1

Pedeliștii răspund cu capul pentru greșeli

Mircia Gutău a decis:

Normal 0 21

FERMITATE. Conducerea județeană a PD-L Vâlcea a anunțat că dorește întărirea organizațiilor din județ, precum și schimbarea conducerii acestora, acolo unde este cazul. Președintele interimar al partidului, primarul Mircia Gutău, a spus, pe un ton ferm, că a numit, din partea organizației județene de partid, responsabili pentru fiecare zonăîn parte, care vor „răspunde cu capul”, în cazul în care nu-și iau în serios atribuțiile trasate. În plus, referindu-se la decizia premierului Boc de a disponibiliza o parte din personalul din administrație, edilul a precizat că angajații primăriei, care „freacă mangalul”, vor fi trimiși acasă. Deocamdată, cadrul legal îl oprește săia asemenea măsuri.

Vicepreședinte PD-L Vâlcea, Romulus Bulacu, a anunțat, public, că , în perioada următoare, conducerea partidului a decis reorganizarea structurilor de partid din teritoriu, precum și decapitarea membrilor conducerii acestora, acolo unde este cazul. „În urma reorganizării Biroului Permanent Județean s-au luat primele măsuri. În primul rând, vom trece la decapitarea organizațiilor de partid din județ cu rezultate slabe la ultimele alegeri. Este vorba de: Tetoiu, Sinești, Băile Olănești, Prundeni, Cernișioara, Galicea, Bălcești, Fârtățești și Cernișoara. Aici, președinții de organizații au fost schimbați iar structurile de partid au fost reorganizate din temelii. Suntem în curs de schimbare a organizațiilor de la Drăgășani, Tomșani, Mateești, Măldărești, Bunești, Racovița și Milcoiu, unde, deja, sunt pregătite soluțiile de schimbare. „În ultimele zile au fost făcute, în forță, o serie întreagăde deplasări în județ: la Păușești-Măglași, Păușești, Grădiștea, Bălcești, Laloșu, pentru a prelua problemele cu care se confruntă oamenii. Ne pregătim sămergem la Oteșani, Stoilești și Budești. În acest moment, ne preocupăca până la 15 septembrie sădefinitivăm programul de reorganizare al filialelor din teritoriu”, a spus el.

„Frecă torii de mangan”, trimiși acasăde Gutău

De aceeași părere este și președintele interimar al democrat-liberalilor vâlceni, Mircea Gutău, care a spus că vor fi luate la purecat toate organizațiile, iar cele slabe vor fi reconstruite din temelii. „Mai sunt doar câteva structuri unde, până acum, nu am reușit sănominalizăm, de la județ, viitoarea conducere. până săptămâna viitoare, vom numi un responsabil, ce trebuie săse ocupe de reorganizarea formațiunilor din județ, și va răspunde de ceea ce are de făcut cu capul. Chiar dacă unii sunt sceptici, noi vom realiza, pe județ, minim 46%”, a promis el.

Președintele interimar al PD-L Vâlcea, primarul Mircea Gutău nutrește convingerea că România trebuie schimbată. El spune că dintr-o discuție recentăpurtatăcu directorul general al SC OLTCHIM SA, Constantin Roibu, a aflat că la ARPECHIM Pitești au fost găsite facturi de peste 80 de miliarde de lei vechi, pentru îngrijirea și amenajarea spațiilor verzi, ce aparțin întreprinderii. „Văputeți imagina până unde a mers haosul în România?”, se întreabă, retoric, primarul municipiului. Cât despre decizia premierului Boc de a reduce personalul din administrație, Gutău susține că este întru totul de acord cu această decizie, pentru că , zice el, existăfoarte multe instituții unde organigrama este supraîncărcată, iar lucrurile trebuie săse schimbe din acest punct de vedere. „Existăprimării, și nu vreau săvădau nume ca sănu intru în contre cu primarii din județ, care au 80-85 de angajați. Nu vi se pare mult? Dacă aș avea cadrul legal, mâine aș trimite acasăcâteva zeci de angajați. Mulți dintre ei nu fac nimic: „freacă mangalul” , în termeni populari. Stau și fumează, iar atunci când te iei de ei, își bagăconcediu medical și nu ai ce săle faci. Asta este legislația din România. Când vom avea cadrul legal, vom face o analizăla sânge, iar cei care „taie frunzăla câini” vor fi trimiși acasă”, a menționat, ferm, Miricia Gutău.