Acasă Arhiva 2 Piticii politici revendică iar Primăria Râmnicului

Piticii politici revendică iar Primăria Râmnicului

 Bucuroși că Mircia Gutău a fost arestat

VISĂTORII. La scurt timp După arestarea edilului Râmnicului, Mircia Gutău, o serie de pseudo-politicieni de prin PSD sau PNL au și început săviseze cu ochii larg deschiși că ar putea deveni primari de municipiu. Deși conducerile celor două partide de care aminteam nu au făcut, deocamdată, declarații oficiale în acest sens, umblăvorba că personaje, precum Gigi Matei, Mihai Persu sau Bogdan Pistol, au început, deja, săse gândească serios la această posibilitate. Ceea ce pierd din vedere stimabilii este faptul că mai existăcel puțin două că i de atac extraordinare în justiție și că nu este exclus ca Mircea Gutău săfie achitat.

În maximum 90 de zile de la semnarea încetării mandatului de primar al lui Mircia Gutău de că tre prefectul județului, Petre Ungureanu, trebuie declanșate, potrivit legii, alegerile anticipate. În scurt timp, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Municipal va fi ales primarul interimar dintre pedeliștii Romeo Rădulescu și Eusebiu Vețeleanu. Menționăm că în data de 28 ianuarie 2010, ora 13.15, polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea au procedat la transferul lui Mircia Gutău și Nicolae Dicu din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea la Penitenciarul de MaximăSiguranțăColibași.

însă , săvedem cine sunt cei care doresc cu ardoare scaunul de primar al municipiului și câtătrecere au sau nu la electoratul râmnicean. În rândurile care urmează, VOCEA VÂLCII prezintăevoluția lor, în timp, atât pe scena politică vâlceană , cât și în administrația locală, dacă este cazul.

Vrabia mălai visează

PSD a început săfacă primii pași pentru a-și adjudeca, în 2008, Primăria Râmnicului. Din păcate, au propus doar perdanți. Strategia este cea folosităîn urmăcu 4 ani: o competiție internă, membrii partidului fiind invitați sădesemneze candidatul cu cele mai bune șanse. Cel puțin teoretic. După cum bine se știe, în alegerile de acum doi ani, candidatul social-democraților pentru funcția de primar al municipiului a fost nimeni altul decât consilierul municipal Gigi Matei, un personaj controversat cu puținăexperiențăîn administrația publică locală, cunoscut opiniei publice, mai degrabă, ca un politician aflat permanent în spirit de frondăcu realitatea, lipsit de potențial, decât ca unul implicat în problemele cetățenilor. În 2008, când și-a încercat norocul la Primăria Râmnicului, Gigi Matei a obținut un scor lamentabil, de tot râsul: 8,85%. Un procent care relevă, de altfel, gradul de popularitate, jenant, de care se bucurăîn rândul cetățenilor care știu prea bine că e inutil a-ți irosi votul pe indivizi mici politic, care nu-și pot depăși nicicând condiția. Așadar, ar fi o mare stupizenie din partea PSD să-l desemneze, din nou, pe Gigi Matei candidat în alegerile pentru primăria municipiului, având în vedere că omul a demonstrat că mai mult de atât nu poate. Ne îndoim că , peste noapte, lucrurile s-ar fi schimbat în ceea ce privește priza pe care acesta o are la electorat.

Ne aducem aminte că acum doi ani, în preajma alegerilor locale, Gigi Matei a făcut o adevăratădemonstrație de narcisism atunci când a declarat că are foarte multe atuuri care-l vor ajuta săcâștige primăria. S-a dovedit că seturile de valori auto-declarate au fost prea puține, aproape inexistente.

Alesul este, în acest moment, membru în Comitetul Executiv al partidului și este economist de profesie.

Un pesedist anonim

Și pentru că tot vorbeam de PSD, trebuie săaducem în discuție și o altăposibilăcandidaturăla fotoliul de primar al Râmnicului. Este vorba de un alt consilier social democrat, Mihai Persu. Pesedistul a candidat, până acum, la aproape toate funcțiile la care a putut candida, eșuând de fiecare dată. Faptul că s-a trezit, pe nepusămasă, consilier municipal se datoreazăunui fericit concurs de împrejurări pe care l-a câștigat fără voia sa. După cum se știe, acesta a ajuns săocupe scaunul de ales local După ce colegul său de partid, Ion Săndulescu, a demisionat din Partidul Social Democrat.

Mihai Persu este cunoscut ca un consilier comod, care nu are prea multe obiecții de făcut la proiectele de dezvoltare a municipiului gândite de Primăria Rm. Vâlcea. Lucrurile se schimbă, însă , atunci când vine vorba de problemele care-l intereseazăîn mod direct: atunci e acid, sare la gâtul consilierilor de altăcoloraturăpolitică decât PSD, tunăși fulgerăși face pe justițiarul, inutil, ce-i drept.

Între cei doi pesediși care râvnesc scaunul de primar, Gigi Matei și Mihai Persu, există, totuși, o asemănare izbitoare. Ambii sunt bolnavi irecuperabil de narcisism și scuipăfoc atunci când sunt înțepați de penițele jurnaliștilor. Cel mai înverșunat dintre ei este, însă , Persu care jignește ziariștii ca la ușa cortului, considerând că -i fac o mare nedreptate atunci când scriu despre el că , din punct de vedere politic, este insignifiant, că nu se poate ridica mai mult decât piciorul broaștei în activitatea sa publică și că nu are cei șapte ani de acasă. Acest lucru s-a văzut din plin atunci când, de curând, în cadrul unei emisiuni televizate difuzatăde unul dintre posturile locale TV, l-a insultat pe redactorul-șef al publicației noastre, Romeo Popescu, adresându-i apelative mitocă nești.

Pistol se visează iar primar

Liberalii sunt deciși, se aude, săvinăși ei cu un candidat din „bătătura” proprie: Bogdan Pistol. Vicepreședintele organizației județene a PNL a candidat și în anul 2008, când a obținut un scor electoral mic, mic de tot – 10,58%. Pistol, un tânăr catapultat în colțul vizibil al scenei politice autohtone de indivizi care credeau că posedăatuurile necesare pentru a se face remarcat și iubit de electorat (aveau săse înșele mai târziu), mai are enorm de lucru la imaginea sa publică , capitol la care nu stădeloc bine. Acest lucru s-a văzut din plin la alegerile locale de acum doi ani, când a obținut foarte puține voturi, demonstrând un lucru prognosticat de foarte mulți politicieni și analiști cu viziune, că nu a reușit deloc săgăsească calea spre inima electoratului râmnicean. Acum, După numeroasele gafe politice pe care le-a făcut de-a lungul timpului a demonstrat că a pierdut-o definitiv. O altămare problemăar fi că penelistul nu are niciun dram de experiențăîn administrația publică locală. Și atunci, întrebarea care se naște, firesc, este: cum ar putea Pistol sădevinăprimar dacă habar nu are ce presupune această funcție? că ciula este enormăpentru capul său și i-ar că dea de tot pe umeri.

Așadar, din punctul nostru de vedere, PNL ar trebui să-și îndrepte atenția asupra altui candidat, pe fruntea că ruia nu scrie cu litere de-o șchioapă”perdant”. Ne îndoim, totuși, că liberalii vor prezenta alte nume, având în vedere că Pistol nu suferăprea mult în urma înfrângerii de la alegerile locale trecute când nu a reușit săobținădecât 11%. Ceea ce conteazăpentru el este săcandideze ca să-și mai vadăfața pe afișe și să-și audăvocea la televizor.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.