Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediștii din Consiliul Local se opun dezvoltării orașului

DEZINTERES. Proiectele, esențiale pentru infrastructura municipiului Rm. Vâlcea, au fost sabotate de consilierii locali PSD, care s-au opus aprobării lor, doar pentru ca Gigi Matei să-și facă campanie electorală

Odatăcu vacantarea postului de primar al municipiului Rm. Vâlcea a început circul și în Consiliul Local Municipal. Asta pentru că sunt câțiva aleși locali că rora le curg balele de ani de zile După prima funcție în municipiu și încearcă prin orice metodăsăatragăatenția asupra lor. Unul dintre aceștia este chiar social-democratul Gigi Matei, care nu se dăîn lături în a lua cuvântul în Consiliul Local, chiar dacă de fiecare datăbate câmpii cu grație și demonstreazăcă problemele orașului sunt o necunoscutăpentru el. Așadar, pentru „Jiji” Matei a început deja campania electoralăși chiar la ultima ședințăa Consiliului Local, ce a avut loc miercuri, 24 februarie a.c., s-a făcut de râs scoțând pe gurătot felul de aberații, pe care, la un moment dat, nici el nu le mai înțelegea. Unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a fost Raportul de hotărâre privind actualizarea Studiului de Fezabilitate la obiectivul de investiții „prelungirea bulevardului Dem Rădulescu, de la intersecția cu strada Ostroveni, până la intersecția cu DN67”. Proiectul, esențial pentru infrastructura municipiului Rm. Vâlcea, a fost sabotat de consilierii locali PSD, care s-au opus aprobării lui, doar pentru ca Gigi Matei să-și facă campanie electorală. „această modificare vine ca urmare a faptului că nu știu de ce, mai târziu am văzut că aceste cheltuieli erau neeligibile. Introducerea gazelor se știa că este neeligibilă, iar termoficarea puteați săne spuneți de la început că nu este absolut necesară . Problema este alta, însă . Așadar, se renunțăla cele două utilități, iar pentru lucrările care rămân se pune în joc suma de 23 de miliarde lei vechi. Mie mi se pare exagerat, ca sănu spun altfel, ca această sumă, în care sunt incluse și sumele pentru realizarea termofică rii și introducerea gazelor, săfie folosităpentru construirea unui sens giratoriu” – a spus consilierul Gigi Matei. Deși viceprimarul cu atribuții de primar, Romeo Rădulescu, i-a explicat pe larg că suma pentru construirea sensului giratoriu va fi stabilităprin licitație publică , alesul local social-democrat a făcut un scandal monstruos, dovedind că nu pricepe o boabădin administrația locală. „Valoarea lucrărilor va fi stabilităprin licitație publică și nu Consiliul Local va face acest lucru. Noi stabilim suma aproximativădatăde studiul de fezabilitate și de proiectul tehnic. În momentul în care se va face licitația, vom vedea exact care este valoarea construirii acestui sens giratoriu. Trebuie spus, totuși, că acest sens giratoriu este extrem de necesar, iar în valoarea de investiție al acestui sens, nu intrădoar partea de execuție. Acolo sunt niște încă rcă ri de făcut, deoarece diferența între cota străzii, a DN67, și terenul actual este de 7 metri. Vărog săvădocumentați înainte de a vorbi” – i-a explicat, în van, viceprimarul consilierului habarnist.

În final, consilierii PSD în frunte cu Gigi Matei s-au opus acestui punct important, primind o palmăpe obraz de la președintele ședinței, pedelistul Grigore Crăciunescu, care le-a transmis râmnicenilor un mesaj: „Ca de fiecare datăconsilierii de la PSD se opun cu vehemențădezvoltării proiectelor de infrastructurădin municipiul Rm. Vâlcea. Râmnicenii trebuie săștie acest lucru!”.