Acasă Arhiva 2 Pe deputații vâlceni îi doare în cot de vâlceni

Pe deputații vâlceni îi doare în cot de vâlceni

 Delăsare și dispreț

SFIDARE. Prin votul lor, vâlcenii și-au trimis aleșii pentru legislatura 2004-2008 pe fotolii că lduțe de deputați și senatori, sperând că vor avea în Parlament voci puternice și hotărâte care săle reprezinte interesele. Din păcate, însă , îi putem număra pe degetele de la o mânăpe cei care se implică activ în rezolvarea problemelor vâlcenilor…

 

Fantoma din Parlament

 

Unul dintre deputații care sfidează cel mai tare cetățenii care i-au asigurat, prin votul lor, un loc în Parlamentul României, este Dumitru Becșenescu (independent), de numele că ruia, în ultima vreme, s-au legat fel de fel de scandaluri publice, menite să-i zguduie puternic imaginea publică . De la începutul mandatului, adică din 2004, deputatul are doar două luări de cuvântul în plenul, 6 propuneri legislative și doar o singurăinterpelare.

 

Mult zgomot pentru nimic

 

Nici deputatul peremist Dumitru Dragomir nu se poate lăuda cu o activitate Parlamentară de invidiat. În cei trei ani de mandat, el a luat cuvântul la tribuna Camerei Deputaților doar de 10 ori și atunci, cam fără folos. Propuneri legislative are doar 29, majoritatea fiind respinse definitiv, iar interpelări niciuna. În schimb, parlamentarul este cunoscut ca un deputat guraliv, care face mult zgomot pentru nimic. La Vâlcea, nici nu ne mai amintim când a venit ultima dată. Sunt ani de atunci

 

Neimplicatul

 

Deputatul PSD, Vasile Belotu – care a înlocuit-o în Parlament pe Rovana Plumb După ce aceasta a fost aleasăeuroparlamentar – stăși el cum nu se poate mai prost la capitolul activitate. El a luat cuvântul în plen doar de 5 ori și are o singurădeclarație politică .

Deși nu s-a evidențiat ca și parlamentar – ocupăaceastă funcție de aproape un an – Vasile Bleotu și-a exprimat, deja, opțiunea de a mai candida pentru un fotoliu de parlamentar.

 

Activul

 

Cel mai muncitor dintre deputații vâlceni este, cu certitudine, social-democratul Aurel Vlădoiu, care are, până acum, 99 de luări de cuvânt în plen, 62 de declarații politice, 18 propuneri legislative și nu mai puțin de 113 de întrebări și interpelări, din care, majoritatea vizeazăinterese de ordin general ale vâlcenilor. În plus, deputatul are o activitate intensăși în cadrul PSD Vâlcea. Ca și Bleotu, și Vlădoiu a anunțat, public, că va candida, pentru Camera Deputaților, într-un colegiu uninominal din partea PSD.

 

Preocupatul

 

Un alt parlamentar care a ales sănu doarmăpe băncile parlamentului, este liberalul Emilian Frâncu, care confirm site-ului Camarei Deputaților (www.cdep.ro), a luat cuvântul, în plen, de 198 de ori, are 117 de declarații politice, 48 de propuneri legislative și 377 de întrebări și interpelări. Frâncu face, de asemenea, parte din Comisia pentru cultură, artăși mijloace de informare în masă, deși, paradoxal, a absolvit facultatea de Electronică și Telecomunicații, precum și pe cea de Drept.

 

Moțăialăde deputat

 

În fine, ultimul pe lista deputaților de Vâlcea, este deputatul democrat-liberal, Petre Ungureanu, care nu are nici el o activitate Parlamentară chiar de invidiat. Mai exact, are, de la începutul mandatului și până acum, 56 de luări de cuvânt în plen, 9 declarații politice, 16 propuneri legislative și 12 întrebări și interpelări. El face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Cuba și Republica Finlanda. În anul 2007, nu a avut nicio declarație politică , ultima datând din 12 septembrie 2006.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.