărul din acte

Ploscaru neagăcu o vehemențăaproape de nesimțire suspendarea pe 6 luni, cu care s-a ales în urma deciziei Colegiului Național Al Medicilor. Iatăcronologia faptelor, așa cum s-au petrecut ele, fără niciun fel de interpretări.

” comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Vâlcea a anchetat cauza decesului tânărului Raul Daniel Drăguț, care a murit în data de 18 octombrie 2003, iar în data de 8 ianuarie 2004 a luat decizia de a-i aplica doctorului Ploscaru sancțiunea de „vot de blam”

” împotriva acestei decizii, au depus contestație atât familia tânărului, cât și doctorul Ploscaru. Culmea tupeului, După ce că scă pase doar cu mustrare, doctorul a mai și contestat decizia. Dosarul cauzei a ajuns pe masa Comisiei Superioare de Medicinăa Colegiului Medicilor din România (CMR), care, în data de 30 iulie 2004, a schimbat sancțiunea din „vot de blam” în „suspendare temporară, pe o perioadă de 6 luni, a calității de membru a CMR”.

” doctorul Ploscaru a contestat ambele decizii la Tribunalul Vâlcea – Secția de Contencios Administrativ

” dosarul contestației introduse de Constantin Ploscaru a fost suspendat în data de 2 noiembrie 2004, pentru că doctorul era urmărit penal în aceeași cauzădin data de 27 august 2004.

” în data de 17 octombrie 2006, dosarul a fost repus pe rol la Tribunalul Vâlcea, la cererea lui Constantin Ploscaru. Sentința, pronunțatăîn data de 13 februarie 2007, a dispus anularea deciziei Comisiei de Disciplină a CMR și a respins ca inadmisibilăcapătul de cerere privind anularea deciziei Comisiei de Disciplină a CM Vâlcea. Împotriva acestei sentințe au înaintat recurs atât Colegiul Medicilor din România, cât și Ploscaru.

” în data de 25 mai 2007, Curtea de Apel Pitești a decis anularea ca nemotivat a recursului înaintat de Constantin Ploscaru și a admis recursul făcut de CMR, menținând ca irevocabilăsancțiunea de suspendare pe o perioadă de 6 luni a doctorului Ploscaru

” în urma acestor hotărâri judecă torești irevocabile, conducerea Spitalului Județean de UrgențăVâlcea a dispus în data de 8 iunie 2007 suspendarea contractului individual de muncă a doctorului Ploscaru. În perioada 11 iunie 2007 – 7 decembrie 2007, Constantin Ploscaru s-a aflat în concediu medical, iar în perioada 10 – 31 decembrie s-a aflat în concediu de odihnă. Din această cauză, efectul de suspendare a fost amânat până la terminarea concediilor lui Ploscaru.

” din data de 1 ianuarie 2008, Constantin Ploscaru nu a mai prezentat certificate medicale și, drept urmare, restul de 4 luni și 18 zile rămase de efectuat din sancțiunea de 6 luni (1 lunăși 12 zile a fost efectuat în anul 2004) urmeazăsăfie efectuat.

Georgeta Săliște ripostează

Managerul spitalului Județean, Georgeta Săliște, ne-a declarat că fost foarte surprinsăcând a citit în presăacuzele doctorului Ploscaru la adresa conducerii spitalului: „Domnul Ploscaru spune numai inepții. Nu este nimic adevărat din ce a afirmat cum că a fost suspendat de că tre conducerea Spitalului Județean. Nimic nu este adevărat. El a fost suspendat încă de anul trecut, pe o perioadă de șase luni, de că tre Colegiul Medicilor Vâlcea. Spitalul Județean Vâlcea nu s-a implicat în niciun fel în ancheta făcutăde cei de la Colegiul Medicilor. Noi nu am făcut decât săpunem în practică decizia lor și să-l suspendăm pe medicul Constantin Ploscaru. El și-a luat mai multe concedii medicale pentru a nu-și ispăși pedeapsa, dar de la 1 ianuarie 2008 suspendarea a fost pusăîn practică . Acum încearcă săarunce cu gunoi în conducerea spitalului pentru că am înțeles că s-a întors în PNL. Am auzit că ar fi afirmat că vrea sădevinămanagerul spitalului”.

Remember

În noiembrie 2003, în urma unui accident în gospodărie, Raul Daniel Drăguț a ajuns la Spitalul Județean Vâlcea cu diagnosticul politraumatism, traumatism toraco-abdominal, șoc hipovolemic, fracturi costale și emifizem subcutanat. Cu toate că tânărul a fost internat, conform foii de observație, la ora 13.50, medicul Constantin Ploscaru n-a catadicsit săcitească rezultatul radiografiei efectuate la 14.30 decât După 2 ore. După alte 2 ore, timp în care băiatul se lupta cu moartea, Ploscaru a hotărât ca Drăguț săfie transferat la secția de chirurgie toracică a Spitalului Județean Craiova, acolo unde ar fi trebuit săfie trimis încă de la bun început. Din păcate, însă , tânărul a murit la scurt timp, După ce a fost urcat în ambulanță.

Magda Tolea