Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediștii vâlceni au făcut un tur de forțăcu Adrian Severin

 Alergând După victorie!

Normal 0 21 CAMPANIE. Candidatul de pe locul I al listei PSD pentru Parlamentul European, Adrian Severin, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că românii nu înțeleg încă reala importanțăa unui europarlamentar. „Sincer văspun că nu am venit aici săle luăm voturile. Am venit aici săluăm putere de la ei. Avem nevoie de acea energie a electoratului. Nu promitem nimic. Le spunem doar că noi avem proiecte și forța necesară de a le duce la îndeplinire” – a spus Adrian Severin

În plină campanie electorală, social-democrații vâlceni străbat județul în lung și-n lat în încercarea lor de a convinge electoratul că echipa pesedistăpropusăpentru Parlamentul European este cea mai bună. La sfârșitul săptămânii trecute, actualul europarlamentar, cel care candideazăși acum de pe prima poziție a listei PSD, Adrian Severin, a fost într-o vizităde două zile în județul Vâlcea.

„Dacă vreți sătrăiți bine, alegeți bine!” – Adrian Severin

Președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, împreunăcu echipa sa de campanie l-au plimbat pe Adrian Severin prin mai multe localități din județul Vâlcea. Ei au mers din casăîn casă, stând de vorbăcu oamenii și explicându-le cât este de importat rolul unui europarlamentar. Adrian Severin a ținut și o conferințăde presă , ce a avut loc joi, 21 mai 2009. Alături de el s-au aflat Ion Cîlea – liderul PSD Vâlcea, Adrian Burlan – candidatul PSD Vâlcea la Parlamentul European, Dumitru Persu – secretar executiv al PSD Vâlcea, Aurel Vlădoiu – deputat PSD, Adina Dobrete – președintele organizației de femei a PSD Rm. Vâlcea, Iulian Comănescu și Ștefan Prală. Europarlamentarul social-democrat a mărturisit că nu vrea săpromitănimic în această campanie electorală, pentru că românii s-au săturat de promisiunile politicienilor care nu au fost nici până acum duse la îndeplinire. „Este o plăcere realăsăfiu din nou în mijlocul vâlcenilor și, în același timp, o obligație. Acum este unul din puținele momente când putem intra în legăturăși, astfel, pot afla care sunt problemele lor. Sincer văspun că nu am venit aici săle luăm voturile. Am venit aici săluăm putere de la ei. Avem nevoie de acea energie a electoratului. Nu promitem nimic. Le spunem doar că noi avem proiecte și forța necesară de a le duce la îndeplinire. În această campanie nu veți auzi încercă ri de a momi electoratul și de a ascunde gunoiul sub preș. Dragi vâlceni, dacă vreți sătrăiți bine, alegeți bine!” – a spus candidatul PSD pentru un post de europarlamentar, Adrian Severin.

Îndemn de a ieși la vot

Europarlamentarul pesedist susține că , din cauza hărțuielilor de pe scena politică din România, s-a pierdut din vedere adevărata importanțăa acestor alegeri pentru Parlamentul European. Severin crede că este foarte important ca românii săiasăîn număr cât mai mare la vot, deoarece fiecare vot le va da europarlamentarilor țării noastre posibilitatea de a negocia de pe o poziție egalăcu celelalte state din Uniunea Europeană . ,,Este extrem de important să-i facem pe români săînțeleagăcă în Parlamentul European nu concureazăPSD cu PD-L, ci stânga Europeană cu dreapta Europeană . Mai bine spus, stânga solidarității cu dreapta egoismului. Așadar, ne batem la nivel european. Aici, în România, dacă puneți cap la cap programele principalelor partide politice, veți vedea că diferențele sunt foarte mici, în afara cazurilor patologice, care au alte idei, alți patroni. Nici un politician nu poate săafirme că nu este preocupat de proiectele strategice, de locurile de muncă în spațiul UE, de subvenționarea agriculturii sau a retehnologizării sau de alte lucruri aflate pe agenda noastră. Nu văd nici un partid care ar putea săafirme altceva. că ar vrea săspunăcă nu dorește extinderea UE. Nu putem, pentru că suntem direct implicați. Avem un interes aparte pentru ca Republica Moldova săintre în UE. Eu nu măbat acolo cu Băsescu, măbat cu Barosso” – a mai declarat Adrian Severin.

„A vota cu PD-L înseamnă a opta pentru a merge înainte cu frâna de mânătrasă”

În discursul său, Adrian Severin a încercat săconvingăcă europarlamentarii pesediști ar avea un cuvânt mai greu de spus în Parlamentul European dacă Grupul Socialist ar fi mult mai influent decât Grupul Partidului Popular European (PPE). ,,Europa nu este rău înțeleasă, este rău explicatăde politicieni. Mulți dintre ei nici nu vor săspunăadevăratul rol al Uniunii Europene, de teamăsănu le scadălor puterea. Cred că în Parlamentul European nu merg așa de bine lucrurile pentru că avem un parlament dominat de dreapta și o Comisie dominatătot de dreapta. Trebuie săechilibrăm balanța pentru că asta e ultima șansăde a aduce lucrurile pe un făgaș normal. A vota cu PD-L înseamnă a opta pentru a merge înainte cu frâna de mânătrasă. Popularii europeni, din care face parte PD-L-ul, apărădoar interesele țărilor bogate. Partidul Popular decide, grupul europarlamentarilor români pedeliști nu are nicio putere. România are nevoie de un grup parlamentar capabil să-i reprezinte foarte bine interesele. De aceea, o spun cu toată tăria că parlamentarii PSD sunt cei mai potriviți pentru a rezolva problemele României. Românii trebuie săse gândească dacă aleg sămeargăînainte cu frâna sau cu accelerația” – a conchis Adrian Severin, europarlamentar PSD.