Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Peste 1000 de sindicaliști vâlceni s-au alăturat protestului din fața Guvernului

” Nemulțumiți de hotărârile Executivului

Zeci de mii de sindicaliști din educație, sănătate, CFR, poliție, poștă, dar și pensionari și mămici au protestat în Piața Victoriei împotriva micșorării salariilor, pensiilor și indemnizațiilor de creștere a copilului. Nemulțumiți de măsurile de austeritate propuse de Executiv, sindicaliștii din toată țara au cerut demiterea Guvernului.

Cele cinci confederații sindicale din România au organizat, miercuri 19 mai a.c., în fața Guvernului, un miting național de protest. Peste 30.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile de austeritate date de Guvern.

Reprezentanții sindicatelor nu sunt de acord cu reducerea tuturor salariilor cu 25% și a pensiilor cu 15%, precum și cu modificarea Codului Muncii, măsuri cuprinse în scrisoarea de intenție pe care Guvernul vrea săo trimităFMI. Mitingul a avut motto-ul „Sentința LOR: sătrăiți dacă puteți”, După cum au anunțat cele cinci confederații organizatoare – CNSLR Frăția, Meridian, Cartel Alfa, Blocul Național Sindical și Confederația Sindicatelor Democratice din România.

18 autocare cu vâlceni s-au deplasat la miting

Sindicaliștii din țară au plecat încă de marți noaptea spre Capitalăpentru a participa la mitingul de amploare care a avut loc în București. Ei au venit în Capitalăcu aproximativ 400 de autocare. Printre aceștia s-au numărat bineînțeles și vâlceni. Conform spuselor lui Constantin Pârvu, președintele CNSLR Frăția – filiala Vâlcea, în capitalăau protestat peste 500 de membri ai acestui sindicat, plecați spre București cu 8 autocare reunite din Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Horezu.

În ceea ce-i privește pe vâlcenii de la Cartel Alfa, numărul acestora a depășit 600 de persoane. Ei au plecat la protest cu 10 autocare, 2 microbuze și mai multe mașini personale. „După câte negocieri am încercat săfacem, După ce am contestat în nenumărate rânduri măsurile de austeritate, am constatat că Guvernul și Președintele nu au acceptat niciun amendament la curba de sacrificiu pe care vor săo punăpe spatele poporului. Noi la acest protest nu avem decât o singurărevendicare: JOS GUVERNUL! JOS BĂSESCU! Nu putem accepta săplătim noi incompetența Guvernului, nu acceptăm ca poporul săplătească ce ei nu au fost în stare săguverneze. Au furat din banul public într-o veselie iar acum se așteaptăca noi săfim cei care suportăm consecințele. Nu este posibil așa ceva”, a declarat Aurel Popescu, președintele Cartel Alfa – filiala Vâlcea.