Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pedeliștii s-au aliat cu liberalii la Consiliul Județean

Au votat împreună

DISPUTE. Ultima ședințăa Consiliului Județean Vâlcea ce a avut loc miercuri, 30 septembrie 2009, a evidențiat că neînțelegerile dintre partenerii de coaliție în județul nostru sunt din ce în ce mai mari. Pesediștii și democrat-liberalii par a nu mai ajunge la un numitor comun, iar loviturile sub centurăsunt doar un mod de a arăta că nu mai existăcale de împăcare. Așadar, pedeliștii și-au arătat intențiile la ultima ședințăa CJ, iar liberalii, din câte se pare, nu ar ezita săli se alăture.

Democrat – liberalii, revoltați

Disputele dintre consilierii PD-L și președintele CJ Vâlcea au început chiar la începutul ședinței, mai exact la proiectul de hotărâre privind utilizarea unei sume din fondul de rulment al Consiliului, pentru decontarea unor lucrări efectuate de firma Hidroconstrucția, la cererea societății Apavil, pe conducta ce alimenteazăcu apăde la Brădișor orașul Drăgășani. Nemulțumiți că pentru această investiție Ion Cîlea a propus alocarea sumei de 100 milioane lei, iar comisia de buget – finanțe a considerat că este necesară doar suma de 620 de milioane lei, aleșii democrat – liberali și-au început protestele și atacurile la conducerea CJ Vâlcea. Unul dintre cei mai vehemenți contestatari a fost pedelistul Dan Firea, care l-a acuzat pe Ion Cîlea că nu are coloanăvertebralăși că se lasămanipulat. „Suntem într-o situație economică foarte dificilă, iar banii pe care-i avem trebuie gestionați extrem de precis. Mie mi se pare normal ca banii din fondul de rulment să rămână la noi, iar banii pentru lucrări săfie decontați După executarea lucrărilor. Nu putem fi de acord ca o societate comercialăsăpunăcondiții Consiliului Județean de maniera aceasta. Mai mult, mi se pare inacceptabil ca o societate comercialăsăpunăla îndoialăcorectitudinea conducerii unui Consiliul Județean. Atitudinea Hidroconstrucției o găsesc inacceptabilăși probabil că se pot găsi alte societăți care vor lucra cum lucreazătoată lumea în perioada asta cu decontare de la 30 la 60 de zile. Ce este asta? Decontare în avans? Cum adică ? Și dumneavoastrăca președinte admiteți acest lucru? Dumneavoastrănu prezentați o garanție ca președinte al Consiliului Județean? Cum este posibil o asemenea poziție a dumneavoastră?” – a spus Dan Fiera, consilier județean PD-L.

Comăneșcu în disputăcu Ion Cîlea

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, nu a fost contestat numai de democrat – liberali, consilierul pesedist Iulian Comănescu contrându-l în nenumărate rânduri. Fostul președinte al CJ și al PSD-ului s-a aliat, în idei, cu pedeliștii, susținând fără drept de apel că pentru lucrarea executatănu trebuie alocatădecât suma de 620 de milioane lei. El susține că alocarea unei sume mai mari pentru o lucrare care nu a fost executată, încă , ar bloca niște bani care ar putea fi folosiți la alt obiectiv. „Noi, comisia, am avut în vedere documentele care s-au prezentat. Ori dacă Apavil a cerut 620 de milioane, noi sub nicio formă nu trebuie sădăm 1 miliard de lei pentru o lucrare care nu a fost făcută. Chiar dacă banii ar rămâne la dispoziția Consiliului Județean, nu ar putea fi folosiți pentru că ar avea altădestinație. Nu putem ține banii blocați” – a spus Iulian Comănescu, consilier județean PSD. În final, consilierilor PD-L li s-au alăturat cei PNL, dar și Iulian Comănescu, votând alocarea sumei de 620 de milioane lei pentru decontarea lucrărilor efectuate de firma Hidroconstrucția, la cererea societății Apavil, pe conducta ce alimenteazăcu apăorașul Drăgășani.