Acasă Arhiva 2 Petre Ungureanu, subprefectul politruc

Petre Ungureanu, subprefectul politruc

 Uităcă e funcționar public

Normal 0 21 GRAV. Subprefectul Petre Ungureanu uitămereu că este apolitic și că funcția de demnitar, pe care vremelnic o deține, nu-i permite săfacă lobby partidului care l-a propulsat în acest fotoliu. Săptămâna trecută, subprefectul apolitic, doar pe hârtie, declara că „județul Vâlcea este, politic vorbind, dezechilibrat spre stânga, adică spre PSD, iar salvarea națiunii și implicit a județului Vâlcea stădoar în mâinile PD-L-ului”. Petre Ungureanu a uitat că partidul care l-a ajutat sădevinăsubprefect a stat la guvernare mai bine de doi ani, alături de liberali. Sănu mai punem în calcul și guvernarea CDR, o guvernare de dreapta formatădin PNÎCD și PD, în care Ungureanu a fost, de asemenea, prezent.

Fostul liberal Bebe Ungureanu a declarat, de curând, într-un interviu acordat TV Vâlcea 1, că Guvernul Tăriceanu nu a făcut nimic pentru județul Vâlcea, din cauza preferințelor politice ale vâlcenilor, care au votat mai mereu cu PSD. Pedelistul susținea că , în guvernarea trecută, Vâlcea nu a obținut fondurile necesare lucrărilor de infrastructurăși, din această cauză, acum, când PD-L are un premier la cârma țării, lucrurile s-au îndreptat și se vor îndrepta și mai mult odatăcu realegerea lui Traian Băsescu în fruntea statului. ,,Eu tot ce spun, spun în glumă, dar marile adevăruri se spun în glumă Județul Vâlcea e dezechilibrat și e dezechilibrat spre stânga. Sau a fost… Mi-aș fi dorit din tot sufletul săfie dezechilibrat pe dreapta și vom „trage mult la rame” ca săfie. Mi-aș dori ca măcar la alegerile viitoare, județul săfie echilibrat” – a spus subprefectul (a)politic, Petre Ungureanu.

Ungureanu, paralel cu realitatea

Fostul deputat PD-L mai spunea că de abia de acum, din anul de grație 2009, vâlcenii au obținut finanțări pentru infrastructură. Nimic mai fals. Proiectele aflate în derulare au fost realizate în guvernarea trecută, iar cele noi, realizate în acest an, au fost pierdute în mare parte din cauza miniștrilor și directorilor PD-L care au avizat doar proiectele clientelei partidului. Astfel, Vâlcea a fost rasăde pe listă. Dacă pedeliștii vâlceni s-ar fi zbătut pentru județul care le-a oferit statutul de demnitar, cum a făcut pesedistul Aurel Vlădoiu, situația ar fi fost cu totul alta. ,,Din totdeauna județul a suferit, pentru că toate finanțările s-au dus într-un singur loc, sigur că nu în gaura neagrăde la Ocne, dar au fost și alte găuri negre în economia vâlceană , iar ceea ce era important în Vâlcea nu s-a făcut. De abia de acum, în anul de grație 2009, a început săse dezghețe ceva pentru județul Vâlcea. Proiectele care vizeazăinfrastructura Vâlcii sunt în derulare și sper ca ele săaducă un plus de spor de valoare județului. Dar spuneam că vom muncii și vom izbândii și mărefer la dezechilibrarea județului din stânga, dar sigur asta este o altăproblemăși excede atribuțiilor mele de om politic” – a mai spus Ungureanu.

În guvernarea Tăriceanu, județul Vâlcea a primit cele mai multe fonduri pentru infrastructurăși în cazul în care banii au luat o altădestinație, trebuie menționat faptul că mare parte din ei au ajuns și în buzunarele pedeliștilor, partenerii de guvernare și de afaceri ai PNL, pe formula banii nu au miros sau culoare politică . Cât despre constatarea făcută, că Vâlcea este un județ dezechilibrat, fostul parlamentar a realizat cam târziu acest lucru, iar cu un minim de interes ar fi observat că țara întreagăse aflăîntr-un dezechilibru continuu de 20 de ani de zile, timp în care partidele prin care a trecut s-au aflat la putere fie alături de PSD fie de PNL.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.