Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediștii vâlceni își vor alege președintele

 

COMPETIȚIE INTERNĂ. Alegerile pentru conducerea Organizației Județene a PSD Vâlcea par a fi inevitabile. Deși actualul președinte al social-democraților vâlceni a încercat sătragăde timp cât a putut, la ultima ședințăa Comitetului Executiv al PSD ce a avut loc zilele trecute la București, liderii centrali au decis ca, la organizațiile județene unde existăconduceri interimare sau au mandatele expirate, săse organizeze alegeri. În ultima ipostazăse aflăși președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, că ruia se pare că i-ar fi expirat mandatul de câteva luni bune.

De alegeri în interiorul Organizației Județene a PSD Vâlcea se vorbește încă de la începutul acestui an. Acestea au fost, însă , amânate datorităCongresului Extraordinar. Acum, însă , deși noul președinte al PSD, Victor Ponta, susține că nu dorește decapitarea liderilor județeni care l-au susținut pe Mircea Geoană, cu toate acestea la Comitetul Executiv s-a luat hotărârea ca săse organizeze alegeri în filialele unde existăconduceri interimare sau mandate expirate. Este și cazul organizației județene a PSD Vâlcea, mandatul lui Ion Cîlea expirând de câteva luni bune. Totuși, lupta pentru supremație în barca social-democratăvâlceană a început încă de la începutul anului, când Ion Cîlea și deputatul Vasile Bleotu și-au transmis, prin intermediul presei, mesaje „războinice”. Dacă până de curând se mima coeziunea și solidaritatea între colegi, de ceva timp disensiunile dintre principalii candidați la funcția supremăîn partid au izbucnit mai ceva ca un vulcan. Actualul președinte al PSD Vâlcea, Ion Cîlea, și deputatul social – democrat Vasile Bleotu au realizat că bătălia pentru fiecare vot, pentru supremație, nu se poate realiza decât prin anihilarea colegului devenit, brusc, adversar.

Considerat unul dintre cei mai buni politicieni locali, pesedistul Vasile Bleotu a obținut rezultate remarcabile la ultimele alegeri, demonstrând că în zona Drăgășaniului este imbatabil și obținând respectul adversarilor politici. El se bucurăde aprecierea colegilor săi și nu a ascuns intenția sa de a candida, la alegerile locale din anul 2012, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

De cealaltăparte, actualul șef al organizației județene a PSD Vâlcea, Ion Cîlea, este susținut de o mare parte a președinților organizațiilor locale din județ, pe care i-a ajutat ori de câte ori a putut. Mai mult decât atât, rezultatele foarte bune obținute de PSD Vâlcea la alegerile din ultimii ani i-au conferit lui Ion Cîlea un statut aparte la nivel central, el bucurându-se de aprecierea liderilor centrali, dovadăfiind și faptul că la Congresul Extraordinar a fost ales vicepreședinte în forumul de conducere central. Cu toate acestea, însă , este binecunoscut faptul că liderul PSD Vâlcea nu și-a ascuns niciodatăsprijinul pentru marele perdant al tuturor alegerilor, Mircea Geoană. Ba dimpotrivă, el și-a manifestat simpatia pentru Geoanăși în discursul pe care l-a ținut la Congres.