Acasă Arhiva 2 Pesediștii au monopolizat Festivalul „Brâul de aur” de la Bărbătești

Pesediștii au monopolizat Festivalul „Brâul de aur” de la Bărbătești

CAMPANIE. Invitațiile la sărbătoarea localității Bărbătești au fost făcute pe criterii politice, singurii care au fost tolerați acolo fiind pesediștii. Ei nu s-au sfiit să-și facă campanie electorală, împărțind iconițe ce erau inscripționate cu un mesaj al președintelui PSD, Mircea Geoană. Și cum nu era de ajuns, social-democrații vâlceni s-au dus și la Costești, la Festivalul Rromilor, unde nu s-au putut abține sănu tulbure vizita președintelui României, Traian Băsescu. Pesediștii au fost susținuți în demersurile lor electorale și de Episcopul Râmnicului, care la sărbătoarea hramului Mănăstirii Dintr-un Lemn i-a îndemnat pe cei prezenți sămeargăla vot

Marți, 8 septembrie a.c., în localitatea Bărbătești, a avut loc cea de-a 38-a ediție a Festivalului „Brâul de Aur” la care au participat nu mai puțin de 10 formații de dansuri populare venite din toate colțurile județului. Alături de primarul localității, Constantin Banacu, la eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Vâlcea – Ion Cîlea, prefectul de Vâlcea – Remus Grigorescu, vicepreședintele CJ Vâlcea – Dumitru Persu, deputatul PSD – Aurel Vlădoiu, directorul CAS Vâlcea – Costi Rădulescu și mulți alți pesediști vâlceni.

Pesediștii în campanie electoralătimpurie

Startul manifestării a fost dat în jurul orei 10.00 de că tre primarul localității, care, prin speach-ul său, a ținut săle mulțumească tuturor participanților și a anunțat că întreaga zi va fi una plină de surprize. Mai apoi, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, a ținut săle mulțumească , încă o dată, locuitorilor comunei pentru votul pe care i l-au dat în vara anului trecut, la alegerile locale. El le-a reamintit câteva proiecte ce s-au realizat în localitatea Bărbătești, la care a contribuit cu fonduri și Consiliul Județean și le-a promis că vor avea, în continuare, sprijinul său. „Aveți un primar gospodar care a reușit săfacă foarte multe lucruri bune pentru comunitate. Vreau săîl felicit public că a reușit cu puțini bani săfacă foarte multe, iar investițiile mari ce au fost realizate în localitate sunt de foarte bunăcalitate. Vreau săvămai spun că și Consiliul Județean Vâlcea s-a implicat în multe din aceste proiecte, finanțând o parte din ele” – a spus Ion Cîlea. Oamenii prezenți au constatat cu stupoare că toate personalitățile politice vâlcene prezente la sărbătoare făceau parte dintr-un singur partid, PSD. Aflați într-o campanie electoralătimpurie, social-democrații s-au deplasat la Bărbătești în număr mare și au început săîmpartăiconițe ce erau inscripționate cu un mesaj al președintelui PSD, Mircea Geoană. Ca dovadăcă nu i-a interesat manifestarea în mod special, ci doar campania electorală, pesediștii au plecat în masăimediat După ce liderii și-au ținut discursurile, neasistând la dansurile copiilor. Nu le-a păsat că artiștii populari s-au urcat cu mic cu mare în că ruțe trase de cai și au făcut o adevăratăparadăa portului popular pe ulițele comunei.

PS Gherasim a îndemnat oamenii sămeargăla vot

De la Bărbătești, întreg staff-ul de campanie al PSD Vâlcea s-a mutat în localitatea Frâncești, acolo unde a avut loc hramul Mănăstirii Dintr-un Lemn. Sfânta Liturghie a fost oficiatăde PS Gherasim – Episcopul Râmnicului, alături de un sobor de preoți și diaconi. La sfârșitul slujbei, nu mică le-a fost mirarea oamenilor prezenți să-l audăpe Episcopul Râmnicului bătând câmpii cu grație și trecând de la cele bisericești la politică . El i-a îndemnat sămeargăla vot și să-și exercite drepturile, subliniind, însă , că la slujba ocazionatăde sărbătorirea hramului Mănăstirii Dintr-un Lemn sunt prezente și personalități politice, uitându-se insistent la liderii PSD Vâlcea, Ion Cîlea, Dumitru Persu și Aurel Vlădoiu. „Slujba a fost extraordinar de frumoasă, însă , cred că Episcopul a dat cu bățu-n baltăcând ne-a cerut sămergem la vot. Nu mi-a plăcut deloc că implică biserica în politică „ – ne-a mărturisit o femeie.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.