Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Persu: lovește și fugi!

 Pesedistul mic și cu gura mare

INFATUARE. Mihai Persu, copilul de mingi din PSD Vâlcea, și-a făcut un obicei bizar din a se lua la trântăcu primarul municipiului, Mircia Gutău. Omul, modest din fire și extrem de cerebral, a avut, se pare, în ultima vreme, tot felul de vise ciudate în care i se aratăcă tot ce s-a înfăptuit bun și măreț în acest oraș este datoritălui și a ideilor sale ce-l animăde atâta amar de vreme. Nimic mai fals, având în vedere că Persu, se știe acest lucru, recurge la orice mijloace săiasădin anonimatul apăsător.

 

Despre Mihai Persu opinia publică nu știe prea multe lucruri. Nu pentru că nu ar fi dorit săafle, ci pentru că de când a intrat în politică , răutăcioșii spun că acest lucru s-a întâmplat prin ușa din dos, nu a știut să-și facă imagine și nici săse promoveze. A preferat săse ascundăîn umbra copacilor înalți și bătrâni din ograda partidului, care tind să-i veștezească pe cei mici și firavi.

Printr-un concurs favorabil de împrejurări, în august 2008, Mihai Persu a ajuns consilier municipal, După ce colegul său de partid Ion Săndulescu a demisionat din PSD. Bucuros nevoie mare că a reușit cea mai mare performanțăpolitică de până acum, lui Persu i-a trebuit aproape un an săse obișnuiască cu noua funcție, timp în care a ales sătacă chitic, aflându-se, pentru multăvreme, în topul muților din Consiliul Local. Apoi, peste noapte, minunea s-a produs. Mihăițăa arătat că știe săvorbească , că ci, inițial, am avut dubii crezându-l și mut și dislexic. Și când a început săturuie, părea de neoprit. Depășindu-l în contre pe colegul său Gigi (Jiji) Matei și pe „Dintele de Aur”, Ion Nicolae, Mihai Persu a început săse ia de reverul costumului cu primarul Mircia Gutău, pe care îl tot ceartăși pentru ce-a făcut și ce n-a făcut, dar și ce nici măcar nu gândește săfacă .

Grandomanul

La ultima ședințăde Consiliu Local, MihăițăPersanul i-a spus, așa verde-n Față , primarului municipiului că a venit timpul să-i recunoască kilogramele de merite pe care le are la dezvoltarea și modernizarea orașului. Blocat la auzul unei asemenea enormități, primarul Gutău mai că a rămas fără cuvinte. Inițial, pentru a nu intra-n polemică cu alesul local, edilul a evitat să-i răspundăgrandomanului de serviciu, dar omul o ținea langa și cu asta basta. Plin de sine, ca și cum ar fi realizat instantaneu că este mai frumos, cu mai mult păr și mai suplu, Persu a zis: „Domnule primar, trebuie sărecunoașteți acum, public, că ideea realizării unui parc între cele două poduri peste râul Olănești îmi aparține. Acesta este adevărul”, a spus el înfoiat ca un păun. Nici poveste. Persu visează și când e treaz. În realitate ideea construirii unui parc între cele două poduri a fost a colegei noastre de breaslă, Dana Nedescu, în timp ce cea legatăde abonamente aparține, exclusiv, angajaților primăriei municipiului.

Așadar, alesul local ar trebui să-și ia gândul că vreodatăar putea săaibăpopularitatea – la care tânjește cu toată ființa sa – și că cineva, numai alogen săfie, ar putea să-i găsească merite pe care nu le are. Orbit de propria sa grandomanie, Persu se visează primar, prefect, parlamentar și chiar președinte de consiliu județean. Alo, nene Mihăiță, ia, dătu fuga până la tine acasă, că organizeazăăia alegeri pentru postul de președinte de scară. Aaaa, am uitat, matale stai la casă! Nu-i nimic, atunci poți săfii șef acolo. Ei, ce zici, e loc?